reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
A który masz wtedy tydzień? U mnie będzie 34+5 😊 Też czekam z niecierpliwością, szczególnie, że w okolicy świąt się mało ruszał i gdyby nie testy na covid na izbie i późniejsze ożywienie malucha, pewnie bym pojechała sprawdzić, czy wszystko ok. Myślałam też, żeby pójść na wizytę prywatnie, ale jak sobie policzyłam, ile usg miałam już w ciąży (chyba koło 12/13 było), to nie chciałam dawkować Czarusiowi kolejnego :(
Bardzo podobnie do Ciebie, bo 34+6tc a na ostatniej wizycie 30.12 mały ważył już 1937g. I był to 32+6tc teraz wizyty mam już co dwa tygodnie 🙂 właśnie piorę małemu ubranka, jutro prasowanie ale pewnie rozłożę to na dwa dni bo jak dłużej stoję na nogach to rwa kulszowa się odzywa i ciężko cokolwiek zrobić 😔 daj znać po wizycie jak z Twoim Czarusiem 😏

I ja mam 13 ;) zapytam O KTG bo nic nie wspominał dotychczas na ten tamat. Mam nadzieję że maluszek się obrocil prawidłowo
Moja Doktor też nic nie wspominała o ktg ale mi się wydaje, że u nas dopiero w szpitalu przed porodem robią ( tak kojarzę jak siostra rodziła) u mnie juz od jakiegoś czasu mały odwrócony jest prawidłowo 🙂 no i Pani Doktor kazała się nastawić na poród naturalny 😏 daj znać jak będziesz po wizycie.

Bardzo podobnie do Ciebie, bo 34+6tc a na ostatniej wizycie 30.12 mały ważył już 1937g. I był to 32+6tc teraz wizyty mam już co dwa tygodnie 🙂 właśnie piorę małemu ubranka, jutro prasowanie ale pewnie rozłożę to na dwa dni bo jak dłużej stoję na nogach to rwa kulszowa się odzywa i ciężko cokolwiek zrobić 😔 daj znać po wizycie jak z Twoim Czarusiem 😏
Ja ostatnią wizytę miałam 21.12, ale nie robiła mi usg, ale obstawiałam już wtedy ok. 2kg, więc mój na pewno więcej teraz będzie ważył 😂 Oby ten apetycik utrzymał mu się po urodzeniu!
Na szczęście po tej wizycie 13.01. też już mam wizyty co 2 tygodnie :)
Ja już ubranka mam wyprane i póki co schowane, jeszcze tylko kilka dokupię, wczoraj kupiłam walizkę, więc myślę, że na dniach zacznę się pakować.
Oj z rwą miałam problem jakoś w połowie ciąży, chodzić nie mogłam, a w nocy ryczałam z bólu, na szczęście po jakimś czasie się mały przekręcił i od tamtego czasu mam spokój.
A Twój maluszek jak będzie miał na imię? 😏

Ja dzisiaj po dodatkowej wizycie w poradni. Stwierdzilam ze tydzien czekać do planowej to dlugo z tym swedzeniem, oslabieniem itp... doktor stwierdzil ze morfologia faktycznie slaba, zalecił większe dawki żelaza, do zrobienia na cito usg w czwartek. I na cito w czwartek podstawowe badania + wątrobowe + jonogram i parę innych... nie wiele powiedział, najpierw chce zerknąć badania. Takze my do czwartku w niepewności ;)

Ja dzisiaj po dodatkowej wizycie w poradni. Stwierdzilam ze tydzien czekać do planowej to dlugo z tym swedzeniem, oslabieniem itp... doktor stwierdzil ze morfologia faktycznie slaba, zalecił większe dawki żelaza, do zrobienia na cito usg w czwartek. I na cito w czwartek podstawowe badania + wątrobowe + jonogram i parę innych... nie wiele powiedział, najpierw chce zerknąć badania. Takze my do czwartku w niepewności ;)
Jakie wątrobowe dostalas?

Alat, aspat, bilirubinę,
Zrob sobie dodatkowo fosfataze alkaiczna czy jakos tak. U mnie np to zawszs mam wysokie i mnie swedzi... A aspat i alat w normie. Ostatnio mi dal na kwasy zolciowe i mam w normie i stwierdził, ze nic mi nie bedzie z podwyższona fosfataza. A w poprzedniej ciazy np mialam tabletki a i tak roslo i musialam szybciej byc w szpitalu takze nie rozumiem takiej zmiany 😂ale sobie pojde w tygodniu zrobić jeszcze ta fosfataze i zobaczymy co mi wyjdzie jak urośnie to zadzwonie do niego i go opitole 😂

reklama
Zrob sobie dodatkowo fosfataze alkaiczna czy jakos tak. U mnie np to zawszs mam wysokie i mnie swedzi... A aspat i alat w normie. Ostatnio mi dal na kwasy zolciowe i mam w normie i stwierdził, ze nic mi nie bedzie z podwyższona fosfataza. A w poprzedniej ciazy np mialam tabletki a i tak roslo i musialam szybciej byc w szpitalu takze nie rozumiem takiej zmiany 😂ale sobie pojde w tygodniu zrobić jeszcze ta fosfataze i zobaczymy co mi wyjdzie jak urośnie to zadzwonie do niego i go opitole 😂
Właśnie w czwartek musze zrobić rano wszystkie badania a w południe na usg. Zobaczymy czy wszystko ok. Chociaz dzisiaj i ciśnienie podwyższone. Takze nie wiele powiedział dopóki nie zobaczy wyników.

Do góry