reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Byłam dzisiaj u fryzjera, przy okazji zrobiłam sobie brwi. Potem byliśmy na spacerku, a teraz synek śpi, a mama je obiadek :-). Polecam mieszankę Hortexu warzywa na patelnię z koperkiem (ma w składzie pieczarki, ziemniaczki pieczone, marchewkę, brokuły i jeszcze jakieś dodatki) - bardzo smaczna.

hehe fajne L4 ;-)

Cześć:-)

bylismy dziś na zakupach i trochę zaszalałam, odrobinkę:zawstydzona/y: Oczywiście głównie córcia skorzystała.

Ktoś;-) ostatnio pisał, żeby ytworzyć wątek o zakupach dla dzieciaczków. A może Agutek/blueberry jakoś zmieniłyby nazwę watku Polecam/odradzam , żeby nie tworzyc nowego. Mam ochote wkleić trochę zdjęc pozakupowych:-)

proszę bardzo :-p
czekam na zdjęcia :-D

reklama
u mnie to jest tak, że na bank ktoś by mnie na mieście spotkał...i to z roboty oczywiście :-p
Ja nie byłam na mieście :-). Fryzjera mam na osiedlu, a do pani dr pojechaliśmy samochodem. A ona mieszka trochę za miastem w takim pięknym miejscu, że szok :szok:. Nie wiedziałam, że są w moim mieście takie miejscówki. Madzikm pewnie wiedziała :-D:-p.

a' propo L4
długo sobie popracowałam :crazy:, zaczęłam 14 kwietnia a od dzisiaj jestem na zwolnieniu
mam angine (chyba) w każdym razie mówie jak traktor, całe migdałki zajęte:wściekła/y:
mam założony wenflon i przepisany dożylni antybiotyk :baffled:
jak wczoraj zobaczyłam rachunek w aptece o mało mnie z nóg nie zwaliło (173 zl):crazy::angry: nie było mojej lekarki i poszłam do tej co była (najdroższa w mieście, tzn najdroższe leki przepisuje)
Któraś z Was jest przedszkolanką.... jestem ciekawa czy też tak chorowałaś na początku:baffled:

Ja nie byłam na mieście :-). Fryzjera mam na osiedlu, a do pani dr pojechaliśmy samochodem. A ona mieszka trochę za miastem w takim pięknym miejscu, że szok :szok:. Nie wiedziałam, że są w moim mieście takie miejscówki. Madzikm pewnie wiedziała :-D:-p.

opowiadaj jak tam było na wizycie u tej słynnej pani doktor :-)

a' propo L4
długo sobie popracowałam :crazy:, zaczęłam 14 kwietnia a od dzisiaj jestem na zwolnieniu
mam angine (chyba) w każdym razie mówie jak traktor, całe migdałki zajęte:wściekła/y:
mam założony wenflon i przepisany dożylni antybiotyk :baffled:
jak wczoraj zobaczyłam rachunek w aptece o mało mnie z nóg nie zwaliło (173 zl):crazy::angry: nie było mojej lekarki i poszłam do tej co była (najdroższa w mieście, tzn najdroższe leki przepisuje)
Któraś z Was jest przedszkolanką.... jestem ciekawa czy też tak chorowałaś na początku:baffled:

JMM jako kto pracujesz? przedszkolanka? malaga pracuje w przedszkolu :tak:
jak cycuchanie Laury? ;-)

No więc pani doktor stwierdziła, że nie tyle chodzenie na palcach jest problemem, co stawianie stóp palcami na zewnątrz (jak Chaplin) i na wewnętrznych krawędziach. Nie jest to duży problem, bo jak powiedziała stopy są płasko-koślawe fizjologicznie, ale u Karolka to jest trochę pogłębione. Zaleciła nam jedno ćwiczenie, a właściwie masaż stópek i powiedziała, żebyśmy dali sobie spokój z rehabilitacją. Powiedziała też, że chodzenie na palcach jest dla małego wręcz korzystne, bo ćwiczy sobie w ten sposób mięśnie stóp, co jest mu potrzebne, bo ma wiotkie stawy skokowe. Zakazała nam prowadzić go za rączki i powiedziała, że im później będzie chodził, tym lepiej dla niego, bo chodząc w ten nieprawidłowy sposób pogłębia sobie wadę. Powiedziała, że ma chodzić tylko w skarpetkach lub boso i mamy nie kupować żadnych butów ortopedycznych nawet jak zacznie chodzić (wtedy trzeba kupić miękkie buciki). No i mamy przyjść za jakieś 6 tygodni na kontrolę do niej, albo do jej poradni na Prochowej.

Jestem, jestem, podczytuję ale urwanie głowy mam z pracą i muszę teraz trochę popracować więcej a że czas wolny ma tylko jak Szymek śpi to niestety na wszystko go nie starcza. Przepraszam :zawstydzona/y:
I w ogóle ciągle spać mi się chce :baffled:, chyba jakieś przesilenie wiosenne mnie dopadło.
Trzymajcie się kobitki, niedługo nadrobię zaległości :tak:
Fredzik może ta senność jest czym innym spowodowana:rofl2:

Sandi moja jeszcze dzisiaj ma troszkę:baffled: ale jest dużo lepiej niż wczoraj:tak:

JMM współczuje anginy tez kiedys miałam:angry: masakra nie mogłam śliny połykać:szok: plułam do miseczki:zawstydzona/y:

reklama
Do góry