3 porody sn i wszystkie krzyżowe, wiem o czym mówiszWłaśnie tak wyglądał u mnie plan porodu w praktyce. Nikt mi nie powiedział że jest szansa że wszystkie skurcze wejdą mi w dupe i uda i swoje pozycje wertykalne oddychanie i inne takie będę mogła wsadzić sobie w dupę bo z bólu się nie będę w stanie ruszyć. Mówili tylko że krzyżowe bolą![]()
reklama
Klemensa
Fanka BB :)
I to jak, wszystkie skurcze poszły w uda i dupskoRwało Cię z dupy zamiast z krzyża, że tak zapytam? xD
Klemensa
No nikt mnie nie uprzedził że mnie tak to rozwali że nic nie będę w stanie zrobić nawet się ruszyćKto tak mówił?Krzyżowe bóle były dla mnie gorsze w odczuciach, ale każdy bolą.
loumarie
I to jak, wszystkie skurcze poszły w uda i dupskonic nie mogłam zrobić
![]()
A nie dostałaś po baloniku oxy?
Kosinka94
Moderator
Ja usłyszałam "eee, ja ciebie rodziłam 4 godziny i każde kolejne krócej, to pewnie będziesz mieć tak samo". Hah nie brała pod uwagę że ja nie miałam nawet 3kg, a u mnie było mówienie o 3.5kg jak nie więcejNo nikt mnie nie uprzedził że mnie tak to rozwali że nic nie będę w stanie zrobić nawet się ruszyć![]()
93kora
Moderator
Mnie też rwało z dupy przy 1 porodzie, dosłownie. Myślałam ,że chce mi sięI to jak, wszystkie skurcze poszły w uda i dupskonic nie mogłam zrobić
![]()
Poszłam na kibel i mnie położna szuka, znalazła mnie w kiblu a mówi a Pani co tu a ja no robię
Kaalaa
Jak rodzilam i bylo tez juz daleko, ale moze z 7-8 cm i tak chcialo mi sie na toalete, ja akurat faktycznie po to
i przychodzi za jakis czas polozna, pyta czy sie wyproznialam, kiedy ostatnio, pewnie chodzilo o lewatywe, a ja z taka radoscia „tak! Udalo mi sie! Robilam przed chwila, maz potwierdzi, bo byl ze mna!”
hormony jednak sa przesrane
93kora
Moderator
Mi też się jednak chciało i się nie udałoJak rodzilam i bylo tez juz daleko, ale moze z 7-8 cm i tak chcialo mi sie na toalete, ja akurat faktycznie po toi przychodzi za jakis czas polozna, pyta czy sie wyproznialam, kiedy ostatnio, pewnie chodzilo o lewatywe, a ja z taka radoscia „tak! Udalo mi sie! Robilam przed chwila, maz potwierdzi, bo byl ze mna!”
hormony jednak sa przesrane
Wiesz kiedy się udało? Podczas ostatniego parcia, cóż ja poradzę muszą być na takie rzeczy przygotowani. Chociaż niekomfortowo się czułam jak mi dupsko pocierała
loumarie
Mnie też rwało z dupy przy 1 porodzie, dosłownie. Myślałam ,że chce mi sięa byłam już po 8 godzinach od rozpoczęcia porodu i po przebiciu wód płodowych.
Poszłam na kibel i mnie położna szuka, znalazła mnie w kiblu a mówi a Pani co tu a ja no robięostro mi się chce ale nie chce iść a Ona mi mówi "przecież to już ostatnia droga do porodu" no także gdyby nie ten fakt to myślę, że chyba w kiblu urodziłabym bo to parte już były a ja myślałam, że mam potrzebę fizjologiczną
![]()
Też słyszałam takie historie, jak rodząca chce do toalety a położna się wydziera, że to nie kupa i proszę mi tu wracać.
reklama
93kora
Moderator
Ale mi się serio chciało i już wyżej napisałam , że zrobiłam to podczas ostatniego parciaTeż słyszałam takie historie, jak rodząca chce do toalety a położna się wydziera, że to nie kupa i proszę mi tu wracać.![]()