reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Dzień dobry Dziewczyny,
udało Wam się wypocząć podczas weekendu? Moj nie był wolny, bo miałam egzaminy zaliczające z kursu, który sobie wymyśliłam - jeszcze pół roku i znowu będę miała wszystkie wolne weekend! Nie mogę się doczekać ;)

Na dzisiaj mam dwa małe marzenia:
1. Aby przestały mnie boleć żebra i zeszła „opuchlizna” z brzucha (już jest znacznie lepiej, niż choćby tydzień temu, ale nadal nie idealnie. Mam nadzieję, że za tydzień będę mogła wrócić do ćwiczeń i normalnego funkcjonowania 🤞).
2. Żebym w końcu dostała okres! - jeszcze nigdy, w dotychczasowym życiu, tak bardzo go nie wyczekiwałam 🤦‍♀️

A Wy jakie macie „marzenia” na ten tydzień?
I jak poszły egzaminy? Mam nadzieje ze bułka z masłem? 😄 Trzymam kciuki za okres, długo już się spoznia?
A moim marzeniem jest zobaczyć dziś na usg jakis ładny dorodny pęcherzyk 🤞🏻

reklama
A robisz te badania w ramach pakietu tylko w placówkach Luxmed? Pytam bo też jestem podpięta pod taki pakiet u narzeczonego w pracy, tylko u nas w mieście nie ma ani jednej placówki Luxmed i korzystamy z placówek współpracujących i tak się zastanawiam czy mogłabym tam skorzystać bez skierowania z tej 1 bety w pakiecie 🤔🤔
Ja mam pakiet LuxMedu w pracy i również w moim mieście nie ma ani jednej placówki Luxmedu. Najczęściej wygląda to tak, że biorę skierowanie na badanie z teleporady, a potem dzwonię do placówki współpracującej, czy mają podpisaną umowę na konkretne badanie. Jak tak, to tam idę. Trzeba natomiast uważać, jak się ma wypisaną większą ilość badań- miałam przypadek, że robiłam je w jednej placówce, a przy jednym badaniu okazało się, że nie mają podpisanej umowy na nie i musiałam je zrobić gdzie indziej co rownało się dwóm wkłuciom.

A i ważne - nie dać się wkręcić lekarzom na teleporadzie w skierowanie na przegląd profilaktyczny, który jest w pakiecie i raz w roku można z niego skorzystać. Jest tam zawartych sporo badań. Niestety zawsze zapominają poinformować, że badania te można wykonać tylko w placówkach Luxmedu - co w moim przypadku oznacza wycieczkę 170 km w jedną stronę.

W kwestii długości starań, złapałam się na tym, że nie odpowiadam na to pytanie, bo mi hmm… głupio? (I tak, wiem że to niemądre 😉)

Pierwsza ciąża po dwóch latach od rozpoczęcia starań - poroniona w 8tc. Trzeci cykl po poronieniu, decyzja o ivf - nie doszło do procedury, bo okazało się, że jestem w kolejnej ciąży. Stracona w 7tc + usunięcie torbieli ciałka żółtego i przy tym resekcja części jajnika.

Po tym brak sił, dochodzenie do siebie i odpuszczenie usilnych starań (ciągłych monitoringów etc.) i tak minęły kolejne ponad dwa lata.

Początek 22 - wznowienie badań i supli. Koniec 22 - decyzja o rozpoczęciu procedury adopcyjnej i ivf. Marzec 23 - 3 ciąża. Poroniona w 10tc.
Nawet tak nie mów, dlaczego miałoby być Ci głupio ❤️ Z mojej perspektywy każda z Was to jakaś superbohaterka. To mi jest wręcz głupio pisać, że ciąża w 2/3 cs.

Ja polecam z całego serca easy@home (ale tylko owulacyjne). Za 100 sztuk płacę 110 złotych a ostatnio starczyły mi na 3 cykle, bez oszczędzania bo potrafiłam robić po 3 dziennie i jeszcze mi kilka zostało ;) Można je kupić tylko na Amazonie, ale jak masz Prime (koszt to 50 złotych rocznie) to przesyłka do polski jest darmowa :) Dodatkowo są "kompatybilne" z apką Premom.

Z ciążowych tylko Pinki strumieniowe. Facelle z Rossmanna już mnie oszukały tyle razy, że przestałam im ufać.
Potwierdzam, testuje teraz easyhome i śmietanie się wybarwiają, a apka je czyta pięknie i nie trzeba kombinować z oświetleniem itd. Jeszcze trafiłam jakąś spoko ofertę, bo 40 owu i 10 ciążowych chyba za ok 40 zl. Domowe laboratorium też spoko. Ciążowe pinki strumieniowe zawsze mi się sprawdzają, nigdy mnie nie oszukały.

Każda taka wiadomości zawsze nas zaboli. Tulę mocno ❤️

Nie było jej 😁 a dzisiaj na wizytę wchodzę sama, więc... Obym nie musiała już wracać do kliniki 😃 no i taki the end znajomości 🤣
To w sumie dobrze, chociaż liczyłam na jakieś ciekawe story w tej kwestii 😅

Nie będziesz wracała - chyba, że po to, żeby „pochwalić się” noworodkiem 😉🤞

reklama
Dokładnie. Słyszałam, że podobno zdrowo nago. Ja jedynie rezygnuje z majtek, ale bez ubrania jest mi tak jakoś dziwnie 🙃
Zawsze mnie to zastanawiało, bo dla mnie nigdy zdrowo nie było 🙈 jak spałam nago to wiecznie miałam przeziębiony pęcherz, za delikatna chyba jestem 😄 dlatego chociaż koszulka musi tyłek zakrywać, żeby mnie tam nie przewiało 😂

Do góry