reklama
LiliankaKornelka
Fanka BB :)
U nas miły weekend się skończył.. córka cały dzień gorączka, do 15 ładnie spadła a potem jak wzrosła to mamy już 40 stopni… byliśmy tu na nocnej opiece we wsi obok działki to pani powiedziała że rumień zakaźny.. ale wróciliśmy i okazało się że z 38,5 zrobiło się 40 wiec szybko się spakowaliśmy i wracamy do Łodzi
bardzo się martwię bo tak wysokiej gorączki jeszcze nie mieliśmy 

Mój miał teraz taką nie do zbicia do 40 stopni i okazało się, że ma bostonkę czyli to czego mega się bałam. Gorączka minęła na drugi dzień wieczorem teraz go wysypuje…U nas miły weekend się skończył.. córka cały dzień gorączka, do 15 ładnie spadła a potem jak wzrosła to mamy już 40 stopni… byliśmy tu na nocnej opiece we wsi obok działki to pani powiedziała że rumień zakaźny.. ale wróciliśmy i okazało się że z 38,5 zrobiło się 40 wiec szybko się spakowaliśmy i wracamy do Łodzibardzo się martwię bo tak wysokiej gorączki jeszcze nie mieliśmy
![]()
Hopeful_11
A ma jeszcze jakieś objawy? U nas goraczka trudna do zbicia to był kiedyś ZUM i faktycznie innych objawów nie bylo. Zdrówka!U nas miły weekend się skończył.. córka cały dzień gorączka, do 15 ładnie spadła a potem jak wzrosła to mamy już 40 stopni… byliśmy tu na nocnej opiece we wsi obok działki to pani powiedziała że rumień zakaźny.. ale wróciliśmy i okazało się że z 38,5 zrobiło się 40 wiec szybko się spakowaliśmy i wracamy do Łodzibardzo się martwię bo tak wysokiej gorączki jeszcze nie mieliśmy
![]()
Aewea
jak tam sytuacja? U nas takie gorączki rosnące do 40 stopni zazwyczaj są spowodowane zapaleniem ucha.. i właśnie ciężkie do zbicia. Ewentualnie ZUM.U nas miły weekend się skończył.. córka cały dzień gorączka, do 15 ładnie spadła a potem jak wzrosła to mamy już 40 stopni… byliśmy tu na nocnej opiece we wsi obok działki to pani powiedziała że rumień zakaźny.. ale wróciliśmy i okazało się że z 38,5 zrobiło się 40 wiec szybko się spakowaliśmy i wracamy do Łodzibardzo się martwię bo tak wysokiej gorączki jeszcze nie mieliśmy
![]()
nieznośne_poplątanie
A ma rzeczywiście takie rumieńce? Mój syn miał takie, że nie dało się tego przeoczyć.U nas miły weekend się skończył.. córka cały dzień gorączka, do 15 ładnie spadła a potem jak wzrosła to mamy już 40 stopni… byliśmy tu na nocnej opiece we wsi obok działki to pani powiedziała że rumień zakaźny.. ale wróciliśmy i okazało się że z 38,5 zrobiło się 40 wiec szybko się spakowaliśmy i wracamy do Łodzibardzo się martwię bo tak wysokiej gorączki jeszcze nie mieliśmy
![]()
LiliankaKornelka
Byliśmy w nocy na Sor bo termometr pokazał 40,5. Stwierdzili że możliwe że 3 dniówka, pobrali jej krew i lekarz stwierdził że wskazują na wirusa, ale jakiego to trzeba poczekać i zobaczyć. W poniedziałek mam wizytę w medicover i mam tam też skierowanie na badanie moczu to sprawdzimy, bo na teleporadzie też mówili mi że może być zum. O 4 wyszliśmy ze szpitala, to znowu miała 40 stopni ale jej spadła po lekach, no obudziłyśmy się przed chwilą i już 38,9 więc czopek wleciał i mam nadzieję że też spadnie i trochę jej odpuści. Jedyny objaw jaki ma to katar się pojawił. Ma też kaszel ale miała krztuśca w kwietniu i ona ciągle jeszcze kaszle po tym więc ciężko stwierdzić czy od tej choroby też on jest czy to dalej ta pozostałość
Aewea
a jak często podajesz leki? Robisz to na zakładkę? W sensie ibuprofen i po 4 h paracetamol i tak na zmianęByliśmy w nocy na Sor bo termometr pokazał 40,5. Stwierdzili że możliwe że 3 dniówka, pobrali jej krew i lekarz stwierdził że wskazują na wirusa, ale jakiego to trzeba poczekać i zobaczyć. W poniedziałek mam wizytę w medicover i mam tam też skierowanie na badanie moczu to sprawdzimy, bo na teleporadzie też mówili mi że może być zum. O 4 wyszliśmy ze szpitala, to znowu miała 40 stopni ale jej spadła po lekach, no obudziłyśmy się przed chwilą i już 38,9 więc czopek wleciał i mam nadzieję że też spadnie i trochę jej odpuści. Jedyny objaw jaki ma to katar się pojawił. Ma też kaszel ale miała krztuśca w kwietniu i ona ciągle jeszcze kaszle po tym więc ciężko stwierdzić czy od tej choroby też on jest czy to dalej ta pozostałość
Aewea
najważniejsze przy takich temperaturach to nie pozwalać im narastać, więc takie podawanie leków na zakładkę to najlepsze wyjście. Łatwiej jest trzymać temperaturę w jakiś ryzach niż ją zbijać.a jak często podajesz leki? Robisz to na zakładkę? W sensie ibuprofen i po 4 h paracetamol i tak na zmianę
reklama
LiliankaKornelka
tak, tak ale już po 3h niestety dochodziło do 39 z hakiem i przy 4h odstępu już było 40. Lekarz kazał w takim wypadku podawać co 3h jeśli już wtedy przekracza 39 stopninajważniejsze przy takich temperaturach to nie pozwalać im narastać, więc takie podawanie leków na zakładkę to najlepsze wyjście. Łatwiej jest trzymać temperaturę w jakiś ryzach niż ją zbijać.