reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniowe mamy 2026

Szukam pocieszenia i wsparcia.
Ostatnia miesiączka 25 marca, cykle 32 dni, okres około 5 dni trwa.
5 maja byłam na pierwszym USG - był pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
7 maja wynik bety ok 6000, wynik robiony z dupy bez przyrostu bo po prostu miałam skierowanie, nie chciało mi się już więcej kłuć.
Dzisiaj USG i teoretycznie jest wszystko co powinno być - i zarodek i z akcją serca, ale lekarka powiedziała że młodsza jest ciąża o jakieś dwa tygodnie o_O że tak jakoś 5 tydzień z kawałkiem.
Zapytałam czy może być tak, że po prostu źle się rozwija i stąd wygląda na młodsza to powiedziała że nie, że po prostu jest młodsza niż wynika z dat. Nie dała mi zdjęcia, nie powiedziała wymiarów żadnych, kazała przyjść za dwa tygodnie. Co myślicie? W 5 tygodniu to raczej nie byłoby widać akcji serca, może jakoś ona inaczej to liczyła?
U każdej kobiety jest inaczej, u mnie trzecia ciąża, w pierwszej akcja serca w 6+1, w drugiej 6+0, a teraz 5+6. Może serce biło już wcześniej, ale dopiero wtedy byłam na wizytach. Owulacja zawsze może się przesunąć, nawet jak kobieta ma regularne cykle to zdarza się, że ten jeden raz się poprzesuwa i może to być z naprawdę różnych przyczyn. Skoro zarodek jest ładny, serduszko bije to myślę, że nie masz się co martwić ;)

reklama
7 maja wynik bety ok 6000, wynik robiony z dupy bez przyrostu bo po prostu miałam skierowanie, nie chciało mi się już więcej kłuć.
Dzisiaj USG i teoretycznie jest wszystko co powinno być - i zarodek i z akcją serca, ale lekarka powiedziała że młodsza jest ciąża o jakieś dwa tygodnie o_O że tak jakoś 5 tydzień z kawałkiem.
Zapytałam czy może być tak, że po prostu źle się rozwija i stąd wygląda na młodsza to powiedziała że nie, że po prostu jest młodsza niż wynika z dat. Nie dała mi zdjęcia, nie powiedziała wymiarów żadnych, kazała przyjść za dwa tygodnie. Co myślicie? W 5 tygodniu to raczej nie byłoby widać akcji serca, może jakoś ona inaczej to liczyła?
Może owulacja się przesunęła a ona miała na myśli skończone tygodnie ?

Ja wczoraj miałam usg 5+2 i nie było akcji serca widać. Kolejne usg za 10 dni ;-) Więc u Ciebie ciąża pewnie bardziej zaawansowana. Nie przejmuj się. Jak się martwisz to umów usg do innego lekarza i zobaczysz co powie. Pozdrawiam:-*

Może owulacja się przesunęła a ona miała na myśli skończone
Właśnie mam nadzieję że to tylko z tego wynika.. pytałam czy to może być tak że źle się coś rozwija, ale powiedziała że nie, że po prostu młodsza ciąża. 24 kwietnia miałam na pewno plamienie implantacyjne i już kolejnego dnia wychodziły cienie cieni na teście. Może faktycznie owulacja zaszalała..

Właśnie mam nadzieję że to tylko z tego wynika.. pytałam czy to może być tak że źle się coś rozwija, ale powiedziała że nie, że po prostu młodsza ciąża. 24 kwietnia miałam na pewno plamienie implantacyjne i już kolejnego dnia wychodziły cienie cieni na teście. Może faktycznie owulacja zaszalała..
Tak jak wyżej, jeśli się obawiasz to podejdź jeszcze do innego ginekologa :D

Zrobiłam 3 bete..
10dpo - 15,70
12dpo - 63
14 dpo - 120
Martwi mnie, ze pierwszy przyrost to 300% a teraz ledwo 90..
Co sądzicie dziewczyny? Mam w planie isc znowu w piątek. Niby w normie, ale jednak. Liczyłam na 200+..

Całkowicie niespodziewanie że zostaną mamą poraz trzeci.
Mój przedostatni cykl trwał 23 dni ale chorowałam na mononukleozę.. wszystko mi się wywaliło do góry nogami… jestem w 32 dc dzisiaj , wczoraj test pozytywny, dzisiaj również, przed chwilą dostałam wynik bety 381. Nie wiem nawet ile jestem po owulacji bo tym razem nie bolał mnie jajnik.

Załączniki

• IMG_1571.jpeg
    IMG_1571.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 111
  • IMG_1596.jpeg
    IMG_1596.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 108
  • IMG_1608.jpeg
    IMG_1608.jpeg
    162,7 KB · Wyświetleń: 103
Całkowicie niespodziewanie że zostaną mamą poraz trzeci.
Mój przedostatni cykl trwał 23 dni ale chorowałam na mononukleozę.. wszystko mi się wywaliło do góry nogami… jestem w 32 dc dzisiaj , wczoraj test pozytywny, dzisiaj również, przed chwilą dostałam wynik bety 381. Nie wiem nawet ile jestem po owulacji bo tym razem nie bolał mnie jajnik.
Hej, gratulacje 🥰

Hej, gratulacje 🥰
Dziękuję. Jestem wciąż w szoku. Na pokładzie 16 latka, 6 latek w spectrum i kolejna dzidzia. Co śmieszne 22 kwietnia byłam u ginekologa po antykoncepcje ale jej nie dostałam bo raz że złe wyniki krzepliwości plus gin uparty na spiralę a liczyłam na plastry bo jestem 10 miesięcy po operacji bariatrycznej.

reklama
Cześć Dziewczyny, czas dołączyć do Was,.wierzę ze uda mi sie do 2026 dotrwać z Wami w oczekiwaniu, nie tak całkiem dawno musiałam sie wypisać z Sierpniowek:(
Moj termin na razie wstępnie 18.01, jest baaardzo bardzo wcześnie, beta na razie rosnie poprawnie, ale wczoraj w terminie @ pojawily sie plamienia takze boje sie co to.moze oznaczać..
Na pokładzie synek, pozniej na pewno bedzie okazja poopowiadać wiecej..
Edit:tak jak sobie liczę termin patrzac na testy owulacyjne ciazowe objawy to mysle.ze raczej 20/21.01

Ostatnia edycja:
Do góry