olka11135
Fanka BB :)
O kurde super wynik, a jak ze skórą sobie poradziłaś?
Chodzę na różne zabiegi. A to jakieś masaże, a to kriopoliza - generalnie testuję wszystko co się da i co teoretycznie ma pomóc
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
O kurde super wynik, a jak ze skórą sobie poradziłaś?
Mój mąż ma dobre wyniki nasienia a fragmentacja dna była na granicy 30% teraz trochę poprawił i jest 23% też zachodzę w ciążę bez problemu tylko nie mogę donosić, kończą się one na przełomie 8/9 tygodnia. Lekarze mówią, że u nas to raczej nie jest przyczyna. A może warto u Was to zbadać.Zerkniecie też na badanie nasienia mojego męża? Warto robić to dokładniejsze badanie fragmentacji dna plemników? Ten rok nas przeczołgał... Puste jajo i 2 ciąże biochemiczne a domyślam się że nawet może i 3 ale jedna niepotwierdzona..
@olka11135 A uchylisz tajemnicy nam tutaj jak Ci się to udało? Ja powinnam zgubić z 10kg. BMI już krzyczy, że mam nadwagę... Obecnie waga pokazuje mi 72kg, a max dla mojego wzrostu to bodajże 66kg...
Dziewczyny więc
Pierwsza beta 24.12 - 1689
Druga beta 29.12 - 14 839
Melisa zaparzona , cała się trzęsę.
Chyba ładny przyrost licząc że powinna się podwoić do 48-72h , prawda?
Dziś mam usg, wiec dzień pełen stresu
Ja też mam hetero I mój ginekolog tez powiedzial, że to nie ma większego wpływu.Dziewczyny ja akurat wracam od genetyka. I mam takie mieszane odczucia wam powiem. Powiedziała że tę moje mutacje hetero to pikuś i że ma je 60% osób. Zanegowała zdanie mojego gina bo powiedziała, że o ile acard od pozytywnego testu ok to przy tych mutacjach heparyna jest zbędna, tym bardziej, że wyglada na to, że na żadną ciążę te mutacje nie wpłynęły. Teraz przed staraniami i podczas ciąży kazała mi już brać ten prena*len uno(nie wiem czy dobrze pisze) i nic poza tym. Co pół roku badać homocysteine choć powiedziała że ten wynik (8,3) jest dobry, ale unikać mięsa a więcej warzyw jeść. Mówiłam jej że mnie nogi bolały po szczepieniu na covid to powiedziała że przed kolejną dawką tydzień przed i miesiąc po brać zapobiegawczo acard.
Powiedziała też że może nam lekarz rodzinny wystawić skierowanie do poradni genetycznej i żeby przyjechać do nich to za darmo n zrobią badania kariotypow bo po drugim poronieniu można zrobić na NFZ. Ale powiem wam, że trzech ginow mi powiedzielo że skoro już mam zdrowe dziecko i poprzednie badania prenatalne też były ok to nie ma sensu robić tych badań. I też nie wiem czy chce mi się teraz tym zajmować, no zastanowię się.
Jeszcze mi powiedziała że wszyscy teraz te badania na trombofilie robią a stanowisko polskiego towarzystwa ginekologicznego jest takie, że te badania nic nie wnoszą
Także no mieszane uczucia
Trzymam kciuki, beta pięknaDziewczyny więc
Pierwsza beta 24.12 - 1689
Melisa zaparzona , cała się trzęsę.
Chyba ładny przyrost licząc że powinna się podwoić do 48-72h , prawda?
Dziś mam usg, wiec dzień pełen stresu
No mój też powiedział że nie miało to wpływu na a poprzednie ciążę i raczej nie będzie miało wpływu na kolejną ale po moich przejściach on chce mnie już maksymalnie zabezpieczyć więc dlatego da mi acard i heparynęJa też mam hetero I mój ginekolog tez powiedzial, że to nie ma większego wpływu.
Piękny wynik! Trzymam kciuki za usg.Pierwsza beta 24.12 - 1689