reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

My łóżeczko już złożone mamy, coraz ciaśniej się robi, a wózek jak kupimy, to pewnie w garażu będzie stał :) Ja w sumie tez planowałam nie kupować ciążowych ciuchów, długi czas mieściłam się w normalne, trochę dostałam od siostry, ale potem zaczęło się od legginsów, bo zwykłe już cisnęły, nazamawiałam tego trochę, jeszcze ogrodniczki, bo fajne haha, dżinsy ciążowe 😂 tylko na górę nic ciążowego nie kupowałam - bluzy są w miarę dobre (ciut krótkie powoli się robią), jakieś luźniejsze swetry też się znajdą, kupiłam tylko 1 dłuższy sweter nieciążowy, więc poźniej też powinien być dobry :) Kurtkę mam też rozmiar większą, nosiłam ją jeszcze zanim schudłam, no ale niestety brzuszka już prawie nie mieści 😢
Gorąco Ci?? Zazdroo, bo mi we wszystkim jest zimno - dzisiaj 5/6 stopni u mnie było, a jak na chwilę zdjęłam rękawiczki to rąk nie czułam :(
Z butami to też dałam ciała, bo wszystkie mam wiązane i jeszcze muszę się nasiłować, żeby je w ogóle założyć - jakbym spuchła to bez butów będę wychodzić 😂 W sumie nigdy chyba nie spuchłam jakoś widocznie, ale planuję kupić jakieś luźniejsze wciągane buty, żeby potem nie było 😂
Mi strasznie gorąco jak ide 😂😂przez ta maseczkę cholerna... A buty mi zapina moj osobisty krasnal Basia 😂😂😂 wiesz ja tez nigdy nie puchłam ale tych stop nie da się opisać jakie mialam jak nadmuchana rękawiczka albo dinozaur tylko paluszki bylo widać 😂😂😂nie chce zeby mi sie teraz tak zrobiło 😂😂😂

reklama
Dziewczyny słyszałyście kiedys o obniżonych narządach po porodzie?!!! Ja sobis teraz poczytałam i powiem wam tak jestem przerazona!!!!!!!!!! I to bardzo.

Mi strasznie gorąco jak ide 😂😂przez ta maseczkę cholerna... A buty mi zapina moj osobisty krasnal Basia 😂😂😂 wiesz ja tez nigdy nie puchłam ale tych stop nie da się opisać jakie mialam jak nadmuchana rękawiczka albo dinozaur tylko paluszki bylo widać 😂😂😂nie chce zeby mi sie teraz tak zrobiło 😂😂😂
Hahaha mi chłopak zakłada i wiąże, ale jak idę gdzieś sama, to muszę sobie radzić sama i zapewne komicznie to wygląda 😂 No właśnie dlatego wolę się przygotować na najgorsze 😢

Mnie też to chyba najbardziej ze wszystkich skutków przeraża, tak samo problemy z nietrzymaniem moczu itp. Ćwiczylyscie mięśnie kegla regularnie? Już teraz od ok 30 tyg się nie powinno ponoć teraz to tylko już iść w stronę rozluźnienia. No i właśnie klucz w tym by nie przeć na siłę tylko właśnie odczuć w którym dokładnie momencie trzeba, i jeszcze słuchałam podcastu o tym ostatnio, fizjoterapeutka uroginek się wypowiadała i dodatkowo mega ma znaczenie nasza pozycja podczas chodzenia, siadania itd powinno się wszystko robić na spiętych pośladkach i brzuchu, super czemu się dowiedziałam dopiero teraaaaz : (((((
Ja nie cwiczylam 😥😥😥 teraz ćwiczę niby można ciagle 😀ale jesten przerażona bo w sumie nie wiedziałam, ze moze cos wypasc...wiedzialam o nacięciach itp. Ale o tym nie... Wiedzialam o rozejściu miesnia brzucha ale o tym nie.... Jak urodze naturalnie to pobiegne pozniej do fizjoterapeuty urolo.

Moja dobra kolezanka wlasnie miala z tym problem, wiem ze chodzila z tym do fizjo ale nie wiem obecnie z jakiminskutkami - chyba po porodzie ma ciagle problem z trzymaniem moczu. Ale gdyby nie fakt ze jej sie to przydazylo to tez bym nie wiedziala. Na szczescie - mam nadzieje - mnie to nie dotyczy bo u nas cc, wiec ja akurat bede miala inne problemy do ogarniecia.
Tych informacji jest tak duzo ze trzeba by sie doktoryzowac zeby ogarnac wszystko...

No dokladnie, o tym tez byl nie wiedziala gdyby mi kumpela nie powiedziala.

ale za to powiedza Ci ze nie mozna glaskac brzucha w ciazy bo mozesz wywolac przedwczesny porod... bez komentarza.

reklama
Dokładnie albo inne zabobony typu nie podnosić rąk, nie rozciągać brzucha (swoją drogą stosowałam się nieświadoma na początku a jak poszłam na jogę dla ciężarnych to już miałam problem ze zwykłym rozciagajacym leżeniem z poduszka pod krzyżem.. -.-) i wgl leżeć plackiem 8 msc. Edukacja jest na strasznym poziomie..
Taaa nie podnosić rąk 😂😂😂😂kocham te zabobony 😂 a później dziwia sie ze porod trwa 20h jak ktos przez 8 miesiący siedzi na dupie i nic nie robi ehh.

Do góry