To można prosić o zwolnienie bez kodu ciążowego będąc w ciąży? Wow. Dużo tutaj się dowiaduje. Ja miałam zwolnienie do 30ego kwietnia, później 2ego miałam urlop od dawna wpisany i na dzisiaj miałam ustawioną konsultację telefoniczną z ginekologiem z Luxmedu. Mówię jej że byłam 3 tyg na zwolnieniu na mdłości i słabe samopoczucie i że to nie minęło więc chciałabym przedłużyć zwolnienie a ta że ona telefonicznie nie może wystawić bo PANDEMIA SIĘ SKONCZYŁA i zaprasza do gabinetu. To ja jej mówię że chętnie ale z terminami jest ciężko. Dała mi zwolnienie od 1ego do dzisiaj włącznie bo musi być kontynuacja (ktoś wie dlaczego?) I jutro idę do lekarza który miał cudem termin (słabe opinie w necie) i zobaczymy co mi powie. Najlepsze będzie jak mi powie ze pracuje w korpo więc lekka robota a ciaza to nie chorobaJa nawet jak brałam zwolnienie to prosiłam by nie wypisywali mi ciążowego by pracodawca nie zauważyłmyślę, że będę pracować póki dam radę, pewnie nie za długo bo mam za dalekie dojazdy po 40 min ok autem jadę i też nie chce się narażać. może coś zdalnie będę wspierać a potem niestety muszą kogoś znaleźć i pewnie już będę mogła się pożegnać z tą pracą. Trochę będzie mi szkoda, ale takie życie.
reklama
MartaMarkry
Fanka BB :)
daj znać po lekarzu! Trzymam kciuki! Może to tylko chwilowe plamienie!!Poleciałam do toalety i jakieś plamienie mamBoże zawału dostanę.
Nantes
Hej ! My już po wizycie dzisiaj 5+6, wszystko na swoim miejscu - doktor powiedziała ze już nawet widzi bicie serca ! Jestem przeszczęśliwa
to moja pierwsza ciąża wiec wszystko jest nowe ale myślałam ze pcos wykluczy mnie z bycia mama
załączam zdjecie tego kilku milimetrowego człowieczka 

Załączniki
Carolina123
pięknieHej ! My już po wizycie dzisiaj 5+6, wszystko na swoim miejscu - doktor powiedziała ze już nawet widzi bicie serca ! Jestem przeszczęśliwato moja pierwsza ciąża wiec wszystko jest nowe ale myślałam ze pcos wykluczy mnie z bycia mama
![]()
G
guest-1677526072
Gość
Daj znać po wizycie . Trzymam kciuki żeby było dobrzePoleciałam do toalety i jakieś plamienie mamBoże zawału dostanę.
Evelina@
Moderator
pięknieHej ! My już po wizycie dzisiaj 5+6, wszystko na swoim miejscu - doktor powiedziała ze już nawet widzi bicie serca ! Jestem przeszczęśliwato moja pierwsza ciąża wiec wszystko jest nowe ale myślałam ze pcos wykluczy mnie z bycia mama
![]()
G
guest-1677526072
Gość
A Ty jak tam się czujesz ?piękniegratulacje
Można tylko wtedy jest 80% płatne, a nie 100%To można prosić o zwolnienie bez kodu ciążowego będąc w ciąży? Wow. Dużo tutaj się dowiaduje. Ja miałam zwolnienie do 30ego kwietnia, później 2ego miałam urlop od dawna wpisany i na dzisiaj miałam ustawioną konsultację telefoniczną z ginekologiem z Luxmedu. Mówię jej że byłam 3 tyg na zwolnieniu na mdłości i słabe samopoczucie i że to nie minęło więc chciałabym przedłużyć zwolnienie a ta że ona telefonicznie nie może wystawić bo PANDEMIA SIĘ SKONCZYŁA i zaprasza do gabinetu. To ja jej mówię że chętnie ale z terminami jest ciężko. Dała mi zwolnienie od 1ego do dzisiaj włącznie bo musi być kontynuacja (ktoś wie dlaczego?) I jutro idę do lekarza który miał cudem termin (słabe opinie w necie) i zobaczymy co mi powie. Najlepsze będzie jak mi powie ze pracuje w korpo więc lekka robota a ciaza to nie choroba. A nawet moja szefowa mówi mi żebym wróciła jak będę się lepiej czuć.
Nie jażę czemu musi być kontynuowacja jak to nowe zwolnienie - a powiedziałaś jej, że urlop miałaś wypisany?
Evelina@
Moderator
ja leżę boli mniej, ale krwawie zrobili badania i betę czekamy do piątku do powtórki bety i usgA Ty jak tam się czujesz ?
reklama
WierzęPocieszające dla mnie takie informacje, bo tak się dziwnie czuję bez tych objawów. Taki większy brak pewności po prostu. Jak to mój mąż mówi, jakbym sobie zwymiotowała to byłabym spokojniejsza)