reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2026

Ja juz wczoraj do końca dnia leżałam, ciągnęło w pachwinach i dole brzucha przy ruszaniu sie.. dzisiaj obudziłam sie ze strasznym katarem.. ale oby ten dzien byl lepszy!🤞

@Maliina jak tam dzisiaj?

reklama
Wieczorem jeszcze jedną plamkę na majtkach znalazłam i narazie do teraz czysto.
Może też pękło jakieś naczynko na szyjce, ja miałam tak w pierwszej ciąży, ze stresu od razu do byle jakiego ginekologa, a tam krople krwi na szyjce i okazało się, że jest tak unaczyniona, ze po prostu pękło jakieś naczynko i stąd te brązowe plamienia. Jeden dzien jeszcze brudziłam i potem już wiecej sie to nie powtorzylo.

Rzeczywiście jak widać nawet po ostatnich wpisach okazuje się, że plamienia są ciąży to nawet nie jest wyjątek, może nie reguła, ale jak widać dość powszechnie się zdarza. Ja w poprzedniej ciąży też miałam, pamiętam jak to wpływało na obniżenie nastroju i niepokój czy wszystko ok.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny aby plamienia ustały i było spokojniej 😘

Rzeczywiście jak widać nawet po ostatnich wpisach okazuje się, że plamienia są ciąży to nawet nie jest wyjątek, może nie reguła, ale jak widać dość powszechnie się zdarza. Ja w poprzedniej ciąży też miałam, pamiętam jak to wpływało na obniżenie nastroju i niepokój czy wszystko ok.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny aby plamienia ustały i było spokojniej 😘
Ja miałam na początku gdzies delikatne plamienie kilka godzin po stosunku, a nigdy wcześniej nie miałam, wiec tam w środku w czasie ciąży musi sie sporo zmieniać. Nie powiem, przez chwilę też sie przestraszyłam.

Może krwiaczek? To jakaś plaga…
Nie mam pojęcia. Starałam się nie panikować. Gdyby coś mnie dodatkowo bolało albo było tego więcej to pojechałabym do szpitala. Narazie obserwuję. Jutro czeka mnie jeszcze podróż pociągiem 5h i za tydzień powrót. To już ostatni mój wyjazd. W żadnej z ciąż nie zdarzyło mi się takie plamienie.

Mi na ostatniej wizycie lekarka powiedziała,że widzi malego krwiaka oraz mięśniaki,co nigdy wcześniej mi nie zdiagnozowano.Ale ja z kolei nie mam żadnych objawów,plamien ani krwawień.ale strach jest,że jednak może to się zdarzyć.

Widzę że nie byłam sama z plamieniami . U nas plamienia zaczęły się w 6 tyg. i wtedy lekarz powiadomił nas że mamy niewielkiego krwiaka 1,5 cm . Przesypiała leki i kontrol za 2 tyg. niestety w 8 tyg było już prawie 3 cm . Był ogromny strach :( kolejna kontrola w 10 tyg. krwiaka brak . Rozmawiałam z lekarzem że coraz częściej zdarzają się te krwiaki . Najważniejsze to odpoczynek .
Obecnie 12tyg 3 dzień
Pozdrawiam styczniowe mamy :)

reklama
Hejka kochane. Dziś zobaczyłam u siebie plamienie brązowe. Kompletnie się nie spodziewałam tego co zobaczyłam na papierze. Leżę i odpoczywam. Boję się że to się powtórzy.
Jeszcze coś mi w przedramię weszło i pali mnie żywym ogniem i ciągnie…
U nas brązowe plamienie okazało się czyszczeniem krwiaka którego miałam . Było to skąpe plamienie.
Myślę że jak ci się to powtórzy to warto udać się na SOR . Trzymam mocno kciuki :)

Do góry