reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Uwielbiam jak kobieta sobie radzi sama, fajnie mieć oparcie w mężczyźnie, ale jeszcze fajniej nie musieć na kogoś liczyć! Ja jestem z tych, co jakby warunki pozwoliły, to bym sobie wszystko sam robiła. Jak przychodzi spec, to oglądam i dopytuję, żebym umiała sama w miarę możliwości kolejny raz to zrobić :) Mój mąż kompletnie nie ma takiej wyobraźni i nie potrafi majsterkować. zawsze rozbawia mnie jak taki gość przychodzi i gada do męża, ale odpowiadam ja i zadaję pytania ja i tak powoli on coraz bardziej zaczyna ze mną jednak omawiać i tłumaczyć :D

A musicie się decydować? :) Ja wykonuję już chyba piąty zawód nie wliczając takich studenckich zajęć typu kelnerowanie czy sklep odzieżowy, a nawet sprzedaż żywych sumów afrykańskich bezpośrednio z basenu ;) Zawsze mówię, że dla mnie nie ma a takiego znaczenia sama praca, co bardziej firma, zespół, przełożony, atmosfera. Ja tak na prawdę mogłabym robić prawie wszystko (w szeroko rozumianej kategorii administracyjnej), przecież nauczyć można się wszystkiego :) Co więcej mam wrażenie, że moi pracodawcy doceniają ta wszechstronność :)

Takie obrotne osoby zawsze sobie w życiu poradzą. Jeśli czujesz, że zawodowo się nie spełniasz to działaj. Jak znów wysikasz dwie kreski, to odpuścisz, ale nie odkładaj nic na później. Szkoda życia :)
Mój za to wszystko zrobi, jest mega ogarnięty i pracowity, tylko czasu ma bardzo mało. U nas nigdy nie było specjalisty, no jedynie hydraulik jak podpinał piec, ale jakby ślubny miał czas, to myślę że udało by się nam to ogarnąć. Wiedzę czerpiemy z for i YT. Ja raczkuje w temacie, bo nigdy takich rzeczy nie robiłam, a napędem jest przymus sytuacji 😉
Co do pracy teraz, to niestety nie mam dużo popisu jeśli chodzi o godziny pracy. Chłop kierowca zawodowy, nie raz nie wraca lub wraca ale o godzinach nie normalnych, aktualnie wstaje o 4, powrót 20. Od 7 do 19/20 mogę liczyć na pomoc tesciów, chociaż ta 20 to już jest późno.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też nie potrafię znaleźć swojego kierunku 😄 najpierw skończyłam szkole o kierunku technolog żywności, później poszłam na studia logistyczne i żadne z moich zawodów nie pokrywa się z moją pracą 🙈 najpierw pracowałam w maku, później na produkcji, agencji reklamowej, rejestrator medyczny, w kancelarii i teraz w budowlance 😂 także jakoś też nie mogę znaleźć swojego celu życiowego 😄
Ja myślę nad rozkręceniem myjni dywanów, bo nie ma nic takiego w okolicy. Problem jeden, mamy słaba lokalizację. Gdybyśmy mieszkali na dole nie było by się nad czym zastanawiać.

U Ciebie jeszcze chyba czas na 2 kreski 🙂
No 23dc z 27 więc już powoli zegar zaczyna tykać.

Wy się ze mnie śmiejecie a ja mówię serio z tą białą kreską! 🤣🤣🤣
Na zdjęciu bardzo delikatnie to widać leciał różowy pasek, na środku zrobiła się biała krecha i potem znowu poleciał różowy pasek 🤣🤣🤣
IMG_20231020_070324.jpg

Na zdjęciu bardzo delikatnie to widać leciał różowy pasek, na środku zrobiła się biała krecha i potem znowu poleciał różowy pasek 🤣🤣🤣Zobacz załącznik 1577313
Ja tak miałam ale nie tymi testami i u mnie nic nie zwiastował.

Na zdjęciu bardzo delikatnie to widać leciał różowy pasek, na środku zrobiła się biała krecha i potem znowu poleciał różowy pasek 🤣🤣🤣Zobacz załącznik 1577313
A ja tam widzę jakiegoś ducha, bez kitu 😂🤞🏻

U mnie dziś 9 dpo i robiłam ten sam test co Ty - biało! Wiem, miałam czekać do poniedziałku, nie posłuchałam 😂 Też mi tak leciała kreska w miejscu na „tak”. Te testy chyba tak mają.

Wczoraj wieczorem bo tej nitce krwi w śluzie zaczęły mnie boleć piersi i czułam jakby pieczenie, może jeszcze prog wzrósł trochę po owu. Dziś rano już jest git. Nie mam już różowego plamienia, ale śluz totalnie inny niż zawsze przed @, także czekam z nadzieją :D Wyjeżdżam na weekend do rodziny, więc nawet nie będę miała jak zrobić testu, także przymusowo dzielnie czekam do poniedziałku :D Ależ bym chciała, żeby to było to, a nie hormony!

reklama
A ja tam widzę jakiegoś ducha, bez kitu 😂🤞🏻

U mnie dziś 9 dpo i robiłam ten sam test co Ty - biało! Wiem, miałam czekać do poniedziałku, nie posłuchałam 😂 Też mi tak leciała kreska w miejscu na „tak”. Te testy chyba tak mają.

Wczoraj wieczorem bo tej nitce krwi w śluzie zaczęły mnie boleć piersi i czułam jakby pieczenie, może jeszcze prog wzrósł trochę po owu. Dziś rano już jest git. Nie mam już różowego plamienia, ale śluz totalnie inny niż zawsze przed @, także czekam z nadzieją :D Wyjeżdżam na weekend do rodziny, więc nawet nie będę miała jak zrobić testu, także przymusowo dzielnie czekam do poniedziałku :D Ależ bym chciała, żeby to było to, a nie hormony!
U mnie też 9dpo 😄 Niestety brak jakichkolwiek objawów także testuję dla sportu - bo lubię 🤣🤣

Do góry