reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

To zależy czy się stosujesz do takich zasad, ktore mało komu są znane, a które uwiarygadniają wynik :D
Czyli codziennie o tej samej porze, po 15min odpoczynku (w sensie nie latasz wcześniej ze ścierą i nie myjesz okien ani nie latasz z odkurzaczem) i najpierw jeden pomiar, a po 5min pomiar z drugiej ręki i ten drugi zapisujesz, bo pierwszy jest przekłamany przez samo to, że mierzysz.
Mało kto się do tego stosuje i potem te wyniki są jakie są.

No i warto sprawdzać drugą rękę przy wysokim ciśnieniu, bo jak jest mocna róznica to może wskazywać na jakiś zator w żyle.
Gdyby jeszcze lekarze lub pielęgniarki się stosowali do tych zasad. W szpitalu byłam tak podminowana, co chwilę coś, ogarniałam dziecko i inne rzeczy a tu pielęgniarka że ciśnienie będziemy badać więc jej mówię że teraz to bedzie milion na milion bo przecież widzi że tu to tamto siamto no ale pomiar musi być odhaczony tabletka wydana nara

reklama
Gdyby jeszcze lekarze lub pielęgniarki się stosowali do tych zasad. W szpitalu byłam tak podminowana, co chwilę coś, ogarniałam dziecko i inne rzeczy a tu pielęgniarka że ciśnienie będziemy badać więc jej mówię że teraz to bedzie milion na milion bo przecież widzi że tu to tamto siamto no ale pomiar musi być odhaczony tabletka wydana nara
No tak. Wszystko przecież musi się zgadzać. Dlatego ja strasznie nienawidzę szpitali.

Apropo chorób 😆

Załączniki

• a95bd054-61fb-4ec6-9320-9e7b8a1d08ee.jpeg
    a95bd054-61fb-4ec6-9320-9e7b8a1d08ee.jpeg
    106,9 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Do góry