reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Też tak czytałam i tego się trzymam:)Ze powinien do skończonego 6 miesiąca podwoić wagę a najczęściej dzieję się tak wcześniej....
Najważniejszy jest spokój w tym temacie :D najgorsze co można zrobić to szybciej rozszerzać dietę, bo dziecko nie przybiera. Warzywa mają mniej kalorii niż mleko.
Ja kieruje się głównie intuicja, lekarzom nie wierzę w ogóle 🤣

reklama
Najważniejszy jest spokój w tym temacie :D najgorsze co można zrobić to szybciej rozszerzać dietę, bo dziecko nie przybiera. Warzywa mają mniej kalorii niż mleko.
Ja kieruje się głównie intuicja, lekarzom nie wierzę w ogóle 🤣
Powiem szczerze , że ja planowałam rozszerzać dietę po 4miesiącu bo moja do mleka też niechętnie podchodzi...ale lekarz kategorycznie mi zabronił...kazał czekać do skończonego 5 miesiąca bliżej 6....żeby jelitka się jej zregenerowały po wcześniejszym mleku...a była niby na nutramogenie:/

A nam w szpitalu mówili, że ma podwoić do 4 miesiąca 🙈 🤷🤷🤷
To jest chyba bardziej realne opcja niż do pół roku 😁 mój chwilę przed 4 miesiącem ważył 6600g, a waga urodzeniową 3270g, więc by się zgadzało. Nie wyobrażam sobie, żeby teraz co tyle waży, miał dopiero za 2 miesiące, bo aktualnie wygląda normalnie, jest raczej drobniutki. Te normy to pewnie tak o, żeby mniej więcej wiedzieć 🤗

No właśnie akurat temat "nie jedzenia" dotyczy mnie bezpośrednio...przyrosty słabe i z wagi urodzeniowej 3530 g mamy dopiero 5300g...ale koleżanki z "marcówek"mają spore bobasy....i dobrze niech rosną:)
Hehe, akurat moja siostra jest na marcowkach i kojarzy Cię dobrze z forum 😅😂

Dziewczyny, Julek dzisiaj już zrobił 3 solidne kupy od 8 i dwa takie kleksy w tych klęskach było trochę krwi. Mam się już martwić ? Nadmienie, że przez ostatnie dwa dni nie było kupy. Tylko kp

Hej Dziewczyny, od wczoraj już w domu 🙃 byłam nieżywa a zaczęło się od spuchniętych nóg i kostek oraz duszności normalnie oddechu nie mogłam złapać ale saturacje miałam dobra bo 91% myślałam że to płuca okazało się że to serce ☹️ a dokładnie niedotlenienie mięśnia sercowego 😱 już mi lepiej jestem w domu muszę się oszczędzać no i kolejne badania przede mną. Podobno Bohdan mnie przed zawałem a 3 SOR-y odmówiły mojego przyjęcia. Słuszna zdrowia nfz to jakieś dno. Oczywiście wszystko priv. Nie mogę nacieszyć się swoim bobasem którego nie widziałam od piątku 😢 już tak dużo umie a tata spał się perfekcyjnie bez pomocy 🥰

reklama
Hej Dziewczyny, od wczoraj już w domu 🙃 byłam nieżywa a zaczęło się od spuchniętych nóg i kostek oraz duszności normalnie oddechu nie mogłam złapać ale saturacje miałam dobra bo 91% myślałam że to płuca okazało się że to serce ☹️ a dokładnie niedotlenienie mięśnia sercowego 😱 już mi lepiej jestem w domu muszę się oszczędzać no i kolejne badania przede mną. Podobno Bohdan mnie przed zawałem a 3 SOR-y odmówiły mojego przyjęcia. Słuszna zdrowia nfz to jakieś dno. Oczywiście wszystko priv. Nie mogę nacieszyć się swoim bobasem którego nie widziałam od piątku 😢 już tak dużo umie a tata spał się perfekcyjnie bez pomocy 🥰
Oj współczuję a wcześniej miałaś już problemy z sercem?

Do góry