reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

reklama
Ja mam taką listę z mojego szpitala:
Torba do szpitala

Dla mamusi:
- koszula do porodu
- kapcie (najlepiej gumowe klapki)
- maszynka do golenia
- woda do picia niegazowana w małych butelkach z Dziubkiem
- dokumenty: akt urodzenia, karta ciąży, karta chipowa, dowód osobisty
- koszula do karmienia x2
- skarpetki x3
- podkłady ginekologiczne
- majtki jednorazowe z siateczki
- szlafrok
- klapki pod prysznic
- ręcznik mały i duży
- sztućce
- kubek
- papier toaletowy
- chusteczki higieniczne
- kosmetyki (Tantum Rosa, Biały Jeleń, szczoteczka do zębów, pasta, szampon, mydło, krem, balsam, grzebień)
- jasiek
- ubranie na wyjście

Dla dzidziusia:
- becik – rożek
- kaftaniki x3
- śpioszki x3
- pieluchy jednorazowe paczka
- pieluchy tetrowe x5
- spirytus czysty (rozcieńczony z wodą 4:3)
- oliwka
- krem na odparzenia
- chusteczki nawilżane
- gaziki jałowe
- płyn do mycia noworodka
- ubranko na wyjście
- nosidełko – fotelik samochodowy

Pakuję wszystko dla dzidziusia osobno, do porodu osobno, potrzebne w szpitalu osobno no i na wyjście mi M. przywiezie. Wszystko w reklamówki, torba zbiera za dużo bakterii, a takie reklamowiki mozna smiało wywalic do kosza.

Jeśli chodzi o pościel do wózka to macie rację, zupełnie niepotrzebny w tej chwili zakup, ale jak coś to wykorzystam ją na zimę lub do łóżeczka, mam jeszcze becik od babci (chyba ma ze 40 lat) biały z koronkami obszywany, więc on też do wózka jest super :-)

Gabi - ile czekalaś na tę felerną przesyłkę od Myszka-Sklep? Ja czekam tydzień i zaczynam sie denerwować :wściekła/y:

Dziewczyny , wiem , że wiele razy rozmawiałyśmy o kosmetykach dla naszych maluszków, ale mam prośbe, szczególnie do doświadczonych mam, żeby mi napisały albo jakąś krótką listę zrobiły, jakie kosmetki mam kupić, co jest potrzebne a co nie :baffled: i nie chodzi mi o firmy tylko rodzaje
Wiem, że są oliwki jakies na dzien, na noc, po kapieli, balsamy, płyny do kąpieli, kremy ,szampony :zawstydzona/y:

Zielona jestem, ale też nie chce kupować wszystkiego co na półce , bo pewnie część nie jest potrzebna. :confused:

buzka

kamille z tego co pamiętam co pisała Gabi to chyba nawet przysłali jej cos innego niz zamawiała i czekała długo i odradzała tego spzredawcę!

-krem do pupy
-cos do kapieli i mycia glowy(ja mam taki zel do mycia ciala i glowki 2w1)
-mleczko dl ciala lub oliwke(ja kupilam mleczko nawilzajace, oliwki uzywalam tylko jak mala miala ciemieniuche)
-krem do buzi
-polecam make ziemniaczana zamiast zasypki do pupy

niema za co:) mysle ze to wszystko
jak Julka miala sie rodzic to tyle tego nakupowalam ze masakra i mleczko i oliwe szampon mleczko do kapieli kremow na zime i lato beznadziejne to moje zakupy byly
a potem wyrzucalam bo stwierdzilam ze niepotrzebne np. poco mi dwa kremy do buzi skoro z tej samej firmy byl na kazda pogode

My jestesmy fajni z moim M...wozek kupilismy i nie popatrzylismy, bo nie wzielismy kosza na zakupy:zawstydzona/y: dobrze, ze mamy taki fajnisty zaufany sklep i zostawili. Wpadlam tam dzisiaj po posciel, bo dostali wklady do podusi i kolderki, plus przescieradelka. Musze to poprac poki jestem w stanie sie ruszac, a idzie mi coraz gorzej:baffled: te cholerne zebra... przy okazji kupilam dwie malutenkie czapeczki i dwie pary skarpetus bawelnianych:-)

wlasnie przyszly paklanki, dobrze, ze to tylko paklanki, a facet z poczty mial cholerne szczescie, ze to dziadek odbieral poczte a nie ja grrr smierdza fajami okrutnie....i dobrze, ze to tylko paklanki, a nie jakies inne cos....

Ostatnia edycja:
A ja postanowiłam pomęczyć sprzedawcę z allegro Moja strona - Aukcje internetowe Allegro
Ponieważ go polecałyście i posiada dużo brakujących mi przedmiotów w atrakcyjnych cenach to mu dziurę w brzuchu powiercę.
Czy któraś z was kupowała u niego pieluszki? bo się nad jakością zastanawiam a przecież nie pomacam na odległość.

reklama
nio a ja mam pytanie do was, tylko jest ono troche glupie... o jaka karte chipowa chodzi:confused: bo ja nic takiego nie mam:dry: a w waszych listach do szpitala jest ona wypisana..

Do góry