reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majóweczki 2008

Anussia spóżnione życzenia zdrowia i samych slonecznych dni.

Dziękuję Wam dziewczyny za dobre slowo, dziś już się lepiej czuję, ale mój K nadal mnie bardzo denerwuje, oby mi przeszlo. Ja myślę, że to wszystko hormony i zmęczenie.

Ming - widzę, że Wy tacy niezdecydowani byliście jak ja. Nie moglam się dlugo zdecydować na imię, nic mi nie pasowalo, a szczególnie po porodzie czlowiek ma wymerdane w glówce. Ale ostatecznie zgodzilam się na Adasia, bo tu Adam pisze się tak samo jak u nas, tylko powiem szczerze, że nadal nie mogę się przyzwyczaić. Mój maly za dlugo byl bezimienny.

Kamilka - to naprawdę musialaś przeżyć, dobrze, że wszystko OK.

Wczoraj wzięlam maleństwo do fotografa, bo chcę mu wyrobić szybciutko paszport i przylecieć w sierpniu do Polski. Ale się naprodukowalam, żeby się obudzil a on nic i ma zdjęcie jak śpi. Ale przepisy mówią, że niemowlę może mieć powieki zamknięte.

Caluję Was gorąco

reklama
juz sama nie wiem oc myslec. napiszczie albo podeslijcie link do DOBREJ strony o skazie bialkowej, jakie sa dokladnie jej objawy, bo ja nie wiem czy to skaza czy nie. ma czerwone krostki na buzi (troche za jednym uchem i na glowce gdzie niegdzie), zakonczone zolta ropka. same znikaja (zasychaja) i pojawiaja sie nowe. na chlodzie bledna, gdy jest cieplo to sie nasila (troche).. NIE PIJE i NIE JEM nic mlecznego, tylko od czasu do czasu jem jajko i ryby (z alergenow). POMOCY
czy to moze jednak tradzik? wolalabym

Ja bym powiedziala ze to potowki sa,moj maly tez to mial na calym ciele,najpierw czerwone,potem ropne,a na koniec zasychaja...ja maczke ziemniaczana rzadka na to stosowalam i teraz jest czysciutki:tak:

a jakich pieluch uzywasz? 2-5 kg, czy 3-6 kg, pytam, bo wiem, ze czesto przez to, ze dziecko szczuplutkie w tych wiekszych wyplywaja siuski, moja siostra tak miala przy pierwszym, az w koncu kupila te mniejsze i bylo ok, a podkresle, ze u niej chlopak ;-)
Używamy Newbornów 2 Pampersa czyli tych 3-6 kg. Natalka do szczuplutkich raczej nie należy, możliwe, że mi się pieluszka w pasie zapnie z za dużym luzem, hmmm :confused:. W 1-ki to się już raczej pupcia nie zmieści. Jakieś atrakcje muszą być ;-):tak:

Szykuję się do kościoła, pozdrawiam.

Dzień dobry, witam się słonecznie w pierwszą niedzielę wakacji :-) my już po kościółku, moi panowie teraz się lenią, każdy w łóżeczku odpowiednim do swojego wzrostu :-D, a przed nami jeszcze obiadek u teściów, spacerek i lody:tak:
coś tu straszliwe pustki :-(, ale pewnie wszystkie korzystacie z pogody i się opalacie...

tak sobie myślę, że niektóre z nas już strasznie dawno się odzywały...Karola, Anula, Cfcgirl, nie mówiąc już o niektórych majóweczkach, które poznałam, jak pierwszy raz weszłam na BB (już nie pamiętam nicka, ale chyba magdalena:zawstydzona/y:)...ciekawe co u nich...może któraś z Was jest z nimi w kontakcie...

czesc
My wczoraj pojechalysmy do moich dziadkow, 2 godziny jazdy autem od Krakowa.Posiedzialysmy troche u nich a pozniej maraton po reszcie rodziny i wrocilysmy do domu dopiero o 23.Chyba jednak zbyt meczacy dzien zaplanowalam jak na takiego 2 miesiecznego malucha.Ania chwilami bardzo marudzila i plakala, co chwile chciala jesc a u mnie jakos mleka prawie nie bylo wiec mama leciala do apteki po mleko i butelke.
W piatek Ania tez miala zarloczny dzien i na kolacje po kapieli dostala przewidziana na jej wiek porcje mleka z butli i jeszcze tuz po tym pol godziny przy cycu spedzila.
Karmienie jej cycem tak czesto i tak dlugo az mnie psychicznie zaczyna wykanczac.

