reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Załączniki

• 60AF2D29-F02E-490D-B188-49DE856B7C17.jpeg
    60AF2D29-F02E-490D-B188-49DE856B7C17.jpeg
    478,7 KB · Wyświetleń: 81
  • 8BBFA562-F2AB-42A7-B0FA-F7E28910892A.jpeg
    8BBFA562-F2AB-42A7-B0FA-F7E28910892A.jpeg
    389,2 KB · Wyświetleń: 77
  • 8C489862-C6EC-4511-9A99-7A4D411C98AE.jpeg
    8C489862-C6EC-4511-9A99-7A4D411C98AE.jpeg
    330,7 KB · Wyświetleń: 78
reklama
U nas na razie cisza. Po nocnych skurczach kompletnie nic się dzisiaj nie dzieje. Mała też bardzo spokojna dlatego powoli się zaczynam denerwowac ; /
Spokojnie :) termin porodu jesli dobrze pamietam masz na dzisiaj. Nawet jesli przenosisz pare dni to nic sie nie dzieje, ale skoro szyjka Ci sie skraca to pewnie juz niedlugo zacznie sie cos dziac :) sprobuj o tym nie myslec, ogladnij jakis film albo bajke 🥰 ja mysle ze dzidzia jest juz w drodze, ale nie musi wychodzic punkt o czasie :) nie denerwuj sie :) u mnie mala zazwyczaj rusza sie po jedzeniu, soku owocowym albo gazowanej wodzie mineralnej ;)

Spokojnie :) termin porodu jesli dobrze pamietam masz na dzisiaj. Nawet jesli przenosisz pare dni to nic sie nie dzieje, ale skoro szyjka Ci sie skraca to pewnie juz niedlugo zacznie sie cos dziac :) sprobuj o tym nie myslec, ogladnij jakis film albo bajke 🥰 ja mysle ze dzidzia jest juz w drodze, ale nie musi wychodzic punkt o czasie :) nie denerwuj sie :) u mnie mala zazwyczaj rusza sie po jedzeniu, soku owocowym albo gazowanej wodzie mineralnej ;)
No jeszcze właśnie wychodze dziś na szkołę rodzenia, i do pracy pozbierać swoje rzeczy bo nie było na to wcześniej czasu :D a potem zobaczymy czy coś się będzie działo. Jak narazie to mam tylko dosyć silny ból kręgosłupa. poczekamy zobczymy. Może na walentynki się zdecyduje:D

Dziewczyny ja po szkole rodzenia, dalej u nas cisza :) Ale porozmawiałam sobie na spokojnie z położną i jestem dużo spokojniejsza niż wcześniej.... Dowiedziałam się że nawet jeśli wyjdzie covid to dziecko zostaje z matką, nie izolują ich od siebie... Pierwszy raz miałam robione KTG i serducho bije jak dzwon:D Jakieś tam pojedyńcze skurcze się pisały ale bez szału ;p

Na wieczornym obchodzie wyprosiłam USG. I zrobili mi w końcu o 20, okazało się że to wielowodzie wróciło, które miałam obserwowane na początki roku jednak również zrobili drugi test na wody i już nie wyszłam na blondynkę, bo wyszedł pozytywny. Lekarz, który mi robił USG powiedział, że dzisiaj będzie wywołanie, więc ciekawy dzień się szykuje [emoji3] A wody się sączą cały czas. W nocy już używałam podkładów tych poporodowych, bo wkładki to o nic by się zdały.
Jak sytuacja u Ciebie ? Zaczęło się coś dziać ? Czekamy na informacje :)

@Beti.mama jak po Twojej wizycie? Zaczyna się coś dziać?
U mnie centymetr rozwarcia, szyjka miękka, mały waży 3200g 😁 i Doktor mówiła, że to dobrze, że tak się wierci bo widać, że już chce wyjść. Niby mam wizytę zapisana jeszcze na 24go ale powiedziała, że raczej szybciej się zobaczymy na porodówce 🙂

A z tymi testami przed przyjęciem na porodówkę to prawda i nawet jak jest już rozpoczęta akcja porodowa a test pozytywny to wysyłają do innego szpitala w innym mieście i to samemu trzeba dojechać, albo samemu załatwić sobie karetkę dla covid-owców 😔 także, pozostaje tylko nadzieja aby test był negatywny.
U mnie wszystko ok, maluszek 3300g już waży 🙈 a nie wiem, czy pomiar dobrze zrobiła, bo nie mogła uchwycić kości udowej, a jak już uchwyciła, to wyszło, że przez miesiąc nic się nie zmieniło :o Dziwne, bo ostatnio ta kość udowa była tygodniowo największa 🤔 A poza tym coś tam zaczyna się dziać, bo szyjka się skróciła, ale ile to nie wiem 🤷‍♀️ W karcie ciąży mam napisane tylko szyjka macicy 144/1, jeśli dobrze odczytuję, więc nie wiem co to znaczy 🤷‍♀️ Rozwarcia póki co nie ma, ale i tak się cieszę, że ta szyjka się ruszyła 😊 no i jakieś pseudo skurcze na ktg mi wyszły, ja tam nic nie czułam, za to ruchy maluszka czułam, a tych widocznie aparat nie rejestrował, bo nic nie mam.
Super, że u Ciebie zaczyna się coś dziać, ale lipa straszna z tymi testami... Ciekawe kto później weźmie odpowiedzialność jak się coś niespodziewanego zacznie dziać w drodze do tego innego szpitala 🙁

A ja się dziś ogólnie słabo czuję i znów sobie wkręcam, że to może dlatego, że lada dzień urodzę, a nawet rozwarcia jeszcze nie mam 😂 Pewnie znów wychodzi niewyspanie i ponownie straszna zgaga mnie dopadła, mdłości od rana, a jak wróciliśmy do domu nagle osłabłam, że aż mówić nie miałam siły, ale domowy rosołek trochę postawił mnie na nogi i w międzyczasie brzuch się jeszcze trochę napinał, trochę kłuło w kroczu, czyli, że pomału coś się dzieje :) Teraz tylko pomóc: szczęściu: seks, spacery, schody no i tą lodówkę muszę umyć, bo jeszcze nie zdążę! :o

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry