reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pamiętam, że z pierwszym dzieckiem całe lato jadłam nektaryny i faktycznie ono lubi - co jest wyjątkowe, bo straszliwy niejadek. Z drugim chciało mi się cydru (a ja alko praktycznie nie pije, cydr piłam kilka razy i wcale jakoś mi nie podchodził, za słodki) i zdarzało mi się w ciazy kupic białe musujące wino bezalko. To dziecko jest zdecydowanie najbardziej rozrywkowe ;)

@sadness35 Mam całą trójkę przebadana panelem MTHFR UK. Polimorfizm MTHFR akurat najmniej mnie obchodził. Zaczęłam badać w 2020 bo wtedy najstarszy miał ciężki kryzys zdrowotny.

reklama
Pamiętam, że z pierwszym dzieckiem całe lato jadłam nektaryny i faktycznie ono lubi - co jest wyjątkowe, bo straszliwy niejadek. Z drugim chciało mi się cydru (a ja alko praktycznie nie pije, cydr piłam kilka razy i wcale jakoś mi nie podchodził, za słodki) i zdarzało mi się w ciazy kupic białe musujące wino bezalko. To dziecko jest zdecydowanie najbardziej rozrywkowe ;)

@sadness35 Mam całą trójkę przebadana panelem MTHFR UK. Polimorfizm MTHFR akurat najmniej mnie obchodził. Zaczęłam badać w 2020 bo wtedy najstarszy miał ciężki kryzys zdrowotny.

Boję się,że może mieć homozygotę, chociaż zależy jak Mąż. Możliwe, że dla świętego spokoju zrobię jej kiedyś pakiet z test dna.
Póki co wydatki i tak mnie załamują ale znając mnie, nie odpuszczę 😁

O to ja bym się chętnie takiego cydru 0% napiła.. ale tam tyle cukru w tych piwach, a ja naprawdę muszę się ogarnąć :o

A Ty jesteś na diecie ? badasz cukry ?
ostatnio się zastanawiałam czy sobie nie kupić glukometru..chociaż ja nie jestem pewna czy mam problemy z cukrem, ale wyrzuty sumienia po zjedzeniu czegoś kosmiczne..

Czyli w drodze czwarte :D:D
Takie mamuśki to ja podziwiam,serio... jak doczekam drugiego całego i zdrowego to obiecuję sobie więcej już się nie wygłupiać. Chociaż Mąż to się pod nosem uśmiecha na ten tekst...
Ale w moim wieku to chyba należy się poważnie zastanowić.

:D

Boję się,że może mieć homozygotę, chociaż zależy jak Mąż. Możliwe, że dla świętego spokoju zrobię jej kiedyś pakiet z test dna.
Póki co wydatki i tak mnie załamują ale znając mnie, nie odpuszczę 😁

O to ja bym się chętnie takiego cydru 0% napiła.. ale tam tyle cukru w tych piwach, a ja naprawdę muszę się ogarnąć :o

A Ty jesteś na diecie ? badasz cukry ?
ostatnio się zastanawiałam czy sobie nie kupić glukometru..chociaż ja nie jestem pewna czy mam problemy z cukrem, ale wyrzuty sumienia po zjedzeniu czegoś kosmiczne..

Czyli w drodze czwarte :D:D
Takie mamuśki to ja podziwiam,serio... jak doczekam drugiego całego i zdrowego to obiecuję sobie więcej już się nie wygłupiać. Chociaż Mąż to się pod nosem uśmiecha na ten tekst...
Ale w moim wieku to chyba należy się poważnie zastanowić.

:D
Hematolodzy mówili mi, żeby córkom robić pakiet na trombofilie jak będą wchodzić w życie seksualne. Żeby sobie antykoncepcja hormonalna kuku nie zrobiły albo nie naraziły na poronienia. Ja myślę, że jeszcze przez kilka lat genetyka pójdzie do przodu i będzie więcej badań. U nas są problemy jelitowo-zoladkowe, alergie. Ładnie to wyszło w panelu i mamy wskazówki co do suplementów i diety.
Co do cukrzycy, to jest to dla mnie nowość, nie miałam w poprzednich ciążach. Cukier badam na czczo i godzinę po każdym posiłku, więc jest to upiorne.

Oczywiście nie zapytałam 🙈

4mm i ❤️
Ja biore tez ten inozytol aliness - to mam w zaleceniach od dietetyczka i pytałam ginekologa czy po pozytywnym teście mam odstawić i ona powiedziała, że nie.
Mi ginekolog powiedziała, że w ciąży tylko mam odstawić NAC, który biore w określonych dniach cyklu. Ale to chyba nawet jej nie chodziło o to, że zaszkodzi tylko, że juz nie potrzebne.

Gratuluje ❤️ I już tylko nudnej ciąży zycze :)

Hematolodzy mówili mi, żeby córkom robić pakiet na trombofilie jak będą wchodzić w życie seksualne. Żeby sobie antykoncepcja hormonalna kuku nie zrobiły albo nie naraziły na poronienia. Ja myślę, że jeszcze przez kilka lat genetyka pójdzie do przodu i będzie więcej badań. U nas są problemy jelitowo-zoladkowe, alergie. Ładnie to wyszło w panelu i mamy wskazówki co do suplementów i diety.
Co do cukrzycy, to jest to dla mnie nowość, nie miałam w poprzednich ciążach. Cukier badam na czczo i godzinę po każdym posiłku, więc jest to upiorne.
Tak, pod tym względem o tym myślę 💁
Dlatego jest jeszcze czas, mam taką nadzieję.
Ja nigdy hormonów nie brałam przed ciążą 🤭

Czyli masz dzienniczek jakiś i musisz notować ?
Słodkiego nic nie jesz?

Właśnie jadę na kawę i zapomniałam ksylitolu to już dramatyzuję 😂
Sypanego cukru od grudnia nie dotykam a kiedyś słodziłam 3 łyżeczki do wszystkiego 😱

reklama
Do góry