reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Ale u Ciebie to były wartości w miarę regularnie powtarzalne? Że jak wysokie to już wysokie?

Bo ja to żyje na takich rzutach, jest ok jest ok, potem nagle skok znikąd, potem jest ok, kolejne dni leci ciśnienie na łeb na szyję i tak w koło aż do wyrzutu i na około wojtek💩
Nie, bo ja aż tak wysokich nie miałam, ale uznali że podwyższone od czasu do czasu to niedobrze i trzeba mnie mieć na oku. 1,5 tyg przed terminem dostałam leki 🤡 a kilka dni przed all excuse me xd

reklama
Nie, bo ja aż tak wysokich nie miałam, ale uznali że podwyższone od czasu do czasu to niedobrze i trzeba mnie mieć na oku. 1,5 tyg przed terminem dostałam leki 🤡 a kilka dni przed all excuse me xd

No tak. Ja też na początku tygodnia zeszłego rozmawiałam z drugim lekarzem to mnie postraszył, że jak moja dr to zobaczy, to nie da się wykluczyć wczasów szpitalnych w ramach obejrzenia. Dlatego wewnętrznie przeżywam, czy wyjdę z opierdzielem, czy wyjdę z receptą, czy może już wogóle z biletem na pobyt 💩

No tak. Ja też na początku tygodnia zeszłego rozmawiałam z drugim lekarzem to mnie postraszył, że jak moja dr to zobaczy, to nie da się wykluczyć wczasów szpitalnych w ramach obejrzenia. Dlatego wewnętrznie przeżywam, czy wyjdę z opierdzielem, czy wyjdę z receptą, czy może już wogóle z biletem na pobyt 💩
Równie dobrze możesz dostać dobę z holterem ;)

Ja wogóle uważam, że te mierzenie to jest dupa a nie robota. Bo jaki to jest niby obraz jak to wygląda w ciągu dnia, gdzie to jest na zasadzie - co się trafiło w danej chwili to jest. 🤡
To zależy czy się stosujesz do takich zasad, ktore mało komu są znane, a które uwiarygadniają wynik :D
Czyli codziennie o tej samej porze, po 15min odpoczynku (w sensie nie latasz wcześniej ze ścierą i nie myjesz okien ani nie latasz z odkurzaczem) i najpierw jeden pomiar, a po 5min pomiar z drugiej ręki i ten drugi zapisujesz, bo pierwszy jest przekłamany przez samo to, że mierzysz.
Mało kto się do tego stosuje i potem te wyniki są jakie są.

No i warto sprawdzać drugą rękę przy wysokim ciśnieniu, bo jak jest mocna róznica to może wskazywać na jakiś zator w żyle.

reklama
To zależy czy się stosujesz do takich zasad, ktore mało komu są znane, a które uwiarygadniają wynik :D
Czyli codziennie o tej samej porze, po 15min odpoczynku (w sensie nie latasz wcześniej ze ścierą i nie myjesz okien ani nie latasz z odkurzaczem) i najpierw jeden pomiar, a po 5min pomiar z drugiej ręki i ten drugi zapisujesz, bo pierwszy jest przekłamany przez samo to, że mierzysz.
Mało kto się do tego stosuje i potem te wyniki są jakie są.

No i warto sprawdzać drugą rękę przy wysokim ciśnieniu, bo jak jest mocna róznica to może wskazywać na jakiś zator w żyle.

Ja stosuje się do tych ogólnoprzyjętych, dziwne wyniki potwierdzam kolejnym, ciśnienie mierze siedząc na tyłku codziennie o tej samej porze, chyba że gratis czuję się beznadziejnie to wtedy robie dodatkowy pomiar. 😀
A szczerze... nawet pielęgniarki każda mierzy inaczej. U mnie w centrum mierzą mi jeden raz z jednej ręki, w szpitalu mierzą mi jednocześnie na dwa ciśnieniomierze dwukrotnie... 🤣

Do góry