Lwica1410
Fanka BB :)
Jeszcze 10 stron. 250 km do domu więc zdążęto musimy się postarać żebyś miała jeszcze co nadrabiać![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jeszcze 10 stron. 250 km do domu więc zdążęto musimy się postarać żebyś miała jeszcze co nadrabiać![]()
cudownieJuż wiem, podchodzimy na naturalnym cyklumamy trzy maluszki
![]()
Zazdraszczam. Ja jak jestem pasażerem, nie mogę czytać książki/telefonu, bo od razu mnie mdliJeszcze 10 stron. 250 km do domu więc zdążę![]()
ja tak samoZazdraszczam. Ja jak jestem pasażerem, nie mogę czytać książki/telefonu, bo od razu mnie mdli![]()
Mam to samo! I z tyłu też nie lubię siedziećZazdraszczam. Ja jak jestem pasażerem, nie mogę czytać książki/telefonu, bo od razu mnie mdli![]()
Hej! Dziękuję, dobrze@Avy a jak tam u Was? Dobrze pamiętam że skupiacie się teraz na diagnostyce? Jakieś plany na kolejny transfer czy na razie przerwa dłuższa?
Moje cykle są bardzo różne, ale średnio mają 24-26 dni, a owu 10-14dc. Nie martwiłabym się, gdyby podczas wczorajszego usg było widać prawidłowy obraz jajników, tymczasem nie było widocznego żadnego pęcherzyka - nie, że owulacyjnego, ale absolutnie żadnego, jakby jajniki były uśpione. I ja wiem, że owu może się przesunąć, cykl wydłużyć etc. jednak ten obraz, biorąc pod uwagę moją marną rezerwę jajnikową, niestety nie wróży dobrze. Oczywiście, zobaczymy jak to będzie wyglądało w piątek, ale na ten moment nie wygląda to optymistycznie.Cykle mam 28dni+/-2 dni.
Robiłam USG w tym cyklu i jeszcze przed USG gin mi mówiła, że jak cykl miałabym 26dni to pęcherzyk może będzie, przy cyklu >=28dni raczej jeszcze nie będzie.
Na USG pęcherzyk 12mm i endo 6mm, więc niewiele grubsze od Ciebie.
Gin mi powiedziała, że poza monitoringiem USG najlepiej zrobić estradiol tuż przed spodziewanym owu i pownienin być >100, żeby potwierdzić prawidłowość owulacji. Jak długie masz cykle? Poza tym, że test LH mógł być trefny to pecherzyka na USG mogło jeszcze nie być w 8dc.
Niby nie wymaga się, żeby badać na czczo, ale ja zawsze tak badam.Badania tarczycy tsh i ft 3/4 robimy na czczo? I rano?