reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Dwa razy ten sam test ciążowy

Mam bardzo głupie pytanie, wynika to nie z mojej niewiedzy, ale ze zdenerwowania i braku rozsądku, czy braku trzeźwego myślenia.
Kupiłam w Rossmannie test ciążowy, zrobiłam go od razu w toalecie w galerii handlowej, wykonałam go dobrze, zgodnie z instrukcją, ale nie wyszedł, część testu na której powinien ukazać się wynik częściowo została "zalana" fioletowym odcieniem, a kreska (o ile można nazwać to kreską?) była rozmazana i ledwo widoczna... po dłuższym czasie (bardzo nierozsądne z mojej strony) oddałam kolejną próbkę moczu na ten sam test (już bez użycia pepitki) i wyszedł pozytywny, z tym, że druga kreska jest ledwo widoczna. Co mam o tym myśleć? Czy powinnam na spokojnie wykonać drugi test? Nie mogę być teraz w ciąży...

reklama
Myślisz, że ten test może być wiarygodny? Wiem, że to totalnie kretyńskie z mojej strony i zachowałam się jak idiotka robiąc taką akcję, ale nie myślałam trzeźwo

Twoje emocje są zrozumiałe, nie przejmuj się czy pytanie jest "totalnie kretyńskie".

Najbardziej wiarygodne będzie badanie beta hcg ( pobranie krwi ), możesz je wykonać np. w sieci Diagnostyka, w przychodni itd. Kosztuje niewiele, o ile się nie mylę jakieś kilkanaście złotych, a daje pewność. Jeśli badanie w Diagnostyce wykonasz z rana, wynik będziesz miała w internecie późniejszym popołudniem tego samego dnia ( pod warunkiem że założysz sobie u nich kartę klienta).

Odnośnie testu jaki dzisiaj wykonałaś, jeśli faktycznie jesteś w ciąży i jest to bardzo młoda ciąża to druga kreska na zwykłym teście nie będzie wyraźna, może być ledwo widoczna i będzie to wynik pozytywny. I jeśli to Cię martwi, to przede wszystkim przestań panikować, to nie jest koniec świata niezależnie od sytuacji, a może to właśnie początek czegoś wspaniałego.

Jeśli masz jeszcze inne pytania, pisz śmiało.

Twoje emocje są zrozumiałe, nie przejmuj się czy pytanie jest "totalnie kretyńskie".

Najbardziej wiarygodne będzie badanie beta hcg ( pobranie krwi ), możesz je wykonać np. w sieci Diagnostyka, w przychodni itd. Kosztuje niewiele, o ile się nie mylę jakieś kilkanaście złotych, a daje pewność. Jeśli badanie w Diagnostyce wykonasz z rana, wynik będziesz miała w internecie późniejszym popołudniem tego samego dnia ( pod warunkiem że założysz sobie u nich kartę klienta).

Odnośnie testu jaki dzisiaj wykonałaś, jeśli faktycznie jesteś w ciąży i jest to bardzo młoda ciąża to druga kreska na zwykłym teście nie będzie wyraźna, może być ledwo widoczna i będzie to wynik pozytywny. I jeśli to Cię martwi, to przede wszystkim przestań panikować, to nie jest koniec świata niezależnie od sytuacji, a może to właśnie początek czegoś wspaniałego.

Jeśli masz jeszcze inne pytania, pisz śmiało.

reklama
Do góry