Grabarzenka
Fanka BB :)
Wlasnie nie.... Mówią, że ponoć na izbie do porodu będą mierzyć. A mam podejrzenie, że będę miała niewspółmierność.A powiedzcie czy miałyście mierzoną może miednicę? Podczas ktg lub wizyty u lekarza?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wlasnie nie.... Mówią, że ponoć na izbie do porodu będą mierzyć. A mam podejrzenie, że będę miała niewspółmierność.A powiedzcie czy miałyście mierzoną może miednicę? Podczas ktg lub wizyty u lekarza?
Styczeń 31.[emoji1]Czyli jednak urodzona w lutym[emoji3059]
Z tego co wiem to mierzą miednicę jak przyjmuja Cie to szpitalaA powiedzcie czy miałyście mierzoną może miednicę? Podczas ktg lub wizyty u lekarza?
Z tego co wiem to mierzą miednicę jak przyjmuja Cie to szpitala
Ja właśnie wstępnie szykowałam ubranko na wyjście i wzięłam 2 opcje: sam pajacyk lub body+śpioch (w zależności od pogody), do tego skarpetki, 2 czapeczki ciepłe (jedna wydaje mi się mega mała, więc wzięłam jeszcze większą, nie wiem jakie to rozmiary, bo to od siostry mam, już metki sprane, zresztą i tak nie ogarniam rozmiarów czapekKurde to ja myslalam ze pajac wystarczy... chyba zapytam poloznych na oddziale. Kombinezon mamy dosc gruby i do tego jakis polarowy kocyk. Kombinezon ma rekawiczki, chociaz nawet nie wiem czy one sie nie zsuna z takich malych lapek, pewnie bedzie miala raczki schowane w rekawie. No i nie mam zadnej cieplej czapki... zakladacie zwykle bawelniane czy cieple??? U nas jest kaptur w kombinezonie.
Wiadomo, że ta waga to szacunkowa, zwłaszcza jak ktoś ma za każdym razem USG wykonywane przez innego lekarza. U mnie akurat zawsze ta sama lekarka, to w miarę miarodajne te pomiary się wydają, ale też zależy pewnie jak jej się zaznaczyJa to troche zaczynam podchodzic sceptycznie do tych szacunkow wag. Na poczatku stycznia niby mala wazyla 2300, 2 tygodnie pozniej 2600, 4 dni pozniej mialam ktg i przy ktg ale juz w szpitalu i babka mi mowi 3kgja na to: Pani doktor, prawie pol kilo w cztery dni !?!?!? I ona powiedziala ze margines bledu to jakies 15%. To przy tych liczbach jakies 0,5kg roznicy
nastepna wizyta 6.02 znow u niej w gabinecie. Wiec wtedy zobaczymy jak z waga ....
Jak się wierci to znaczy, że ma jeszcze trochę miejsca, więc nie będzie wychodził, mój to samo chociaż dzisiaj jakiś taki leniwyJa na 18 luty i też nic nie zapowiada, żeby się coś szybciej wydarzyłocoś mi się wydaje, że raczej przenoszę jeszcze
mały się wierci w brzuszku, miejsca mu brakuje ale wyjść nie chce
![]()
To podobno mierzą podczas przyjęcia do szpitala, tak mówiła babka na szkole rodzenia i mówiła też, że nie zawsze szerokie biodra idą w parze z szeroką miednicąA powiedzcie czy miałyście mierzoną może miednicę? Podczas ktg lub wizyty u lekarza?