reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny będziecie dawac sloiczki czy będziecie gotować dla maluchów? :) tak się pytam z ciekawości. Ja tym razem stawiam na wygodę i kupuje sloiczki 😂 poprzednio nie posłuchałam pediatry jak mówił że swoiczki to wygoda 😂 teraz się słucham 😂😂
Ja sie nastawiam na gotowanie 🤔 a pewnie i tak nie zawsze sie uda i jak zje raz za czas sloiczek to jej korona z glowy nie spadnie 😁😁😁

reklama
Dziewczyny będziecie dawac sloiczki czy będziecie gotować dla maluchów? :) tak się pytam z ciekawości. Ja tym razem stawiam na wygodę i kupuje sloiczki 😂 poprzednio nie posłuchałam pediatry jak mówił że swoiczki to wygoda 😂 teraz się słucham 😂😂
Ja planuję rozszerzać diete metoda BLW gdzieś koło 6mies, chyba że będzie się wcześniej interesował, a widzę, że już czasami zaczyna wodzić wzrokiem za nami jak jemy 😅 a my lubimy zjeść, więc często nas takich widzi 🤣 także kupnych słoiczków raczej nie, chyba że gdzieś w podróży

Ja planuję rozszerzać diete metoda BLW gdzieś koło 6mies, chyba że będzie się wcześniej interesował, a widzę, że już czasami zaczyna wodzić wzrokiem za nami jak jemy 😅 a my lubimy zjeść, więc często nas takich widzi 🤣 także kupnych słoiczków raczej nie, chyba że gdzieś w podróży
O to to to, my tak samo 😉

Ja wczoraj robiłam trzy podejścia do założenia chusty. Mamy tą zwykłą. Za pierwszym razem ryczała. Przy drugim podejściu zaczęła robić kupę. Dopiero zac trzecim razem się udało. I tak jak piszesz, bujalam się w trakcie wiązania, a jak zaczęła mocniej marudzić to przeszłam się po pokoju i dopiero dalej wróciłam do wiązania. Spała w chuście 2 godziny, a ja w końcu odzyskałam ręce. Super sprawa 😄😄😄
No właśnie ja też wczoraj ze trzy razy motałam zanim było ok. Miałam wrażenie, że plecy ma jakoś za prosto🤔 Ja też się bujam, gadam, śpiewam, bo zazwyczaj się niepokoi a ogólnie chustę bardzo lubi jak już w niej jest😉

W planach mam gotowanie samodzielnie 😃 chyba, że znajdę sloiczki z dobrym składem to pewnie raz na jakiś czas skorzystam z takiej opcji 😃

Ja będę rozszerzała blw, ale jeżeli będzie trzeba coś podać łyżeczka, to na pewno sama ugotuje, bo i tak młody będzie jadł to samo co ja od początku. Ja jem same zupy krem, owsianki itp.
Nie będę też dawała kaszek tych w proszku.

Ja też mam taki plan że będę sama gotować ale raz na jakiś czas jak zje słoik to też się nic złego nie stanie🙂 Widzę że dziewczyny piszą o rozszerzeniu BLW, czy któraś z was już stosowała przy poprzednich maluszkach?

Ja też mam taki plan że będę sama gotować ale raz na jakiś czas jak zje słoik to też się nic złego nie stanie🙂 Widzę że dziewczyny piszą o rozszerzeniu BLW, czy któraś z was już stosowała przy poprzednich maluszkach?
Ja niestety nie mam dziecka drugiego 🤣 ale siostra stosowała u swojej córki i bardzo chwaliła.

reklama
Rany dziewczyny ale się wyspałam, Młody zrobił pobudkę o 6 więc tata go przejął na zabawę i dali mi pospać aż do teraz🤭 czuje się jak nowonarodzona😂 A teraz śniadanie do łóżka 🥰 no czasami ten mój mąż jest kochany😂
Jak u nas ojciec się obudzi to od razu pokaże mu ten post 🤣 chociaż nie mogę narzekać, bo z młodym śpią razem w łóżku od 8 i już zrobilam trening, wzięłam prysznic, teraz jem owsiankę i piekę bułki 🥳

Do góry