reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Przyznaje się, że sama się lekam psychiatry🤷‍♀️, ale z psychologiem nie mam problemu 🙈. Właśnie miałam kilka osób którym od razu dano psychotropy i mam taki uraz, ale jeśli psycholog by mi zalecił to wiadomo, mam osobę bliska która poszła niedawno do psychiatry i udało się bez, ale oczywiście mówiłam żeby dowiedziała się co za leki jak działają itd. 😂 Po za tym ja staram się mało leków łykać 🤷‍♀️ więc może przez to. Nawet przy rwie kulszowej potrafię przeciągać wzięcie leków 😂🙈, wiem no coment 😂.

Ale bardzo dobrze zrobiłaś, a raczej brawo, że męża, że Cię zaciągnął! ❤️
Teraz bd silniejsze, co nas nie zabije to nas wzmocni, taka prawda ❤️.
Ja akurat po śmierci ojca za dziecka miałam wizyty u psychologa bez nie wiem co by było dalej, na szczęście moja w porę zauważyła, że coś się dzieje, za to psycholog ze szkoły i nauczciele nic nie widzieli 🤷‍♀️
Pierwsze co dostałam od psychiatry to witamina D w końskiej dawce bardzo dobrze wpływa na występowanie objawów depresji.. Taka ciekawostka 😀

No ja na przykład mam taki dylemat, że wszystko ekstra z mojej strony (przynajmniej tak wygląda) i co zrobię jak mi chłop zaniemoże? Bo to trochę taka presja jednak jest 🙃 i w sumie dalej nie wiem kiedy działać i ile żeby było dobrze a nie przedobrzyć 🤔 na pewno na ilość ♥️ w stylu @olka11135 z poprzednich cykli czy @black_angel nie ma co u nas liczyć 😌
U nas to był jeden - dwa razy w okresie płodnym, jak wyszło poza płodnym to był sukces. Także wiesz ;)

Przyznaje się, że sama się lekam psychiatry🤷‍♀️, ale z psychologiem nie mam problemu 🙈. Właśnie miałam kilka osób którym od razu dano psychotropy i mam taki uraz, ale jeśli psycholog by mi zalecił to wiadomo, mam osobę bliska która poszła niedawno do psychiatry i udało się bez, ale oczywiście mówiłam żeby dowiedziała się co za leki jak działają itd. 😂 Po za tym ja staram się mało leków łykać 🤷‍♀️ więc może przez to. Nawet przy rwie kulszowej potrafię przeciągać wzięcie leków 😂🙈, wiem no coment 😂.

Ale bardzo dobrze zrobiłaś, a raczej brawo, że męża, że Cię zaciągnął! ❤️
Teraz bd silniejsze, co nas nie zabije to nas wzmocni, taka prawda ❤️.
Ja akurat po śmierci ojca za dziecka miałam wizyty u psychologa bez nie wiem co by było dalej, na szczęście moja w porę zauważyła, że coś się dzieje, za to psycholog ze szkoły i nauczciele nic nie widzieli 🤷‍♀️
Mnie moj ginekolog skierował do psychiatry na wszelki wypadek po skali Becka (skala badająca depresję) - pani psychiatra mnie odesłała na terapie, mówiąc ze jej zdaniem to tego właśnie potrzebuję a nie leczenia.

A w ogóle mówicie, nie wiem koleżankom, najbliższym, ze staracie się o dzidzię? Ogólnie nic nie mówię, nawet mi do głowy nie przyszło (ale u mnie to mimo wszystko początek starań), ale kojarzę sytuacje jak właśnie w rodzinie się mówiło otwarcie, to samo w pracy 😅 co ciekawe szybko zawsze te dziewczyny w ciąże zachodziły, JAK 😬 pytam z czystej ciekawości 😊
U mnie wiedzą dwie przyjaciółki i koleżanki z pracy . Z rodziny nikt nie wie

Mnie moj ginekolog skierował do psychiatry na wszelki wypadek po skali Becka (skala badająca depresję) - pani psychiatra mnie odesłała na terapie, mówiąc ze jej zdaniem to tego właśnie potrzebuję a nie leczenia.
Czasami warto. Miałam okazję porozmawiać ostatnio z osobą ze schorzeniami ginekologicznymi to właśnie sobie chwaliła ginekolog, że nie tylko zadbał o jej stan zdrowia, ale również pomógł bardzo psychicznie, że dla niej to było bardzo ważne i pierszy raz od lat lecząc się u różnych ginekologów przyniosło to aż tak dobry efekt.

Czasami warto. Miałam okazję porozmawiać ostatnio z osobą ze schorzeniami ginekologicznymi to właśnie sobie chwaliła ginekolog, że nie tylko zadbał o jej stan zdrowia, ale również pomógł bardzo psychicznie, że dla niej to było bardzo ważne i pierszy raz od lat lecząc się u różnych ginekologów przyniosło to aż tak dobry efekt.
Dokładnie. Byłam tym bardzo zaskoczona, ale mile, ze są czujni

reklama
Do góry