reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Moje dziecko ostatnio było mega kochane, bawił się na macie, gadał, śmiał się, od trzech dni co chwilę skrzeczy, marudzi kosmos..
Może to kolejny skok u nas od prawie tygodnia problem z jedzeniem nie dość że płacz jedno jedzenie nocne wypadło to zmniejszyła sobie ilość na porcję i zjada mniej

Jesteśmy na bebilonie pepti a smarujemy maścią z robioną w aptece oraz advantan+cerkobaza.

Jutro idę do dermatologa, zobaczymy co powie...
My mamy bebilon pepti syneo ale chyba do końca jej nie służy było super 3 tygodnie a potem znowu zaczęły pojawiać się krostki i zaczęło jej charczeć w nosie

Moja też zauważyłam, że zaczęła się mega ślinić od tygodnia ale to nie za wcześnie na zęby? 😱 My za to mamy problem z kupką, robiła jakiś czas raz dziennie teraz co 3 dzień i jest maskara w ten trzeci dzień. Płacze, pręży się i nie może zrobić. Jak już nie mogę znieść tego płaczu, bo tak strasznie się męczy i chcę jej ulżyć wkładam jej troszkę mydełka do pupci i zrobi wtedy kupkę i wszystko jest już w porządku. Kupa jest normalna więc nie wiem o co chodzi, może tak przez jakiś czas będzie. Pamiętam, że ze starszą też miałam przez miesiąc taki problem... Lekarka mówi, że dziecko karmione piersią może nawet raz na tydzień robić kupkę i to jest normalne🙉

Moja też zauważyłam, że zaczęła się mega ślinić od tygodnia ale to nie za wcześnie na zęby? 😱 My za to mamy problem z kupką, robiła jakiś czas raz dziennie teraz co 3 dzień i jest maskara w ten trzeci dzień. Płacze, pręży się i nie może zrobić. Jak już nie mogę znieść tego płaczu, bo tak strasznie się męczy i chcę jej ulżyć wkładam jej troszkę mydełka do pupci i zrobi wtedy kupkę i wszystko jest już w porządku. Kupa jest normalna więc nie wiem o co chodzi, może tak przez jakiś czas będzie. Pamiętam, że ze starszą też miałam przez miesiąc taki problem... Lekarka mówi, że dziecko karmione piersią może nawet raz na tydzień robić kupkę i to jest normalne🙉
Mój ślini się juz może od 3 tygodni a nie chce leżeć w sliniaczku totez często się przebieramy też podejrzewałam zęby ale lekarz twierdzi że to dojrzewanie ślinianek a na zeęby jest za wcześnie W nast tyg mam szczepienie więc przekonam się ile urósł I przytył 😄 U nas odwrotniejak wcześniej robił jedną kupkę toobecniesa nawet trzy I mają rzadką konsystencję ale powoli odkładam małego od jedzenia w nocy I robimy częstsze karmienia w drugiej połowie dnia

Eh...gdyby te nasze dzieciaczki potrafiły powiedzieć co je boli było by nam łatwiej...
A zęby nie tak od razu widać i czuć, po prostu boli i tyle. Pamiętam jak mi wychodziły zęby mądrości,to była masakra 😑
Jak idzie rozszerzanie diety bo tez zaczynam za dwa tygodnie I nie wiem czy słoiczki czy.samej gotować warzywa? Wprowadzałaś już kaszki?bo mój słabo przybiera na wadze i mam jeden posiłek zageszczac kaszką

Mój ślini się juz może od 3 tygodni a nie chce leżeć w sliniaczku totez często się przebieramy też podejrzewałam zęby ale lekarz twierdzi że to dojrzewanie ślinianek a na zeęby jest za wcześnie W nast tyg mam szczepienie więc przekonam się ile urósł I przytył 😄 U nas odwrotniejak wcześniej robił jedną kupkę toobecniesa nawet trzy I mają rzadką konsystencję ale powoli odkładam małego od jedzenia w nocy I robimy częstsze karmienia w drugiej połowie dnia
Na listopakówkach jeden dzieciaczek ma już dwa zęby 😅, Jaś polubił sie z gryzakiem, wszystko do buzi wkłada i gryzie, ślina leje sie na potęgę 🤔
Jak idzie rozszerzanie diety bo tez zaczynam za dwa tygodnie I nie wiem czy słoiczki czy.samej gotować warzywa? Wprowadzałaś już kaszki?bo mój słabo przybiera na wadze i mam jeden posiłek zageszczac kaszką
Raz dziennie pół słoiczka owoców- najbardziej polubił banana z jabłkiem. Na razie będę karmić gotowymi słoiczkami,potem będę produkować swoje- tak za 2-3 tyg gdy już bedzie zjadał większe ilości.
Kaszkę próbowałam podać kilka razy w wersji płynnej przez smoczek i zawsze jest krzyk, wypija max 50ml. Kaszka Nestle ryżowa z malinami. Robię ją na mleku Bebiko 1. Wczoraj zrobiłam mu samo to mleko( nadal karmie moim mlekiem) i przy tym mleku też wrzask 🤦
Więc może on nie chce mm,a kaszka jest ok?

reklama
Na listopakówkach jeden dzieciaczek ma już dwa zęby 😅, Jaś polubił sie z gryzakiem, wszystko do buzi wkłada i gryzie, ślina leje sie na potęgę 🤔

Raz dziennie pół słoiczka owoców- najbardziej polubił banana z jabłkiem. Na razie będę karmić gotowymi słoiczkami,potem będę produkować swoje- tak za 2-3 tyg gdy już bedzie zjadał większe ilości.
Kaszkę próbowałam podać kilka razy w wersji płynnej przez smoczek i zawsze jest krzyk, wypija max 50ml. Kaszka Nestle ryżowa z malinami. Robię ją na mleku Bebiko 1. Wczoraj zrobiłam mu samo to mleko( nadal karmie moim mlekiem) i przy tym mleku też wrzask 🤦
Więc może on nie chce mm,a kaszka jest ok?
Mój bebiko 1 dostaje od urodzenia. Jest to dosyc słodkie mleko w smaku w porównaniu do innych... ja mojemu próbowałam dawać kaszka bobovity mleczno ryżowa z bananami i z malinami... bananowe nie za bardzo chciał za to malinowa mu smakowała. Tylko że ja podawałam kaszle lyzeczka

Do góry