reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

umówiłam się do endokrynologa na 28.11, ale nie wiem czy nie odwołam i nie pójdę do ginekologa najpierw jeszcze raz.
A czemu masz odwołać endokrynologa w tej sytuacji? Im wcześniej pójdziesz tym wcześniej zostanie wdrożone leczenie. O ile twój ginekolog nie jest ginekologiem-endokrynologiem.
Jeżeli jest to super i on wystarczy do tego. A jeżeli nie to też rozważa konsultacje z gin-endo. :)
A USG tarczycy kiedy robiłaś?

reklama
Na panelu tarczycowym się nie znam, ale widzę, że beta jeszcze u Ciebie nie zeszła 😢 ja chyba w przyszłym tyg zrobię eh aż się boje 😢
Nie spadła. Jakoś wolałam zrobić z krwi niż sikać na patyk i widzieć ⏸️. Wtedy przez 3 dni byłaby deprecha. A tak to jakoś nawet na klatę to przyjęłam.

Tsh ciut za niskie, ale nie ma tragedii. Bardzo bym się nie przejmowała tylko zbadała za jakiś czas kontrolnie.
FT3 i FT4 bardzo ładne.
Witamina D: 39. Lekko zwiększałabym co jakiś czas suplementację. Mówi się aby w staraniach dobić do minimum 50 :) np co dwa dni 4000 zamiast 2000
Właśnie wynik tsh to mój chyba trzeci w tym roku i zawsze mam w okolicach 0,8/0,9.
Witamina D mi ciut spadła, w sierpniu miałam 41. Dzięki, właśnie biorę teraz po 4000 co drugi dzień 💓

Tu Was tyle z takimi parapetami, a u nikogo w domu nie widziałam wcześniej :D nieskromnie uważam, że to najładniejsze parapety. Przy remoncie nawet ich nie wymieniałam.
Ładny jest, tylko ja chcę kiedyś wymienić blat w kuchni na kamienny, a ten się na pewno nie sprawdzi 😬
W sumie zawsze tam robię wszystkie badania i wszystko było Ok, ale tez nie robilam nigdy takich „poważniejszych” badań tam hmm… pomyślę! Dzięki :)
Opinie poszukaj w internecie i jak tylko są dobre to uderzaj gdzie taniej 🙂
I smutno mi, że mało parapetów bo nie mam gdzie kwiatków stawiać.
U mnie kwiatki na parapetach tylko od października do stycznia. W styczniu ustępują miejce siewką 🙈

Raz na 100 lat mam migrenę i właśnie dziś mnie dopadła jakaś totalna masakraaa...😓😖🤯 Niby wkroczyłam w dni płodne temperaturowo, niestety śluzu płodnego brak, a na seks mogę liczyć tylko jutro, pojutrze, może w niedzielę. Testów ovu brak i wiem, że nic nie wiem, nawet na ten cykl nie bardzo liczę i jakoś tak nic totalnie mi się nie chce.

A czemu masz odwołać endokrynologa w tej sytuacji? Im wcześniej pójdziesz tym wcześniej zostanie wdrożone leczenie. O ile twój ginekolog nie jest ginekologiem-endokrynologiem.
Jeżeli jest to super i on wystarczy do tego. A jeżeli nie to też rozważa konsultacje z gin-endo. :)
A USG tarczycy kiedy robiłaś?
Nie robiłam nigdy. Zawsze mi mówili, że moje tsh jest ok. Robiłam w tamtym miesiącu TSH i było 2,4, więc powtórzyłam badanie i wzrosło.

Zawsze miałam 1,5-1,6 i mówili, że usg nie jest potrzebne.

reklama
Do góry