reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

in vitro z komórką dawczyni

Ale mi nie chodzi, ze mieli nie robić.
Bo i tak zaraz to cc miało być.
Tylko mogli mamie oszczędzić szczegółów.

Jak rozumiem dziecko dostało 10 puntkow więc niepotrzebnie zestresowali mamę a to tez ma ogromny wpływ i na nia i na dziecko na start.

Lekarze tez powinni umieć zachować zimna krew i wykazywać sie empatią.
Słuchaj - samo poród i cc(a było planowane w przypadku win) jest stresujące bo zawsze jest wpisane RYZYKO(nie wspominając że ciąża ivf i z dawstwa czy KD czy AZ)

Więc nie zgadzam się z Twoją teoria

reklama
@dasha 777 kiedy będziesz mieć wyniki z badania ?
Niektóre klinika mają już po 2 tyg
Daj znać bo wszystkie trzymamy kciuki

U nas życie się toczy 🙂
Przyjeżdża do nas fizjo bo Jasiek ma spore napięcia mięśniowe no i ta główka która odwraca głównie w jedną stronę stresuje mnie
Jak śpi mocno to na spokojnie odwracam mu w drugą stronę i wtedy ma ja najdłużej
Zamówiliśmy też poduszkę headcare- miała ją któraś z was ??
No bo po intensywnej gdzie leżał 1,5 miesiąca mamy zniekształcenie

U nas życie się toczy 🙂
Przyjeżdża do nas fizjo bo Jasiek ma spore napięcia mięśniowe no i ta główka która odwraca głównie w jedną stronę stresuje mnie
Jak śpi mocno to na spokojnie odwracam mu w drugą stronę i wtedy ma ja najdłużej
Ja tej poduszki nie znam. U nas bylo znacznie wzmozone napiecie i spora asymetria ułożeniowa, od 3 mies do roku chodzilam 2x w tygodniu na rehabilitacje Bobathem. Pomoglo i teraz jest ok. Dodatkowo cwiczenia w domu na piłce.

U nas życie się toczy 🙂
Idę w przyszły pon do lekarza i mam nadzieję, że już będą. A mały Jasiu już się uśmiecha do Ciebie? Czy za wcześnie jeszcze?

Słuchaj - samo poród i cc(a było planowane w przypadku win) jest stresujące bo zawsze jest wpisane RYZYKO(nie wspominając że ciąża ivf i z dawstwa czy KD czy AZ)

Więc nie zgadzam się z Twoją teoria

No ja tak nie uważam 🤷‍♀️
Ale też mialam zaufanych lekarzy i położne, które maksymalnie dbały o moj komfort.

Kazdy ma inaczej.

No ja tak nie uważam 🤷‍♀️
Ale też mialam zaufanych lekarzy i położne, które maksymalnie dbały o moj komfort.

Kazdy ma inaczej.
Dziewczyny koniec tematu 😀
Mam w karcie wpisane podejdzenie zamartwicy płodu co jest zagrożeniem życia dla dziecka. Żaden z lekarzy nie weźmie odpowiedzialności za czekanie w takiej sytuacji. To tak jakby dorosły człowiek miał puls 40 czy 50... ktoś by czekał z ratowaniem go? 😀 nie! W takiej sytuacji ważna jest każda minuta. Nikt mi tam nic złego nie powiedział wszyscy byli spokojni i mili tylko szybko się działo.

Dziewczyny koniec tematu 😀
Mam w karcie wpisane podejdzenie zamartwicy płodu co jest zagrożeniem życia dla dziecka. Żaden z lekarzy nie weźmie odpowiedzialności za czekanie w takiej sytuacji. To tak jakby dorosły człowiek miał puls 40 czy 50... ktoś by czekał z ratowaniem go? 😀 nie! W takiej sytuacji ważna jest każda minuta. Nikt mi tam nic złego nie powiedział wszyscy byli spokojni i mili tylko szybko się działo.
Dokładnie tak, cc ze wskazań pilnych i kropka. Mialas kilkanaście minut stresu ale najważniejsze ze Wiktor jest zdrowy! A jak w nocy? Czesto Cie budzi? Wychodzicie juz na spacery?
Pamietam, że ja wstawalam co 2h a z domu zaczęłyśmy wychodzić dzien po powrocie - ale glownie dlatego, że chodziłam szukac kota uciekiniera🤣🤣 gnom wrócił sam po 5 dniach, był obrażony, że wróciłam ze szpitala z dzieckiem…

✊✊✊no to czekamy

Ma takie króciutkie uśmiechy ..
on ma korygowany dopiero niecały miesiąc
Więc chyba jeszcze muszę poczekać 😞
Ja na swojego patrze i podziwiam grymasy. Śmieszne te minki 😉 już zaczął oczka otwierać bo tak to zamknięte miał 😀
Już się nie mogę doczekać jak mnie przestanie boleć brzuch i będę mogła normalnie do niego wstawać w nocy. Na razie mąż mi go podaję do karmienia.
Na razie mąż śpi czujniej w nocy i sprawdza jego każde jęknięcie. Ja śpię jak zabita...

reklama
Ja na swojego patrze i podziwiam grymasy. Śmieszne te minki 😉 już zaczął oczka otwierać bo tak to zamknięte miał 😀
Już się nie mogę doczekać jak mnie przestanie boleć brzuch i będę mogła normalnie do niego wstawać w nocy. Na razie mąż mi go podaję do karmienia.
Na razie mąż śpi czujniej w nocy i sprawdza jego każde jęknięcie. Ja śpię jak zabita...
Ja byłam po cc do 7 doby w szpitalu
I powiem ci że wtedy mimo stresu ze Jaś w innym szpitalu i po operacji to „wyspałam się”
Więc rozumiem Cię doskonale 🙂
Taki mąż to skarb !

Do góry