reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

teraz mam takie pyt. lekarz mi zalecił najpierw po jednej tabletce clo od 5 dc a potem zerknął jeszcze raz na moje wyniki i zmienił na połówkę dziennie... poiwedział że nie chcę afery z ciążą wieloraczą, bo jak będzie za dużo pęcherzyków to nie podejmie się IUI. Czy te clo to jest takie mocne???czy połówka coś pomorze?

Ja z mostu dostałam dawkę 2 tabletek dziennie od 5-9dc. Nie wiem czy to reguła ale jak miałam 2 tabletki dziennie to miałam 2 pęcherzyki, potem jak miałam 3 tabletki dziennie to miałam 3 pęcherzyki.
Nie wiem czy ilość tabletek równa się ilości pęcherzyków czy to tylko zbieg okoliczności.

reklama
Witam wieczorowo-weekendowa pora

Gnaty mnie dzis nawalaja - caly dol plecow...W pracy miejsca znalezc nie moglam.

A jak u was dziewczynki ? Co sie nowego wydarzylo ?

Witam piatkowo ze slonecznej Anglii.Ja jednak jakiegos dolka dzis zlapalam. Wczoraj pobolewal mnie brzuch z prawej strony a dzis tempka mi spadla. Wczoraj bylo piekne 37.15 a dzis 36.90 :((( Brzucho ciagle pobolewa. :( Tak sobie mysle, ze to normalne nie jest zwlaszcza 6 dni po owu. Chyba wezme przyklad z Hanki i ustale liste chociazby 20 potencjalnych chorob ;)
tak a na początek to wpisz sobie hipochondria;-)
co Wy macie z tymi chorobami - kochana nyśl pozytywnie i fasolki wypatruj a nie chorób:tak:
Witajcie dziewczyny. Mam pytanie . Jestem w 16 dniu cyklu. W tym miesiącu chodziłam na monitoring . W 9 dniu nie było wiadać pęcherzyka ,12 dnia było widać 14mm pęcherzyk a 14 dnia lekarz nie widział tego pęcherzyka już wogóle. Stwierdził ze był za mały i ten cykl raczej napewno był bezpłodny. Pomimo tego kupiłam sobie test owulacyjny i przedwczoraj zatestowałam jedna kreseczka wyszła mi minimalnie jaśniejsza od drugie za to wczoraj obie wyszły tak samo wyraznie. Szczerze mówiąc zgupiałam . Macie na to jakieś wytłumaczenie?
Witaj Maja - jak na cykle 30 dniowe to ja stawiam, że ten test owu wskazywał na wzrost hormonu LH tylko nie wiem jak rozumieć, że pęcherzyk znikł bo wtedy co ma pękać pod wpływem LH:confused:
Kochanie @ mam, ale na szczęście nie jest aż tak mocny:-) Eee tam, przebolałam swoje:-) Ja mam po @ zaraz dni płodne, więc nie ma źle:-):-) I testy kupuję w sobotę owulacyjne;-)
czyli jednak @ - przykro mi:-(
ale przynajmniej optymistycznie patrzysz w przyszłość - to dobrze:tak:
hmmm.... no wiesz my w tym miesiacy zaszalelismy pierwszy raz bez zabezpieczen ale z przytulankami przrywanymi i tak przez przypadek wyszlo ze dokladnie w owu .... moim zdaniem nic z tego nie bedzie :dry: a to jest 1 cykl z tempka wiec nie wiem jak sie zachowywala kiedys! :confused: W.kropeczka mnie podpuscila twierdzac ze ten moj spadek 6 dni po owu to implantackja ... i wtedy mi sie wlaczylo myslenie! normalnie jestem wsciekla! :baffled: zaczynam swirowac! a ty tyle czekania jeszcze i do tego ta temp co dzien to wyzej! :confused:
to by było super:tak::tak::tak:
Dzien dobry laseczki
Ja tylko na chwile. Wczoraj przed praca odebralam wyniki. I patrzcie ( badania robione w 23dc ):
Testosteron - 2.1 nmol/l ( <3.5)
LH - 4.0 u/l (normy brak)
Progesteron - 21 nmol/l (normy brak)
PRL - 689 mu/l (34-580)
FSH - 4.5 u/l (normy brak)
THS i T4 - w normie
Chyba mialyscie racje. Prawdopodobnie stracilam fasolke przez niski poziom progesteronu. Poki co @ brak, (czyli juz tydzien), testy negatywne.
:-:)crazy::-:)crazy:
no ten progesteron malutki:-(
Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było. Ale wszystkie przygotowania do wesela i pisanie pracy nie pozwoliły mi na to. Zaczęłam mierzyć temperature. Jeszcze trochę tego nie rozumie. Jutro powinnam dostać okres, a dziś miałam temperature 36.8 z tego co słyszałam to temperatura spada w dzień miesiączki. Brzuch mnie nie boli, zawsze mnie bolał. No ale za pewne jutro zacznie, chociaż mam małą nadzieję, że jednak nie. Pozdrawiam Was gorąco :-)
tempka przed @ może spaść w tym samym dniu lub parę godzin przed - życzę by jednak nie spadła:tak:
Witam kochane..
i jak tu sie nie nakręcać?? wczoraj jak sobie sprawdzałam szyjke to myślałam, że podnosi się na @ i mieknie.. dzis mierzyłam tempkę i mam wzrost tempki na 36,7 (czyli jakoś 2-3 kreski powyzej średniej..) i przed momentem sprawdzałam znów szyjke.. nie moglam jej dosiegnac no ale się udalo.. wiec chyba tzw owulacja bez owulacji.. ciekawi mnie czy ten pecherzyk 7mm ktory byl 20 dc zaczal rosnac czy sie calkiem zmniejszyl i co teraz w koncu jest.. eee poczekam spokojnie do @.. gdyby jednak byla owulka (w co nie wierze), to wczoraj i przed wczoraj trafilismy idealnie

