reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Od kiedy na nocnik?

reklama
U nas Kubuś miał nocniczek, ale tak z nim wojował, że nocniczek pękł :) Kupiłam więc taką nakładkę na sedes, ale strasznie się jej boi...chyba z powrotem kupie nocnik zwykły, bo przynajmniej się go nie bał. Kubuś jak robi kupę to po fakcie krzyczy Fu, fu i pokazuje paluszkiem na pieluchę, poczym jak mówię - Skoro jest fu, to idziemy umyć pupę - to biegnie do kuchni i czeka, aż go wsadzę do zlewozmywaka. Już się nauczył gdzie leży jego mydełko i gąbeczka i dzielnie iczestniczy w myciu pupy :)

Kuba od rana biega z gołą pupą(już 3 dzień),bo ma odparzone miejsce i strasznie żle sie goi,taka ranka sie zrobiła.I dzięki temu juz kilkakrotnie zrobił siku do nocnika,wczoraj 3 razy,a dzis 2 i nie nasikał mi dziś na podłogę ani razu(wczoraj 2).:tak:

Rozalka, gratylacje dla Kubusia. A moja Milka cos sie zbuntowala jesli chodzo o nocnik. Na razie jej nie zmuszam zeby nie bylo gorzej, ale staram sie jej codziennie przypominac o nocniku.

Rozalka gratuluje to mega wyczyn naprawdę podobno u chłopców idzie to znacznie gorzej niz u dziewczynek ( zwłaszcza że jak sika to siusiu leci górą a nie jak u dziewczynke na dół) a co do odparzenia to polecam maść Alantal w aptece rewelacja naprawdę i nie zostawia takiej białej mazi jak inne kremy.

no my tez zaczniemy walką z nocnikiem tylko cał czas wymyślam pozycję aby dobrze usiadł i wszystko było w nocniku a nie kolo. narazie Szymek traktuje swoje nocniki jak krzesełka( ze względu na dwa piętra jeden jest na dole w łazience a drugi w niego w pokoju u góry)

reklama
Rozalka gratuluje to mega wyczyn naprawdę podobno u chłopców idzie to znacznie gorzej niz u dziewczynek ( zwłaszcza że jak sika to siusiu leci górą a nie jak u dziewczynke na dół) a co do odparzenia to polecam maść Alantal w aptece rewelacja naprawdę i nie zostawia takiej białej mazi jak inne kremy.

no my tez zaczniemy walką z nocnikiem tylko cał czas wymyślam pozycję aby dobrze usiadł i wszystko było w nocniku a nie kolo. narazie Szymek traktuje swoje nocniki jak krzesełka( ze względu na dwa piętra jeden jest na dole w łazience a drugi w niego w pokoju u góry)
Naprawde mówie Wam,warto próbowć,Kuba dzis u rodziców jak mu zdjęłam pampersa chciał siku na nocnik,ewidentnie czekał,aż go posadze w łazience,ale nie było i nasikał na mnie i na dywan:-D
W domu po spacerze tez biegał bez pieluchy i 2 razy siku na nocnik.

Do góry