reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Witam!!!
Chciałabym dołaczyć do grona "Majóweczek". Termin mam na 22 maja. To moja druga ciąża. Synek ma już 5 lat.
Pozdrawiam serdecznie :-)

witam kobitki!!! a ja jadlabym tylko owoce i owoce i owoce:)))) no i troche mieska tez musi byc,ale pamietam ze z pierwsza ciaza niemoglam patrzec na mieso,tylko sam nabial jadlam!
a jeszcze jedno,codzien rano witam sie z kibelkiem...ktos mi poradzil zebym zanim wstane z lozka zjadla cos co lubie,no i zjadlam i zaluje,,....i tak swoje musialo byc...:((
witam wszystkie nowe kolezanki!!!!fajnie ze nas coraz wiecej!!!!
i ciesze sie ze wasze wyniki sa bardzo dobre...mam nadzieje ze i ja sie niedlugo pochwale takimi,mam nadzieje ze za tydz w czwartek chodz serduszka poslucham!!!!!!!!!:))))))))))
pozdrawiam wszystkie czekajace mamusie!!!!

MELA- no dzis bylamu lekarza ale jak zwykle kazal mi odpoczywac no i teraz juz mam same
brazowe a myslalam ze to sie wrescie skonczy...

SHEEPPY- witam spowrotem bardzo goraco... no ta twoja historyjka naprawde straszna az
mi ciarki po plecach przeszly...

ANIA1812- witam serdecznie na naszym forum i gratuluje malenstwa

MAMA BARTUSIA- trzymam kciuki za czwartkowa wizyte u gina mam nadzieje ze wszystko
bedzie ok...

już wróciłam
mam filmik nagrany, jak dzidziuś fika :D ma prawie 5 cm, lekarz powiedział że zdecydowanie za wcześnie na wykrycie płci :( próbowaliśmy obejrzeć dzidzię na 3d, ale kiepsko było widać, za mała jeszcze
LiLiann, a jak u Ciebie maleństwa?

Sheeppy super ze wszystko u Ciebie i Twojego maluszka ok !!!!
Ja tez jestem happy bo u mnie tez wszystko jest dobrze :biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Zrobil mi jednak to USG i tak wogole to jestem w szoku jak te moje maluchy urosly po tych 3 tyg "niewidzenia" ich :biggrin2:!!! No i ogolnie to co widzialam na USG powalilo mnie z nog... Jeden maluch obracal sie z boku na bok i nogami robil cos w stylu rowerka:-D Lekarz za nic nie mogl go zmierzyc i badania na przeziernosc tez przez to jego fikanie nie dalo sie zrobic... A drugi maluszek lezal spokojnie i po prostu zamurowalo mnie jak zobaczylam jak swoimi raczkami (na ktorych bardzo dokladnie bylo widac wszystkie paluszki) trze oczy, tak jakby spac mu sie chcialo, a potem chwycil sie tymi raczkami za twarz, jakby chcial sie zaslonic:-D Nawet lekarz sie smial z tego widoku:biggrin2:.Jego dalo sie zmierzyc i wyszlo ze przeziernosc ma dobra:biggrin2:. Maluchy maja po ok 6 cm od glowki do pupy. Nieziemski widok!!:tak:
Sheeppy zazdroszcze Ci filmiku, ja nawet nie pytalam mojego gina czy u niego tez moglabym nagrac, jakos nie pomyslalam o tym...:blink:
Mela przepraszam ze tyle musialas czekac:zawstydzona/y:. Jak wrocilam, to zanim zrobilam kolacje, zanim pousypialam dziewczyny, i jeszcze po drodze porzadek w kuchni zrobilam i tak jakos wyszlo:tak: A maz nie byl ze mna na USG, bo pilnowal naszych coreczek. Niedawno sie tu wprowadzilismy i nie mamy nikogo kto moglby z nimi zostac, a rodzinka 120 km stad:-( A focha dalej mam na niego, bo na prawde wczoraj zdenerwowal mnie i to na porzadnie, wiec niestety czuje ze predko mi to nie przejdzie. Z reszta grubymi miesiacami to wszystko sie kumulowalo... A i jeszcze w glowie sobie ulozylam pewien tekst, ktory przy najblizszej okazji i przyplywie sil chcialabym mu wyglosic, wiec chyba i kolejna klotnia sie szykuje:-( Ale czuje ze po prostu musze mu wygarnac pare rzeczy, bo inaczej wybuchne od srodka, lub zadrecze sie na dobre...:-:)-:)-(

Mela, filmik nagrywa lekarz, ma swoje płyty itp, tylko mu muszę powiedzieć przed badaniem że chcę nagranie, i to kosztuje 30 zł drożej, niż zwykła wizyta.. ale jakie wrażenia :D Filmik trwa 10 minut, jest nagrane wszystko to, co widzimy na ekranie podczas usg, dzidzię, pomiary, bicie serduszka, potem mam kilka minut z trójwymiarowego :-)
LILIann zazdroszczę dwóch maleństw, to musi być cudowne :D Szkoda że nie masz jak wrzucić fotek
kurcze, a mi żadnych badań na przezierność nie zrobił, w ogóle nic, ani badań krwi nie zlecił ani razu, a już 11 tydzień :crazy:

Mela jednak wytrwala jestes w czekaniu!:tak:;-) Po tym co dzis zobaczylam na USG to smieje sie ze jeden maluch odziedziczyl temperament po jednej siostrze (zawsze szalonej i ruchliwej Ali), a drugi po drugiej siostrze (spokojniutkiej i troszke rozleniwionej Olence):-D Ale przeciez jakas rownowaga musi byc! Moje blizniaki sa jednojajowe - maja jedno lozysko:tak: Ciekawe jakiej sa plci. Dzis nic sie nie udalo podejrzec jeszcze:-D Pewnie ze lepiej zyc z mezem w zgodzie, ale coz, czasmi starcia sa nieuniknione jak widac. A ja nie ukrywam ze jestem postawa meza rozczarowana. Przykre to, szczegolnie teraz jak nasza rodzinka sie powieksza, powinien to byc taki radosny czas, a tu cos sie chrzani... Dobra nie zanudzam Was juz:zawstydzona/y:. Spokojnej nocy wszystkim!

Sheeppy - naprawdę fajnie masz z tym filmikiem. Zapytam mojego lekarza czy jest możliwość nagrania. To taka fajna pamiątka.
Mój lekarz też mi nie zleca badań krwi - on oczekuje, że je sama zrobię i przyniosę wyniki na wizytę ;-) I tak robię.
tylko dlatego wybrałam tego lekarza, że można u niego filmiki nagrywać i ma usg 3d
bo u nas w okolicy to nic :no: dojeżdżam do niego ładny kawałek, poza tym wydaje mi się że lepszą opiekę miałam jak chodziłam do ośrodka na kasę chorych :-p i położna była,ale sprzęt był do pupy tam ,zresztą póki co ubezpieczenia nie mam
O dzięki że mi podpowiedziałaś z tymi badaniami, chyba też sama się wybiorę do laboratorium :tak:

reklama
kurcze, przed chwilą jak oddawałam hojne dary bogini muszli ;) tak mi krew z nosa trysneła, że ciężko było zatamowac :/ Chyba polece jakies wyniki znowu zrobic, to chyba przez to osłabienie...ech...

Do góry