Dziubek wstrzas anafilakjtyczny moze sie zdarzyc po podaniu jakiegos leku, u niektorych ludzi nawet po zjedzeniucazegos ale jednak chyab najczesciej po roznych szczepionkach.Dlatego po szczepieniu najlepiej posiedziec ok 0.5 godz w przychodni czy w poblizu zeby moc szybko udzielic pomocy.
Szczepionki skojarzone sa bezpieczniejsze od tych refundowanych.Zawieraja mniej substancji mogacych wywolac niepozadane reakcje.

Sylwia przykro mi z powodu Twojej chrzestnej.

Magali ja tez juz nie mam pomysly skad Ania ma ta wysypke na twarzy.Zaczelam jesc nabial a jej buzia nie wyglada gorzej.Podejrzewam ze szpinak i krem oilatum mogly sie przyczynic do wysypki ale glowny sprawca nadal jest nieznany.

I jeszcze spoznione zyczenia wszystkiego najlepszego dla Aniusi,Mieszka Agusi i Oliwierka Kathy

Witam się,
U nas pogoda dziś niezbyt ciekawa. Mama pojechala do kosciola, ja też chcialam z malym, ale akurat nie chcial spać i tylko by jadl, także zrezygnowalam. w ogóle zacząl psikać i nosek ma chyba zapchany, ale nic nie idzie ściągnąć.
On jest taki kochaniutki, budzi się tylko na jedzonko i wierci się jak ma mokro, potem sobie leży w lóżeczku i slucha muzyczki. prawie w ogóle nie placze, tylko czasami przy pielęgnacji.

Mój Adaś też ma krosteczki, ale polożna mówila, że to nic, że od materialów itd.

Witam się gorąco w ten upalny dzionek, siedze na tarasiku na słoneczku i place mnie parzą, gdy piszę na klawiaturze, taki upał :-)

Mała śpi, mężus ją uśpił, teraz on się kąpie, a ja po kąpieli relaksuję się z laptopikiem na słoneczku...cudo :-)

Co do tyhc krostek, to nasza tez ma takie i mi to wygląda na potóweczki

Niestety dziś ma odwiedzić na teściówka, już obmyślam plan jakby tu się wymknąć na czas gdy ona będzie, ale z drugiej strony nie zostawię dziecka z nią, co prawda będzie R, ale ja muszę mieć kontrolę i jak najmniej dawać Niunie jej na ręce

Uciekam, bo mam za zadanie poszukać dla siebie auta :-), które mężuś obiecał mi sprezentować...coś dużo ostatnio prezentów mi robi, a co tam trzeba korzystać póki ma gest ;-):-D:-D:-D

reklama
napisz prosze jak sie to przygotowuje, ile razy dziennie itd
ZAGOTUJ POL LITRA WODY ,W SZKOLANCE WYMIESZAJ LYZECZKE MACZKI ZIEMNIACZANEJ Z ODROBINA WODY I WLEJ DO GOTUJACEJ WODY,DOBRZE WYMIESZAJ,ODSTAW DO OSTUDZENIA. Ja twarz malemu mylam tym dwa razy dziennie,a jak go kapalam wlewalam ta maczke do wannienki wymieszalam z normalna woda do kapania i mylam cale cialko,locznie z glowka.Zrobilam tak dwa razy i nie ma ani jednej potowki.A i po kapaniu za bardzo nie przegrzewaj maluszka.Mam nadzieje ze to ci pomoze,w kazdym razie powodzonka.Jak by co to pytaj:-)

Do góry