reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

jestem wypompowana...i ciągle mam wrażenie, że jest piątek, a to dopiero jutro :dry:
a dodatkowo w sobotę do pracy idziemy :eek:

czy komuś też tak się nie chce jak mi?

jestem ciekawa czy dostanę jakieś przypomnienie z przychodni o szczepieniu :-p
kazali przyjść po 14 miesiącu ale ja się na razie nie wybieram ;-)
będzie mały test i się okaże czy oni pilnują tych terminów :-D

reklama
. Druga fajna rzecz związana z mówieniem, to wrzucanie do wanny szamponów, mydeł, autek ;-) z radosnym okrzykiem "baaaa!" (czyli bam).

U nas jest dokładnie tak samo. Do wanny i do pralki jak jest otwarta wrzuca wszystko co popadnie z okrzykiem baaam!

jestem ciekawa czy dostanę jakieś przypomnienie z przychodni o szczepieniu :-p
kazali przyjść po 14 miesiącu ale ja się na razie nie wybieram ;-)
będzie mały test i się okaże czy oni pilnują tych terminów :-D

Ja też czekam na upomnienie o szczepieniu bo my mieliśmy zaraz na początku 13 miesiąca. Jeszcze trochę odczekam, chociaż dzisiaj byliśmy u alergolog i powiedziała żeby szczepić.

Hej :-) ojoj ,ale rzescie naprodukowaly :szok::-D tyle nadrabiania :-D ale jestem na bierzaco :tak:;-)

wiec kaszek moja za cholere nie chce :no::baffled: nawet jej dosladzalam ,rozne cuda wymyslalam i nie chce tknac :no::dry: kilka dni temu byla rozmowa o platkach .. probowalysmy i tez bleee :dry::oo: a kupilam takie czekoladowe a nie kukurydziane ,zeby jej lepiej smakowaly i nic :wściekła/y::no::rolleyes:

blueberry tez nic nie slyszalam o tej chorobie :nerd: i co lekarz Ci poweidzial?

madzikim tez ostatnio mamy problemy z jedzonkiem :crazy::-( ale slyszalam ,ze dziecko sobie krzywdy nie da zrobic i jak bedzie glodne to zje :tak:

Niuńka moja chora :-( straszny ma katarek i kaszelek ,az slysze ,ze jej cos tam "rzezi" w gardelku :-(
kupilysmy dzisiaj stroj kapielowy :tak:;-)

a i wrzucanie wszystkiego do wanny tez jest u nas na topie :-D:tak::-D choc ja nie zawsze jestem zadowolona z tego wzgledu :baffled: ostatnio dorwala moje cienie do poiwek i je rzucila :sorry2::rofl2: efekt byl - wszystko pokruszone i polamane :wściekła/y::baffled::happy:

Karolowi zęby dokuczają, bo grzebie w buzi i dotyka uszka. Chyba wszystkie czwórki na raz będą, bo jak macałam, to wszędzie są twarde zgrubienia pod skórą :baffled:

blueberry tez nic nie slyszalam o tej chorobie :nerd: i co lekarz Ci poweidzial?
W sumie niewiele ;-). Poradziła, żeby zdrowo się odżywiać i brać probiotyki (byłam u mojej lekarki, a nie pediatry). Kolejna choroba cywilizacyjna :baffled:.

Sandi, ja się trochę boję, czy nie uszkodzi wanny metalowym autkiem.

U nas z jedzeniem jest o tyle niefajnie, że młody potem w nocy nadrabia. Chcę mu nie dawać w nocy, ale głodzić go przecież nie będę. Dlatego zależy mi, żeby zjadł ładnie kolację.

u nas też wyrzuca różne rzeczy mówiąc "bam", ale nie ma jakiejś specjalnej chęci by koniecznie robić to do wanny :-) po prostu rzuca rzeczami :-:)

no i totalnie nam się przestawiła ze spaniem..
najpierw chodziła spać już o 19.00, potem 19.30 w porywach 20.00 a od dwóch dni chodzi spać o 21.00 :szok: w ogóle nie jest śpiąca i własnie szaleje mi na kanapie wyciągając chusteczki do pupy :dry:

Mój wieczorem jest nieprzytomny i juz śpi, zasypia sam, bez problemu, ale co mi po tym:no:, jak i tak sie obudzi za 2 moze 3 godziny:szok:,

także ja juz po kąpieli i idę do wyrka, choć troszkę się drzemnąć:tak::tak::tak:

dobrej nocy;-)

Witam:tak:
madzikm masz rację:-D

mój m kupił dzisiaj pieluchy z rossmanna wyglądają fajnie:tak: cenowo tańsze niż pampersy:tak: przeliczałam ile wychodzi jedna sztuka:tak:

znów odzywają się moje zatoki:baffled: a 1,5 tyg. temu wybrałam antybiotyk:crazy:

moja córcia chodzi spać przed 21 jak robi się ciemno i nie ma problemu z zasypianiem:tak:

Moja ostatnio przed spaniem jeszcze coś długo gada sobie pod noskiem, czasami mnie woła aż w końcu usypia w jakiejś dziwnej pozie :-D

My dzisiaj też kupiliśmy pampersy w Rossmanie i są ok i przede wszystkim są tańsze.
Też już wybieram się spać bo jak się porządnie zdenerwuję to jakoś szybciej jestem zmęczona.
Dobranoc.

reklama
Witka!

dzięki za pocieszenie:happy:obiad zjedzony, na podwieczorek - warzywa - też, kolacja mega duża:happy:

sandi - mądrze mówisz, że dziecko nie da sobie zrobić krzywdy, tylko jak matka ma znieść grymaszenie przy jedzeniu???:crazy::rofl2:zdrówka dla Vaneski:-)

agutek - Tola wcina paluszki????bez zębów?? jak ona to robi???:-D

blueberry morfologię zrobię ZOsi po skończonej kuracji (przez 3 mc mamy brać żelazo), nie chcę robić częściejbo u niej jest to problem.....kilka wkłuć, grzebanie w żyle, nic nie leci i po minucie kap kap - KOSZMAR. PO mnie ma takie cienkie żyłki. OStatnio tak bardzo się bała i płakała, że już mnie ciry przechodzą na samą myśl:-(

Zosia też chodzi spać przed 21, ale śpiw w dizeń 2 razy więc wybaczam;-)
Dziękujemy za życzenia imieninowe. Kupiłam jej gumiaczki i z okazji święta zaliczyła wszytskie kałuże na podwórku:rofl2:

Byliśy wieczorem na większych zakupach. KUpiliśmy samą żywność za ....315 zł:szok:żadne cuda:crazy:a i tak co dizeń idzie 20 - 30 zł. Ale nam dobrze w tej Polsce:baffled::baffled::baffled::angry:

Do góry