reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Niestety smoczka w ogóle nie akceptuje. Jak mu daje smoczek zamiast cycka to jest wrzask🙈A powiem Ci że chętnie bym zamieniła cycusia na smoczek ale u nas to nie działa 😭
U nas tez roznie. Raczej odrzuca, a co jakos czas zassie az milo popatrzec 😛 ale nigdy nie wiem kiedy mi zrobi taka niespodzianke. Tez wole smoka dawac nic cyca, mimo ze niby juz powinno sie oduczac.

reklama
U nas tez roznie. Raczej odrzuca, a co jakos czas zassie az milo popatrzec 😛 ale nigdy nie wiem kiedy mi zrobi taka niespodzianke. Tez wole smoka dawac nic cyca, mimo ze niby juz powinno sie oduczac.
Oduczać??? 🤔 Moje dziecko dopiero niedawno zalapalo po co jest smoczek 😂

Ostatnia edycja:
A jak u Was kupki po jedzonku? Bo u nas jakby są częstsze, do tego mokre bąki i wiecej gazow. Nie mam pojecia czy to normalne? Nie wiem czy dawać dalej czy przerwać…póki co dostał marchewke, dynie i brokół.

U nas teraz z zasypianiem troche mniejszy problem, za to mamy pobudki na mleczko praktycznie co 3h jak w zegarku. Nie wiem czy nie spróbować mu zagęszczać mleczka przed spaniem bo on w nocy strasznie glodny🤷🏼‍♀️
Kurcze powiem Ci że ja mam wrażenie, że mój młody też w nocy bardziej głodny niż w dzień. Wygląda na to, że w dzień zbyt go świat interesuje żeby spędzać dużo czasu na jedzeniu i odbija sobie to w nocy. 🙊 Dobrze, że chociaż je praktycznie z zamkniętymi oczami i idzie od razu spać. Czekam na jakiś moment kiedy to przejdzie, ale doczekać się nie mogę :D

A jak u Was kupki po jedzonku? Bo u nas jakby są częstsze, do tego mokre bąki i wiecej gazow. Nie mam pojecia czy to normalne? Nie wiem czy dawać dalej czy przerwać…póki co dostał marchewke, dynie i brokół.
u mnie kupa zawsze codziennie była
teraz dwie rano i wieczorem kupki gęstsze rano to bardziej zbita a po poludniu miękka.

Kurcze powiem Ci że ja mam wrażenie, że mój młody też w nocy bardziej głodny niż w dzień. Wygląda na to, że w dzień zbyt go świat interesuje żeby spędzać dużo czasu na jedzeniu i odbija sobie to w nocy. 🙊 Dobrze, że chociaż je praktycznie z zamkniętymi oczami i idzie od razu spać. Czekam na jakiś moment kiedy to przejdzie, ale doczekać się nie mogę :D
no ja już ostatnio pisałam własnie ze mój w dzień bardzo mało wypija, za to w nocy nadrabia🤷🏼‍♀️ cóż..najważniejsze że w ogole pije i rośnie, a rośnie dobrze bo już ledwo mogę go udzwignąc bo ma 9 kg🙈

reklama
W ogóle jestem ciekawa, czy słoiczki też tak chętnie będzie jadł jak domowe 🤔 oby, bo z tym gotowaniem i blendowaniem na dłuższą metę za dużo roboty 🙄
Mój słoiczka mi zje, moje wcina aż mu się uszy trzęsą 🤣
My dostaliśmy od jednej cioci ten garnuszek na klocuszek ale jeszcze za mały na niego jest. Do kąpieli mamy cztery gumowe zwierzątka. Jakieś dwa gryzaki, takie dmuchane zwierzątka bo babcia ciągle kupuje. Ale w sumie nie mamy żadnych zabawek takich co by mógł nacisnąć i coś zrobić 😂 jutro będę przeglądać worki po bratanku, może coś fajnego znajdę. Zastanawiałam się nad ośmiornica hip hop żeby młodego trochę zajęła. Ale jakoś nie pasuje mi że to takie wielkie kolorowe :D szukam na razie inspiracji
My kupiliśmy joystick z fisher price, to jedyna zabawka jaką ja mu kupilam i dzięki niej polubił już wcześniej leżenie na brzuszku.
Na rehabilitacji była taka kaczucha z wodą, zamknięta w kuli, chciano ja kupić, ale chyba stówę kosztuje, więc spasowałam 🤣🤣

Do góry