Marta_322332
Fanka BB :)
dokładnie tak samo. Na 8 kwietniaNa kiedy Ci termin wychodzi z tego usg?![]()
Ja mam 9+3 według dzisiejszego usg i termin 8.04
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dokładnie tak samo. Na 8 kwietniaNa kiedy Ci termin wychodzi z tego usg?![]()
Ja czasami mam jakieś kłucia, ale póki mocz wychodzi spoko i nie boli przy sikaniu, to się nie przejmujęHej, a ja dziś z kolei zrobiłam badania moczu i krwi. Generalnie, morfologia i infekcje raczej ok, ale w moczu wykryto ciała ketonowe :/ nigdy nie miałam takiego wyniku w poprzedniej ciąży. W ogóle nie miałam też cukrzycy, a glukoza na czczo w lipcu wyszła 82. Dzisiejszej glukozy jeszcze nie dostałam, ale trochę mnie martwi ten wynik…czy któraś z Was miała podobny przypadek?
A masz mdłości? Nie zjadłaś kolacji? Ja mam cukrzycę i często mam ketony w moczu, dla ciąży nie są szkodliweHej, a ja dziś z kolei zrobiłam badania moczu i krwi. Generalnie, morfologia i infekcje raczej ok, ale w moczu wykryto ciała ketonowe :/ nigdy nie miałam takiego wyniku w poprzedniej ciąży. W ogóle nie miałam też cukrzycy, a glukoza na czczo w lipcu wyszła 82. Dzisiejszej glukozy jeszcze nie dostałam, ale trochę mnie martwi ten wynik…czy któraś z Was miała podobny przypadek?
Ja mam dzisiaj 9t i 2dzien. Z usg pokazywał mi się termin 9.04.2024 ale stawiam ze przez cesarkę pewnie byłoby to koło 1-1,5tygodnia wcześniejNa kiedy Ci termin wychodzi z tego usg?
No właśnie bardzo możliwe, że jednak za mało było tych węgli lub za długa przerwa od jedzenia, bo właśnie dostałam wynik glukozy - 81.7 - chyba w tej sytuacji to nie podchodzi pod cukrzycę?A masz mdłości? Nie zjadłaś kolacji? Ja mam cukrzycę i często mam ketony w moczu, dla ciąży nie są szkodliwemoja lekarz kiedyś mówiła mi, że każdemu zdarzają się w porannym moczu, wystarczy nie zjeść sytej kolacji, za mało węglowodanów i spalamy wtedy tłuszcze z organizmu i wytwarzamy ketony, które widoczne są w moczu. Nie masz czym się przejmować, zobaczysz jak w kolejnym badaniu wyjdzie, tylko zjedz kolację
![]()
i tak, mdłości mnie męczą okrutnie! Przez to nie mam ochoty jeść, zmuszam się…A masz mdłości? Nie zjadłaś kolacji? Ja mam cukrzycę i często mam ketony w moczu, dla ciąży nie są szkodliwemoja lekarz kiedyś mówiła mi, że każdemu zdarzają się w porannym moczu, wystarczy nie zjeść sytej kolacji, za mało węglowodanów i spalamy wtedy tłuszcze z organizmu i wytwarzamy ketony, które widoczne są w moczu. Nie masz czym się przejmować, zobaczysz jak w kolejnym badaniu wyjdzie, tylko zjedz kolację
![]()
Nie, do cukrzycy bardzo dalekoNo właśnie bardzo możliwe, że jednak za mało było tych węgli lub za długa przerwa od jedzenia, bo właśnie dostałam wynik glukozy - 81.7 - chyba w tej sytuacji to nie podchodzi pod cukrzycę?
i tak wyhaczylam postJa czasami mam jakieś kłucia, ale póki mocz wychodzi spoko i nie boli przy sikaniu, to się nie przejmujęmacica rośnie i jest już jakiś ucisk na pęcherz
Edit. Źle oznaczyłam, odpowiedź dla @Kamila Ksu![]()