reklama
Kosinka94
Moderator
Właśnie patrzyłam i nie wygląda to za dobrze. Sen nocny 9-10 godzin, drzemki w dzień 3-4, w tym jedna potrafi trwać 30min, resztą 15. Czasem te drzemki wyglądają lepiej, a czasem ciężko jest nawet o te 15min. Ogólnie nie ma oznak braków snu, jest uśmiechnięty i bardzo aktywny. Jego siostra też nie miała dużych drzemek, ale sen nocy do 4rż trwał 12 godzin.A jak policzysz ile śpi i porównasz z tymi tabelkami? Są tabelki z widełkami. Wiadomo, to tylko tabelka, ale zawsze jakoś uspokoi.
Kosinka94
Moderator
Wprawisz sięDobra. Skończyłam![]()
Poprawiłam niewypały 2 na lewej ręce![]()

93kora
Fanka BB :)
Też tego nie rozumiem.To potem napisalam, że inaczej jak odmawia
Masz to co ja, czasami lulam godzinę i nie zaśnie. Ale kolejnego dnia próbujemy znowu i kolejnego też.
Chodziło mi o takie świadome wywalanie drzemek przez rodzica.
Mój starszy syn robił sobie drzemki jeszcze w przedszkolu , z resztą do dzisiaj jak wraca ze szkoły to nie raz śpi bo zmęczony.
Małe dzieci potrzebują maksimum snu, to jest oczywiste. Wydaje mi się, że niektórzy rodzice robią to z wygody, żeby szybciej poszły spać wieczorem, nie licząc się z konsekwencjami.
No jesteś w koncu@Lunaa09 a jak Ty się wogóle czujesz? Bo teraz chyba przypada Ci ten lipny czas objawowy?

Wiesz co, wczoraj miałam energii za pięciu i już wiem dlaczego...bo od dziś nie mam jej wcale

Coś tam mnie rano mdliło ale tak nie jakoś bardzo, jednak teraz nie mam mocy, chce mi się spać i nie jest fajnie

kami1094
A ja nie zapomnę swojego przedszkolnego wspomnienia (z okresu kiedy mama próbowała żebym do tego niego chodziła) jak przedszkolanka goniła mnie z kijem.Też tego nie rozumiem.
Mój starszy syn robił sobie drzemki jeszcze w przedszkolu , z resztą do dzisiaj jak wraca ze szkoły to nie raz śpi bo zmęczony.
Małe dzieci potrzebują maksimum snu, to jest oczywiste. Wydaje mi się, że niektórzy rodzice robią to z wygody, żeby szybciej poszły spać wieczorem, nie licząc się z konsekwencjami.

W końcu zło nigdy nie śpi!

93kora
Ja nie chodziłam długo do przedszkola bo .... bo mój brat tak tęsknił za Mama ,że srał w gacieA ja nie zapomnę swojego przedszkolnego wspomnienia (z okresu kiedy mama próbowała żebym do tego niego chodziła) jak przedszkolanka goniła mnie z kijem.Draka była o to, że w trakcie dnia maluchy szły na sypialnię, a ja spać nie chciałam i c*uj.
Mama stwierdziła, że koniec końców i tak to ja bardziej straumatyzowałam tę legendarną Panią Krysię niż ona mnie tym patykiem. No w każdym razie z moim spaniem to było tak, że ani prośbą ani groźbą.
W końcu zło nigdy nie śpi!![]()

Kaalaa
Nie dla mnie te wszystkie tabelki
moje dziecko zaliczalo w ciagu dnia 30 min drzemke, o 21 moze zasypial i o 4 wraz ze slonkiem witaj dniu!
chodzilam jak zombie bo do 3rz wstawal co godzine w nocy, ja na 6 do pracy, myslalam ze przewroce sie na lewa strone… ale do dzis spi dosyc krotko, jak polozy sie o 21, to bankowo 6 po 6 pobudka, no coz..
reklama