reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Wszystko dobrze. Po porodzie zrobić echo i zapomnieć 😁 jest tylko dysproporcja komor, ale to może być fizjologiczne na tym etapie ciąży.

Łeb mnie napierdziela, córka marudna. Nie dobra noc.
Pociesze Cie, wczoraj chyba taki dzien byl, bo wszyscy mowili o bolu glowy…
Ale piekne wiadomosci po echu ♥️

reklama
Pytalam na kreskach, ale zapytam i tu :D sorki, w zyciu tak nie mialam, a google jest sprzeczne w tej kwestii 🙈 przy cyklu bezowulacyjnym, w ktorym bylo juz kilka podejsc do owulacji zgodnie z objawami, swoja droga bardzo mocnymi, to okres przyjdzie normalnie/lekko opozniony, czy trzeba czekac az w koncu uda sie ktores podejscie i przyjdzie np po 15-20 i wiecej dniach? I czy taka owu po tylu podejsciach, opozniona jest cos warta tzn probowac dalej co 2 dni, czy od razu nie wrozy to nic dobrego?

Pytalam na kreskach, ale zapytam i tu :D sorki, w zyciu tak nie mialam, a google jest sprzeczne w tej kwestii 🙈 przy cyklu bezowulacyjnym, w ktorym bylo juz kilka podejsc do owulacji zgodnie z objawami, swoja droga bardzo mocnymi, to okres przyjdzie normalnie/lekko opozniony, czy trzeba czekac az w koncu uda sie ktores podejscie i przyjdzie np po 15-20 i wiecej dniach? I czy taka owu po tylu podejsciach, opozniona jest cos warta tzn probowac dalej co 2 dni, czy od razu nie wrozy to nic dobrego?
Ja bym próbowała dalej co 2 dni, bo bez monitoringu to jest takie gdybanie, owulacja zawsze może się przesunąć. Miałam ogromne zdziwienie, gdy u mnie się okazało, że przypada na 18-20 dc. Ty masz sprawdzone u ginekologa jak długa masz fazę lutealna?

Ja bym próbowała dalej co 2 dni, bo bez monitoringu to jest takie gdybanie, owulacja zawsze może się przesunąć. Miałam ogromne zdziwienie, gdy u mnie się okazało, że przypada na 18-20 dc. Ty masz sprawdzone u ginekologa jak długa masz fazę lutealna?
Rowno 14 dni.. ale nie mialam nigdy tak, zeby okres spoznil mi sie dluzej niz 1 dzien.. na monitoringu nie bylam, bo w ogole nie spodziewalam sie, ze moze byc cykl bez owu, ale tempka pokazuje, ze nic z tego.. ostatnie owulacje byly 13 dc, dzisiaj 17dc i nadal cisza, a wg objawow podejscie bylo 13, 15, 16 i dupa

Rowno 14 dni.. ale nie mialam nigdy tak, zeby okres spoznil mi sie dluzej niz 1 dzien.. na monitoringu nie bylam, bo w ogole nie spodziewalam sie, ze moze byc cykl bez owu, ale tempka pokazuje, ze nic z tego.. ostatnie owulacje byly 13 dc, dzisiaj 17dc i nadal cisza, a wg objawow podejscie bylo 13, 15, 16 i dupa
W nic się nie zmieniło w rutynie mierzenia temperatury? Np nie wstawałaś więcej razy do WC, albo nie przechodziłaś jakieś infekcji?

W nic się nie zmieniło w rutynie mierzenia temperatury? Np nie wstawałaś więcej razy do WC, albo nie przechodziłaś jakieś infekcji?
No wlasnie nic.. stala pora z budzikiem, obok lozka zaraz termometr, wiec tyle co wyciagne reke, nie wstaje do toalety w nocy, nie bylam chora :( nawet chodze spac codziennie o stalej porze, zeby ilosc snu sie zgadzala, raz poszlam godz pozniej, ale dalam sobie komentarz, zreszta to bylo na poczatku cyklu i faktycznie byla nizsza niz wszystkie

Chyba każda z nas coś dzisiaj miała w nocy - ja spać nie mogłam a jak już zasnęłam to młoda mi liścia zapodała przez sen, stary kradł kołdrę,od rana mam zły humor, okres na pełnej ,leci jak rzeka i jeszcze Stary z młodą sobie bekę kręcą a mi się chce rwać włosy z głowy 🙄 nie śpię chyba od 4 🥴

reklama
Do góry