reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

Mi dopiero 12dc zaczęły ciemnieć i wtedy to z godziny na godzinę poszło.
Ja nie wiem czy nie przegapiłam piku. Na górze test robiony przedwczoraj, na dole dzisiaj. Z wczoraj nie mam zdjęcia niestety

Załączniki

• IMG_20250625_173305.jpg
    IMG_20250625_173305.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 59
reklama
Melduję się po monitoringu. Lekarka zadowolona z drożności, tylko szkoda że te jajowody są bardzo krętne. Wczoraj pęcherzyk 17mm, dzisiaj 17,7mm i endometrium 10mm. Więc ovitrelle nie dostałam. Powiedziała że widać po mnie, jak bardzo to przeżywam i że psychicznie jestem zmęczona. Powiedziała, że ona by odpuściła w tym cyklu ovitrelle aby dać mi trochę spokoju. Ale mam sama zadecydować czy przyjść w sobotę na wizytę i wtedy jeśli wielkość będzie ok to poda zastrzyk, czy przyjść w poniedziałek sprawdzić czy sam pęknął… sama nie wiem co mam zrobić.

Dodatkowo powiedziała, że daje mi jeszcze dwa cykle i jeśli się nie uda to mam już iść typowo do kliniki niepłodności i zacząć procedury pod in vitro. Więc jestem załamana totalnie 😭

Nie chcecie podchodzić do in vitro czy nie czujesz się gotowa? 🫂

Nie czuję się gotowa. Jakoś mnie ta informacja podłamała. Mam 27 lat, myślałam że się uda bez in vitro :( ale jak się nie uda to oczywiście będziemy próbować z in vitro

Rozumiem 🫂
My też bardzo długo nie braliśmy pod uwagi in vitro, wręcz ja się przed nim wzbraniałam dopóki się nie okazało, że to nasza ostatnia nadzieja.
Ale wierzę, że u Was jeszcze nie wszystko przesądzone i trzymam kciuki 🤗

Dziewczyny, wczoraj 6dc wrzucałam fotkę LH, bardzo ładnie kreska się wybarwila ale nie było póki, dziś zrobiłam test i jest biały. Przypadkowy skok LH czy przegapiłam pik? Na wszelki wypadek zaraz zgadnę mojego trzeba działać bo jeśli to był skok to kurde... Dziewczyny, zdarzają Wam się takie bez znaczenia skoki?

Dziewczyny, wczoraj 6dc wrzucałam fotkę LH, bardzo ładnie kreska się wybarwila ale nie było póki, dziś zrobiłam test i jest biały. Przypadkowy skok LH czy przegapiłam pik? Na wszelki wypadek zaraz zgadnę mojego trzeba działać bo jeśli to był skok to kurde... Dziewczyny, zdarzają Wam się takie bez znaczenia skoki?
A jakiej długości masz cykle? 6dc to dość szybko jak na peak, poza tym tak od razu by wyblakło po peaku?
Może dziś za bardzo rozcienczony mocz był , spróbuj nie pic i nie siusiać z trzy godziny i zrob raz jeszcze...

reklama
A jakiej długości masz cykle? 6dc to dość szybko jak na peak, poza tym tak od razu by wyblakło po peaku?
Może dziś za bardzo rozcienczony mocz był , spróbuj nie pic i nie siusiać z trzy godziny i zrob raz jeszcze...
26dni, czasem 28. Różnie to akurat jest, ale zawsze mam skok ok. 12/13dzien, wogole nie czułam się na owulację, może jedynie wysokie libido ale po okresie u mnie to normalne bo post. Ale teraz to ja zgłupiałam, skok w 6dniu i taki spadek na zero? Mam bardzo trudny okres w pracy ale żeby to miało aż taki wpływ? Hmmm... Spróbuje nie pić chociaż upał niemiłosierny i przetestuje się tymi nowymi i starymi paskami bo mam jeszcze kilka. Dziewczyny, powiedzcie, że to zwykły skok i nie przegapiłam okna.

Do góry