reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2026

Matko nie jestem sama! mogę zapytać jakie masz BMI? Ja właśnie mam bardzo wysokie (koło 30) i się boje żeby nie przytyć jeszcze bardziej 🫣
Dobra, doczytałam! Damy radę, ja będę pod opieką ginekolog która zajmuje się takimi ciążami i liczę że pomoże mi żeby wszystko było ok :)
Moje BMI jest ponad 40 hahahha mam 160 cm wzrostu. Ja właśnie też chodzę do takiego ginekologa, że czuję się u niego zaopiekowania. Zdaje sobie z tego sprawę ile ważę jak wyglądam, ale na szczęście nie ma u niego niepotrzebnych komentarzy. Wiadomo teraz na wizycie mówił, żeby się pilnować z jedzeniem, ale robi to w dobrym guście, że tak napisze. On też pomógł zajść w pierwszą ciążę. Staraliśmy się z mężem ponad rok u innego ginekologa i tam tylko kasa kasa i jeszcze raz kasa szła. Do niego poszłam zrobił drożność potem jeszcze obejrzał w środku czy nic się nie dzieje kamerka i pyk ostatni cykl przed wprowadzeniem diety i zmiany całkowitej leczenia, udało się 😁😁
A teraz co byłam wczoraj na wizycie to ta kobitka zanim mnie zbadała popatrzyła na mnie jak byłam na tym fotelu i z tekstem " Pani wie, że Pani ma wielką nadwagę" i ja miałam takie " naprawdę?" 🤣🤣

reklama
Mamy małą fasolkę, trochę starsza wg USG, ale później się wyrówna pewnie, z bijącym serduszkiem 😊 dzisiaj w OM 6+5, wg usg 7+3

Załączniki

• 20250530_105437.jpg
    20250530_105437.jpg
    987,1 KB · Wyświetleń: 55
Z tym bekaniem i mnie jest tak że od tej operacji żołądka czy coś się napiję czy zjem to odbija się szaleńczo 😂 już przywykłam do tego 😅😅

reklama
Hej :) chyba czas dołączyć oficjalnie 🥹Termin na 21 stycznia, dzisiaj 6+2 i potwierdzony mały motylek z serduszkiem na usg. Ciąża uzyskana przy pomocy ivf, po 3 latach starań i 3 stratach. Trzymam kciuki za wszystkie 🤞🫶
Ale super, gratuluje! Pamiętam Cię jeszcze z pierwszych kresek jak zaczęłam podczytywać zza krzaka a tu proszę, mamy termin podobnie! Ja mam wizytę w poniedziałek, będzie równe 6+0 więc trochę się boje ze może nie będzie serduszka...

Do góry