reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
A czy którakolwiek z Was spotkała lekarza, który nie bagatelizował jednego poronienia i skierował na badania? Ja takiego nie spotkałam... Rozmawiałam z 4 ginekologami, 3 internistami i każdy mówił to samo.

Czuje się jak polska reprezentacja w piłkę nożną. Przegrałam walkę o ciążę a lekarze mi śpiewają "nic się nie stało, kobieto, nic się nie stało" i wierzą, że kolejnym razem się uda
Mój gin taki jest. Przyszłam do niego będąc już w drugiej ciąży to mnie opierniczyl, że diagnostyki nie zrobiłam po pierwszej stracie, tym bardziej że czekałam 7 miesięcy że staraniami i mogliśmy zrobić pełną diagnostykę.
Wychodzi z założenia, że szkoda przede wszystkim tracić dziecko, bo dla kobiety to nie jest statystyka i trzeba działać. Nic dziwnego, że ma antyramy że zdjęciami maluchów, które urodziły się dzięki niemu, kobiety są mu bardzo wdzięczne. Życzę wam takiego lekarza.

Dziewczyny! Byłam wczoraj na wizycie, z daty ostatniej miesiączki, to 6t+4,gin stwierdziła, że na usg widać tylko pęcherzyk i wychodzi 4 tydzień :( wyniki bety na poziomie 15000,za tydzień mam przyjść na kontrolę bo to prawdopodobnie puste jajo :( któraś z Was miała? Miałyście zabieg, czy dostałyście tabletki?
Mogła ci się owulacja przesunąć ? Bo ja przy becie 13 tys miałam też tylko pęcherzyk w 5+1.

Mój gin taki jest. Przyszłam do niego będąc już w drugiej ciąży to mnie opierniczyl, że diagnostyki nie zrobiłam po pierwszej stracie, tym bardziej że czekałam 7 miesięcy że staraniami i mogliśmy zrobić pełną diagnostykę.
Wychodzi z założenia, że szkoda przede wszystkim tracić dziecko, bo dla kobiety to nie jest statystyka i trzeba działać. Nic dziwnego, że ma antyramy że zdjęciami maluchów, które urodziły się dzięki niemu, kobiety są mu bardzo wdzięczne. Życzę wam takiego lekarza.
W jakim mieście jest ten lekarz? Szukam takiego, który mnie nie oleje 😣

Ciekawe co jest tego przyczyną [emoji848]

Myśle ze względy ekonomiczne i statystyki. Niemniej wierze ze są lekarze, którzy potrafią zachować się inaczej, i z tego co dziewczyny powyżej pisały rzeczywiście tacy są. Sa tacy, którzy początkującej staraczce każą przyjsc za rok jak się nie uda bez względu na wiek i nawet monitoringu nie zrobią (bo takie są statystyki i praktyka), są tacy którzy zrobią, ba, nawet sami zleca jakieś podstawowe badania, żeby wiedzieć na czym sie stoi już na początku.

reklama
Myśle ze względy ekonomiczne i statystyki. Niemniej wierze ze są lekarze, którzy potrafią zachować się inaczej, i z tego co dziewczyny powyżej pisały rzeczywiście tacy są. Sa tacy, którzy początkującej staraczce każą przyjsc za rok jak się nie uda bez względu na wiek i nawet monitoringu nie zrobią (bo takie są statystyki i praktyka), są tacy którzy zrobią, ba, nawet sami zleca jakieś podstawowe badania, żeby wiedzieć na czym sie stoi już na początku.
Zanim zaczęłam starać się o ciążę, to chodziłam do lekarzy i pytałam o badania. Niektórzy mówili, że nic nie trzeba, głównie ginekolodzy, internista zalecił badanie krwi i tyle w sumie.

Do góry