reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

U mnie probiotyk, biore na zmiane ekosynbiotyk, sanprobi lub omnibiotic panda. W sensie przez 3 miesiące, potem przerwa miesiąc no i tak w kółko.
Zero wzdęć. Od ginekologa tez dostałam zalecenie wlasnie ewentualnego probiotyku na wzdecia. :)
Kiszonki też dobre.
Zapytam w środę co mogę stosować w takim razie :) wcześniej brałam regularnie maslan sodu, a teraz nie jestem pewna czy mogę.

reklama
Zapytam w środę co mogę stosować w takim razie :) wcześniej brałam regularnie maslan sodu, a teraz nie jestem pewna czy mogę.
Ja na razie odstawiłam maślan sodu, też mi sie pojawiły wzdęcia przez ostatnie 2 dni. Czekam na zalecenia dietetyka, który prowadził mojego męża i dzięki temu jestem w ciąży i zgodził się teraz "ustawić" suplementacje dla mnie

Czy któraś z Was przyjmuje heparynę oraz acard? Jeśli tak,to w jakiej ilości acard? W poprzedniej ciąży brałam 150 mg,teraz inna lekarka stwierdziła,że 150 mg plus clexane0.4 to za dużo... Dodam,że poprzednia ciąża zakończyła się bez innych komplikacji
Ja biorę, jeden lekarz kazał mi brać 150 i 0,4 są dziś lekarka u której chce prowadzić ciążę powiedziała że 150 daje się po 10 tyg jeśli jest ryzyko czegoś tam, więc mam teraz zmniejszyć do 75

Która z nas w tym tyg ma wizytę? Potrzeba tutaj aktualizacji naszych maluszków 🥰 ja za tydzień 9.06 na 18 i już nie mogę się doczekać 🥹🥹
Miałam dziś, ale to bardzo wcześnie bo z om wychodzi 6+0. Pojawił się malutki zarodek i był migający punkcik ♥️
Dzis się niepokoje bo pobolewa mnie podbrzusze, ale w taki jakiś inny sposób, nie potrafię do niczego porównać... Ogólnie bardzo się martwię ciągle czy wszytsko będzie ok

Ja nie wiem co się stało, ale moja córka w wczoraj jak.wracalismy z zakupów zasnęła w samochodzie. Zanieśliśmy ja do domu i dalej spala. Koło 18 to było i ona spala tak całą noc do rana wiadomo z pobudkami na mleko. My z mężem tak samo o 21 chyba się położyliśmy i spaliśmy tak do rana do 5:30 jak i mała spala. Bawiła się od 5:30 i zjadła oczywiście i o 8 zasnęła do teraz. A ja razem z nią 😱 jak nie ona, że tyle snu. Teraz się obudziłam, a ona dalej śpi.

Pogoda.. ja dzisiaj jestem zupelnie nieprzytomna, wszyscy w pracy ziewamy..😴
A moze odsypia atrakcje, duzo ruchu weekendowego?

Melduje po wizycie dzieciaczki rosną
I ma już 2.72 co odpowiada 9 i 4
II ma 2.57 co odpowiada 9 i 2 rosną super serduszka biją jedynie co muszę już robić to krzywą cukrową i dostałam euthyrox bo TSH wyszło 5,15

Załączniki

• IMG_20250603_115718.jpg
    IMG_20250603_115718.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 41
Też jutro idę zrobić TSH i cieszę się że mam takie wzdęcia 😆 może uda mi się wbić bez kolejki. Ostatnim razem czekałam dwie godziny (niestety musiałam pobrać krew w szpitalu a tam zawsze sajgon) ale tym razem nie mam zamiaru, choćby te stare baby mnie tam miały zjeść żywcem. U mnie dziś 8tc+6 czasem delikatnie mdli ale bez szału. Mam nadzieję że jak do tej pory było spokojnie to tak już zostanie 🥹

Ja dziś jakieś odpuszczenie mdłości mam. Jakoś cicho jest i nic się nie dzieje 🤣 mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.

reklama
Cześć Dziewczyny :) Nieśmiało i z ukrycia podglądam Was od samego początku :)
W tym roku kończę 37 lat, nie mam dzieci na pokładzie. W grudniu pierwszy raz zobaczyłam na teście dwie kreski (dzięki metodzie in vitro), niestety serduszko się nie pokazało i konieczny był zabieg w szpitalu.
Cała procedura od nowa, i w maju kolejne dwie kreski, ładne przyrosty bety.
Według wyliczeń termin porodu na 28.01, więc chyba jako ostatnia z Was :)
Wizytę u lekarza mam umówioną na 11.06, powinno być już wtedy serduszko o które tak się boję. Kusi iść wcześniej do lekarza, ale nie chcę...

Bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki za każdą z Was, wierzę że przed nami tylko dobre wiadomości :)

Do góry