reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

Dokładnie, od siebie dodam jeszcze że wszędzie piszą jakie karmienie piersią jest super i łatwe. Ale wcale nie jest takie łatwe. Masa kobiet z mojego otoczenia spotkała się z brutalną rzeczywistością bo nikt nie mówi o tym że karmienie na początku jest cholernie trudne. A potem mają do siebie wyrzuty sumienia, że są złymi matkami bo coś nie wychodzi.
Dokładnie tak. Mimo, że ja osobiście naprawdę nie miałam żadnych problemów z karmieniem, żadnych nawałów, pokarmu miałam dużo i moje karmienie było totalnie bezproblemowe to jednak u większości kobiet to tak nie wygląda. Moja przyjaciółka to miała takie nawały, że płakała z bólu, robiła okłady z kapusty itp itd.

reklama
Ja jestem tego samego zdania, dzieci dodają sens życiu, serio. Nie wyobrażam sobie teraz tego życia przed córką jak się po pracy wracało, coś się zaplanowało, potem siedziało w domu, wieczorem film itp. Kazdy dzień taki sam, nudno. A mając dziecko to ciągle coś się dzieje i mnie się to mega podoba, nie zamieniłabym na nic innego ❤️
A widzisz... To chyba zależy od osoby, ja się właśnie obawiam monotonii dopiero z dzieckiem w domu.
W moim życiu jest tyle roznych aktywności, siadam po 20-21 padnięta i nie mam praktycznie nigdy wolnych weekendów, w pracy też częste delegacje. Po ciąży trzeba będzie z wielu rzeczy zrezygnować. Ale już podchodzę do tego na chłodno, trzeba będzie wybrać te pasję i zajęcia, które są mi najbliższe. Na pewno będę chciała się z mężem wymieniać na wyjścia żeby nie zwariować.

reklama
Do góry