My na poczatku tez nie dawalismy duzo bi czytalam ze niepotrzebne sa dzieciom, ale mloda od poczatkue nie potrafi sie zajac soba i te zabawki nas troche ratujaA jakie zabawki jej podajecie?My ogólnie postawiliśmy na stymulację tylko przez nas przez pierwsze 3 miesiące. Tj my, nasze twarze, głosy, gesty i ewentualnie tylko książeczka kontrastowa i takie plastikowe lusterko przy leżeniu na brzuszku. Dopiero teraz będziemy zaczynać ewentualnie z jakimiś delikatnymi zabawkami do chwytania. I mam wrażenie, że dzięki temu trochę on się potrafi zająć sobą bo ogląda wszystko wokół i bawi się swoimi rączkami
![]()
reklama
G
gość _199
Gość
A to widzisz, mój w ogóle nie olewa, jak zje to go odkładam do łóżeczka i sam usypia, pod tym względem mam luz. Zero noszenia itp.Nie ma czegokażde dziecko ma swoje mankamenty, ale dla mamy i tak bedzie najlepsze. Mój jest ciągle ulany i urzygany, dosłownie non stop, teraz już jak mi się kończą śliniaczki, które i tak zwykle są po kilkunastu minutach całe mokre to mu zawiązuje pieluchę tetrowa pod brodą
poszliśmy na spacer po 17 to pół spaceru urzygiwal. Czasami jak mu przebieram pieluchę albo jak go kąpię to nagle jest chlup
i teraz właśnie jest pora spania i powinien już zasypiać, a on zjadł i ryczy
![]()
Pewnie że dla każdej mamy jej dziecko jest najwspanialsze
Dziewczyny a czy wy zaiwazylyscie u swoich maluchów żeby mniej jadly? U mnie mala zatrzymała się trochę z jedzeniem. Tzn wydłużyły jej się przerwy między posiłkami do 3,5-4h a porcje takie same a nawet mniejsze. Wcześniej potrafiła wciągnąć 950 ml na dobę a teraz kolo 800...
HmmmPewnie że dla każdej mamy jej dziecko jest najwspanialsze![]()
nie no zartuje, jest jest
Mój na szczęście też trochę sam sobą się zajmie, ale przychodzi pewien moment, że nie wystarczy mu tylko widzieć mamę i trzeba przerwać robotę. Za mną kolejny weekend sam na sam z dzieckiem to się narobiłam, na szczęście w przyszły weekend tatuś nie ma już ani pracy ani żadnych wyjazdów, to może odpocznęRano jak robiłam trening to spał w łóżku z ojcem, a później jak wyczynialam kuchenne rewolucje to tez ojciec się nim na kanapie zajmował"zajmował" bo w sumie po prostu leżał obok niego
Nasz Filip umie się trochę zająć sam sobą i czasami go zostawiam np w łóżeczku, a on gada do siebie i coś tam wyczynia i wtedy mogę coś zrobić
a jak nie chce w łóżeczku to daje go na podłogę na matę i też leży i obserwuje jak ja się krzatam.
Moj małżonek, nazwał Hanie,, zapałka,, gdy tylko coś do niej się powie to cieszy się, rusza nogami, rękoma, smieje się jak maly szczeniaczek
siedzi w bujaku i sie powie tylko coś do niej i sie zaczyna radośc
dlatego zapałka bo się podpadla szybko 
U nas to samo, wszystko zarzyganeNie ma czegokażde dziecko ma swoje mankamenty, ale dla mamy i tak bedzie najlepsze. Mój jest ciągle ulany i urzygany, dosłownie non stop, teraz już jak mi się kończą śliniaczki, które i tak zwykle są po kilkunastu minutach całe mokre to mu zawiązuje pieluchę tetrowa pod brodą
poszliśmy na spacer po 17 to pół spaceru urzygiwal. Czasami jak mu przebieram pieluchę albo jak go kąpię to nagle jest chlup
i teraz właśnie jest pora spania i powinien już zasypiać, a on zjadł i ryczy
![]()
G
gość _199
Gość
rosenberg
Fanka BB :)
My zawsze kładziemy naszego na pieluszce tetrowej żeby nie urzygal wszystkiegoU nas to samo, wszystko zarzyganeChociaż o dziwo na spacerze rzadko mu się zdarza, ale za to na kanapie nie ma chyba miejsca gdzie nie zostawił śladu, a matka jak ta głupia lata i szoruje
![]()
reklama
U nas różnie, raz więcej raz mniej, ale na dobę więcej niż 900ml to na pewno nie dostajeDziewczyny a czy wy zaiwazylyscie u swoich maluchów żeby mniej jadly? U mnie mala zatrzymała się trochę z jedzeniem. Tzn wydłużyły jej się przerwy między posiłkami do 3,5-4h a porcje takie same a nawet mniejsze. Wcześniej potrafiła wciągnąć 950 ml na dobę a teraz kolo 800...