reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Kuźwa zrobiłam dzisiaj bitko schabowe na obiad, mniam. Zostały ziemniaki, wiecie co zrobiłam? Zasmażyłam je z serem żółtym i keczupem polałam. Mniam 🤣🤣🤣
A już nie się kilo cebulki smaży, wrzucam kiełbasę i będzie jedzone ! 😁

reklama
No to pokrywa się z tym co ja myslę.

Moze być większy, ale na wczesniejszy poród z tego powodu bym nie liczyla :p no i dwa dni w tą czy w tamtą to nie jest duża róznica.
Ja jak rodziłam córkę, to było jakoś 22+4 albo 22+5 i ważyła właśnie 560g i nie było powiedziane, że jest duża jak na swój wiek. Syn w 27+5 miał 1060g i to też był taki środek normy.

Generalnie po prenatalnych już się nie patrzy tak na te dni, bo każde dziecko rośnie już w swoim tempie. Mój syn np. był długi, od samego początku na USG zwracali mi uwagę, że ma długie kości udowe porównując z normą :)
No a lekarz po prenatalnych nie kazal przy 6 dniach roznicy kierować sie juz datą z USG?

No tak, kp kolejny stan limitacji... 🙈 Kobiety wiecznie mają dupą do wiatru, ciąża czy karmienie, jak nie przenikanie do łożyska to do mleka i w koło Macieju 💩
No właśnie ja wolę jak mała jest poza brzuchem bo więcej mi wolno a jk nie wolno to tylko kilka godzin w większości przypadków 😈

U mojego syna w klasie dziewczynka skarżyła się na ból głowy, właśnie leki jej pomagały ibuprofen/paracetamol. Bóle były częste. Jednak kiedy szli na spacer zaczęła potykać się o własne nogi. Diagnoza glejak.
Niestety nie nacieszyła się życiem :(. Biedna .... Walczyła rok czasu i po roku czasu od diagnozy odeszła....
Na szczęście u mnie, po 15 latach tułaczek i badań dostałam diagnozę migrena z aurą i to tylko dlatego że neurolog miała siostrę z takimi samymi objawami, bo widziało mnie wielu „specjalistów” i nie wiedzieli co mi🤷‍♀️

Przyszła do mnie znajoma na plotki i miałam fajny wieczór.
Pogadałyśmy o dzieckach i jakoś mi się sympatycznie zrobiło posłuchać w końcu od kogoś luźnego podejścia, bez dziwnych spin bo trzeba tak czy siak, bo to dobre a to gorsze.
Kuuurde, muszę częściej się spotykać chyba 🤣

reklama
Jest na to sposob! Jak juz zluzujesz prace, to bedziesz miala wiecej czasu na spotykanie sie 😂😂
Widze, ze dzisiaj migrenka na tapecie, o dziwo w weekend mnie oszczedzilo, a sadzilam ze ta pogoda wyjdzie mi bokiem, ale dobrze bo na mnie zimne napoje nie dzialaja, apap to nieporozumienie, nawet lezenie bez ruchu w ciemnosci pod koldra na nic sie zdaje, bo serce za glosno bije 😂

Do góry