reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2023

Zmieniając temat na bardziej pozytywny, bo pewnie nie tylko ja przeżywam te wpisy. Dziewczyny, starajmy się myśleć pozytywnie! Sama się boję każdej wizyty u lekarza bo mam za tydzień kontrolne czy serduszko jest, ale staram się wierzyć, że będzie dobrze.

A więc... kto staje już przed lustrem i szuka brzuszka łapka w górę? 😁
ja to nie muszę szukać 🙈 mam taki duży brzuch, że ciężko mi go ukryć 😜

reklama
Dziewczyny, a jeszcze mam jeden temat do poruszenia. Kiedy mówiłyście o ciąży np. rodzinie? Tzn. nie chodzi mi o jakieś ciotki, czy innych dalekich, ale np. własnej mamie? No bo niby mówi się by nie mówić do 3 miesiąca, ale mnie już tak korci, że zaraz chyba wybuchnę, a w sumie nawet nie widziałam pęcherzyka jeszcze bo było za wcześnie...

No i kiedy mówić w pracy. Od kiedy w ogóle można wziąć już ciążowe L4? Wszyscy mówią, że od 2 trymetru, a czytam teraz, że można w każdej chwili. Pytanie tylko czy dają tak wcześnie.
mi w pierwszej ciąży lekarz nie chciał dać od razu, chyba dopiero na trzeciej wizycie dostałam.

wierze w głupie wróżby z obrączki z których zawsze wychodziło nam z mężem, że pierwszy będzie chłopiec a druga dziewczynka wiec narazie nie biorę tego pod uwage hahaha 😀 ale jakby tak było noooo to bym się bardzo zdziwiła haha 🤣
Dobra. Bez kitum zaintrygowałaś mnie. Dawaj ta wróżbę z obrączek. Jak się robi bo nie znam. 🙈😂

Dobry wieczór 😉 musiałam zrobić dzis test żeby upewnić się, że napewno jestem w ciąży bo poza wielkim brzuchem nie mam żadnych ciążowych objawów i trochę świruje 🙈 w pierwszej ciąży powiedziałam rodzicom, siostrze i teściom o ciąży zaraz po drugiej becie a teraz chciałam poczekać do pierwszych prenatalnych ze względu na to, że w pierwszej ciąży badania źle wyszły. Miałam załamke, wszyscy pytali, dzwonili a ja nie chciałam nawet z nikim rozmawiać.. ale kurczę dziewczyny no chyba nie ukryje ciąży przez ten brzuch, wy też tak już macie?! 😮

Dobry wieczór 😉 musiałam zrobić dzis test żeby upewnić się, że napewno jestem w ciąży bo poza wielkim brzuchem nie mam żadnych ciążowych objawów i trochę świruje 🙈 w pierwszej ciąży powiedziałam rodzicom, siostrze i teściom o ciąży zaraz po drugiej becie a teraz chciałam poczekać do pierwszych prenatalnych ze względu na to, że w pierwszej ciąży badania źle wyszły. Miałam załamke, wszyscy pytali, dzwonili a ja nie chciałam nawet z nikim rozmawiać.. ale kurczę dziewczyny no chyba nie ukryje ciąży przez ten brzuch, wy też tak już macie?! 😮
Moja mama dziś do mnie z tekstem wypaliła, żebym się pilnowała bo lato idzie a ja jakąś taka napuchnieta/grubsza jestem. 🙈🙈😂 Oczywiście mój mąż żartowniś skomentował: to przez te ciastka co jesz po nocach. 😂😂

Dobra. Bez kitum zaintrygowałaś mnie. Dawaj ta wróżbę z obrączek. Jak się robi bo nie znam. 🙈😂
nie znasz?! 😀 No nie możliwe 😀 wklejam instrukcje 🙈 ale czytałam też ze w ciąży można nad brzuchem zrobić i będzie wiadomo płeć dziecka 🤣

Załączniki

• IMG_4881.jpg
    IMG_4881.jpg
    89,3 KB · Wyświetleń: 95
reklama
Dziewczyny biorące dupka przy jakim stężeniu dostałyście? Dziś robiłam progesteron - 16 a jestem w 4t i 4 d. Martwię się. Niby w tej legendzie u mnie pisze, że jest w normie bo 1 trymestr ma od 11 do 45, ale wy piszecie, że macie po 21....

Ostatnia edycja:
Do góry