reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Kurcze, od kiedy odstawiłam nabiał Oliwce, to rano na śniadanie tylko na przemian chleb z szynką (plus ogórek lub pomidor ostatnio) i jajka :baffled: Co jeszcze mogę dawać na śniadanie, podpowiedzcie, bo nie mam pomysłów :confused:

hmmm bez nabiałowo to trudno cos doradzić Emilka jada serki twarożki itd

moze zrób omleta niby jajeczny ale dodaj np. startą marchewkę lub cos innego :tak:może kisiel albo płatki owsiane z kaszką lub z owocami :confused:

reklama
No właśnie, chyba się nie obędzie bez zakupu Nutramigenu czy Bebilonu Pepti (nie wiem, czy są jeszcze jakieś inne mleka dla alergików :confused:), bo jak tu inaczej dać dziecku zupę mleczną lub kakao :confused: I tak mleka modyfikowanego zbyt szybko nie wprowadzę, najpierw wejdą sery, twarogi i jogurty.
Bebilon Pepti kosztuje na receptę 10 zł, a ile Nutramigen?

jeszcze sobie pomyślałam Kasiad o ryżu ugotowanym na wodzie z dodatkiem deserku owocowego cos w stylu ryżu na mleku czaruś itp;-) bo płatki to ja zalewałam wrzątkiem dzień wcześniej i rano miałam mięciutkie i mieszałam np. z danonkiem :tak::tak: Emilka jada zawsze np kanapeczkę z wędlinka serkiem żółtym lub twarożkiem albo jajecznice itd i potem za około 2 godziny dostaje właśnie cos takiego bardziej na słodko :tak: nieraz to i odrazu zje deserki :-D ale jeśli mówisz że ciągle Oli jada teraz to samo to chyba troszkę na słodko nie zaszkodzi :confused:

No właśnie, chyba się nie obędzie bez zakupu Nutramigenu czy Bebilonu Pepti (nie wiem, czy są jeszcze jakieś inne mleka dla alergików :confused:), bo jak tu inaczej dać dziecku zupę mleczną lub kakao :confused: I tak mleka modyfikowanego zbyt szybko nie wprowadzę, najpierw wejdą sery, twarogi i jogurty.
Bebilon Pepti kosztuje na receptę 10 zł, a ile Nutramigen?
bebilon pepti chyba nie kosztuje 10 złotych:baffled:
a nie 22zł:confused::cool2:

Czytam teraz o tych preparatach mlekozastępczych i jest jeszcze Bebilon Sojowy od 6 miesiąca. Więc lepszy Bebilon Pepti czy Bebilon Sojowy dla rocznego dziecka nie uczulonego na soję :confused:

A Bebilon Pepti nie ma przypadkiem dwóch rodzajów puszek - małych i dużych? Nutramigen ma tylko te małe. Duży bebilon faktycznie może kosztować więcej :tak:

reklama
Ja znalazłam w necie, że Bebilon Pepti ma puszki 400 gramowe. Większe i mniejsze puszki są w zwykłym modyfikowanym Bebilonie, ale w Pepti chyba nie :confused: Przynajmniej ja nie widziałam większych.

Do góry