reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Jeszcze słowo komentarza o testach owulacyjnych w ciąży. To temat stary jak świat na staraczkach i dla podczytujących dłużej czy dla staraczek z dłuższym stażem to odgrzewany kotlet. Tak jak wiralowe filmiki z pozytywnym testem z pomidora czy z płynu do płukania ust. Które de facto zostały obalone, bo dziewczyny tutaj robiły takie testy.
I rozumiem również ciekawość naukową w tych naszych staraniach. Tylko Po coś te testy nazywają się owulacyjnymi a drugie ciążowymi. Używajmy rzeczy zgodnie z ich przeznaczeniem ;)

reklama
Ej dziewczyny które testy zamawiać? Bo pamiętam że jakieś tu nie były polecane (nordtest?)
Premom są spoko? Czy easy@home? Czy może coś innego polecacie?
Na moje testowe doświadczenie i obserwacje wtop z forum, najmniej felerne są pinki + facelle, by jeden drugim sprawdzić wynik. Cała reszta ma mniej lub bardziej widoczne fabryczne cienie.😁😁😁

Ej dziewczyny które testy zamawiać? Bo pamiętam że jakieś tu nie były polecane (nordtest?)
Premom są spoko? Czy easy@home? Czy może coś innego polecacie?
ja osobiście lubię easy@home. Pokazywały mi fałszywki jak sikałam na nie bezpośrednio, ale jak moczyłam jak Pan Bóg przykazał, zawsze były białe jak śnieg. Pokazały mi też betę na poziomie 8.

O kurde, @Mademoiselle_Nika też byłaś jak ja w ciąży 2 razy pod rząd? 🥺 i obie stracone? 😭
Niestety tak.
Pierwsza 5+3 samoistne. Drugie poronienie chybione, rozwój zarodka zatrzymał się między 6/7 tygodniem - synek. Ciąża zakończona łyżeczkowaniem, bo beta była na poziomie około 35tysiecy.
Teraz głęboko wierzę, że będzie dobrze. 🤞

Niestety tak.
Pierwsza 5+3 samoistne. Drugie poronienie chybione, rozwój zarodka zatrzymał się między 6/7 tygodniem - synek. Ciąża zakończona łyżeczkowaniem, bo beta była na poziomie około 35tysiecy.
Teraz głęboko wierzę, że będzie dobrze. 🤞
Trzymam kciuki! Będzie. Musi być! 🥹
Edit: reakcja super oczywiście na to, że będzie dobrze! 💓
Praying The Office GIF

Ostatnia edycja:
Trzymam kciuki! Będzie. Musi być! 🥹
Edit: reakcja super oczywiście na to, że będzie dobrze! 💓
Praying The Office GIF
Haha spoko, zrozumiałam zamysł 😀
Ja po tym co przeszłam w tym roku nie spodziewałam się, że tak stosunkowo szybko podejdę do starań z taka spokojna głowa. I nie jest to myślenie „spotkało mnie tyle złego, że teraz musi być dobrze” tylko mam wewnętrzny spokój i poczucie „teraz będzie dobrze” :)
I tobie też tego życzę 🤞 spokoju, poczucia, że będzie dobrze i dwóch kreseczek 🩷

reklama
Do góry