Tak, próbowałam jeść kanapkę, ale cukier wychodził rano za wysoki. Próbowałam wielu rzeczy...i w końcu trafiłam z tymi waflami i tak się trzyma ładnie 80-85. Czytałam, że każdy musi właśnie znaleźć coś, co u niego akurat dobrze wpływa, bo ktoś zje kanapkę z szynką i ok, a drugi zje taką samą kanapkę i....ponad normęZamiast kanapki jesz 3 wafle ryżowe? Kurde spróbuję dzisiaj bo tych kanapek mam już dosyć... A że nie lubię za wiele rzeczy to cały dzień kanapki chociaż ostatnio na śniadanie parówki z szynki i cukier 100 po śniadaniu nie więcej![]()
reklama
Starlights
Fanka BB :)
Nie wiem czy już próbowałaś ale polecam pieczone owsianki, np z Jadłonomiijak nie przepadam za owsianką i raczej nie jadam to te pieczone wcinam aż mi się uszy trzęsą
![]()
Pieczonej nie! O to bardzo chętnie spróbuję, jakieś urozmaicenie
Kurrrrde, to samo co u mnie! Nawet jego sapanie mnie budzi i tak się wkurzam, że szok. A on biedny stara się spać na jednym boku całą noc hahahaJa też ostatnio źle sypiam i jak do tej pory chrapanie męża mi jakoś aż tak mocno nie przeszkadzało, tak dwa dni temu wk****a przeniosłam się do pokoju obokrazem z kotem, który oczywiście musi mnie pilnować
.
Ja nie mierzę cukru po nich, bo jem je dosłownie przed spaniem. Już w piżamieA jak cukier godzinę po tych waflach? Bo ja ryżowych i kukurydzianych się boje a uwielbiam!![]()
Ola0207
Widzę że nie tylko ja mam z tym problem, a raczej miałamKurrrrde, to samo co u mnie! Nawet jego sapanie mnie budzi i tak się wkurzam, że szok. A on biedny stara się spać na jednym boku całą noc hahaha
Po 1 było mi z nim za gorąco, po 2 ja tak źle sypiam (budzę się, długo zasypiam) że niestety jego chrapanie nie pomagało.. Więc jest jak jest
Kurcze, dzięki, poczytam najpierw o tych technikach oddechowych. Mama mi kiedyś o tym opowiadała. Dziękuję.Oo to coś Cię trzyma od wewnątrz rzeczywiście - trzeba dać temu ujście (i najpierw dojść do tego, co go powoduje), bo cały organizm potem odreagowuje. Ja od siebie polecam bardzo relaksujące techniki oddechowe - mi to bardzo swego czasu pomagałojeśli budziłam się zestresowana, przed wstaniem z łóżka robiłam sobie taką sesję (są np. kierowane sesje na youtubie), a jesli wieczorem - to leżąc w wannie.
Dla większego 'wglądu' w siebie, polecam zacząć od np. takich gotowych dzienników, w których notuje się różne rzeczy. Jest to np. dziennik w którym codziennie zapisujemy, za co dziś jesteśmy wdzięczne. Kolejny zawiera inne pytanie do nas na każdy dzień roku przez 5 lat. Zmuszają nas trochę do refleksji
P.S. Troszkę się rozpisałam, ale lubię takie tematy, moja praca magisterska była o stresie ..![]()
Hehe, nieźle, wyprowadził się. Mojego pewnie z pracy niedługo ewakuują na wschód, więc zostanę sama. Ale, że ja sama spać nie lubię, to wezmę do siebie córkę, która to z kolei będzie budzić mnie i mówić "mamo nie chrap"!Widzę że nie tylko ja mam z tym problem, a raczej miałamMaciek już śpi w salonie, a ja sama
Po 1 było mi z nim za gorąco, po 2 ja tak źle sypiam (budzę się, długo zasypiam) że niestety jego chrapanie nie pomagało.. Więc jest jak jest![]()
kasiarem1
To wyślesz do mnieWłaśnie upolowałam 4szt body kopertowych za 20zł, szukam dalej, gorzej jeśli za tydzien- dwa dowiem się, że to jednak dziewczyna![]()
Ja mam brak apetytu jak spada żelazo. Taki objaw anemii.Czy Wy też macie problemy z apetytem? Zauważyłam, że ostatnio mało co mi smakuje...jem bo jak jestem głodna to aż mi słabo...jedyne co mi wchodzi to jabłka i banany...kanapki z dżemem ale po tym zaraz jestem głodna...chyba muszę się wybrać do sklepu może coś do mnie przemówi...tak sobie myślę że to chyba że stresu naprawdę...weszlam w ten traumatyczny dla mnie czas...niby staram się nie dopuszczać do siebie myśli że coś będzie nie tak,bo teraz jestem na lekach i tak sobie mowie ze to chyba dziewczynka więc może będzie silniejsza...ale mimo wszystko gdzieś to wychodzi...
Marta_1991
Dostałam sms od lekarza żebym przyszła 14.45 więc trzymajcie kciuki 
reklama
Marta_1991
Daj znać po wizycie!Ja nie mierzę cukru po nich, bo jem je dosłownie przed spaniem. Już w piżamieSchrupię, doczekam chwilę, robię insulinę już na łóżku i lulu....
W ogóle po ostatniej wizycie u diabetologa nie muszę mierzyć cukru po każdym posiłku, tylko po głównych, bo w dzień organizm bardzo dobrze sobie radzi, a nawet często po posiłku godzinę mam np.80, 85, 90. Zostałam zwolniona z każdorazowego pomiaru, tylko na czczo i po śniadaniu, obiedzie i kolacji. A jeść mam często i nie głodować, bo jeszcze nic nie przybrałam, dziś kończę 15 tydzień. Zaraz się zbieram na wizytę do mojej ginekolog. Oby było wszystko dobrze
![]()