no to trzymam kciuki za fasolkę:tak: skoro trafiliście w owu to już jest połowa sukcesu:tak:
Dzieki Liliu i Eve. Kurde teraz mam dola :zawstydzona/y: Zobaczymy co gin mi powie w srode. Ja bede sie klocic o duphaston albo luteina na druga faze cyklu. Pamietam kilka cykli temu, tez wyszly mi 2 krechy dzien przed @ (chyba) a potem malpa sie normalnie pojawila, ze zdwojona moca i po ptokach. Tym razem bylo inaczej, bo mialam tylko male plamienie, a testy i tak wychodzily pozytywnie , dopiero po drugim plamieniu kreseczka zaczela slabnac. Tak czy inaczej @ normalnej ciagle nie mam. Przyznam sie szczerze, ze ciagle mam malenka nadzieje, ze moze jednak ciagle jestem zafasolkowana. Boje sie srody, buuuuuuuuuuuuuuuuu :zawstydzona/y:
Kaprysiu - ja rozumiem, że się boisz, ale też wtedy się wszystko wyjaśni i będziesz mogła mieć 100% pewności, że jest ok a jak nie to będziesz wiedział co zrobić by tak było:tak:
Czesc Kobitki
W.Kropeczko przykro mi bardzo z powodu tego kolana. Doskonale Cie rozumiem bo ja wlasnie jestem po wizycie u lekarza i narobil mi zamieszania w glowie odnosnie tego mojego zabiegu (cos tam jeszcze dodatkowo chce usuwac). Wszystko zwiazane z zabiegiem mozemy zaczynac robic w przyszlym cyklu czyli to jest kolejny miesiac plus po zabiegu 6 tygodni bez seksu czyli kolejne 2 cykle. Jestem zalamana. Nie podjelam jeszcze decyzji czy zrobie to u niego czy w Polsce. Czyli w najlepszym przypadku bedzie to lipiec zanim zaczne sie starac. I nic wiecej nie moge na to poradzic. Najgorsze jest to ze w razie jakichkolwiek powiklan (tfu tfu tfu) to same wiecie. W koncu to zabieg na szyjce macicy. Przyzwyczailam sie do tego forum duzo rzeczy sie dowiedzialam ale chyba znikam (chyba bo moze wpadne od czasu do czasu). Pojawie sie jak juz zaczne staranka na nowo. Mam nadzieje ze nikogo z obecnych juz nie bedzie bo wszystkie przeniosa sie na watek przyszle mamusie. Powodzenia.
Mari - przepraszam, ale jaki masz mieć zabieg (chyba czegoś nie doczytałam):sorry2:
Życzę powodzenia i wracaj do nas szybko:tak:
czesc dziewczyny!! ja wlasnie zaczelam staranka:-) w tym cyklu staram sie z testami owulacyjnymi. jestem strasznie ciekawa czy nam wyszlo. @ mam dostac 29.03
Witaj:-)
To pierwszy nasz cykl staran bo najpierw musialam obnizyz ths i sie udalo do 1.57:-)
Ada - masz chora tarczycę, że obniżałaś TSH?

Ja z mostu dostałam dawkę 2 tabletek dziennie od 5-9dc. Nie wiem czy to reguła ale jak miałam 2 tabletki dziennie to miałam 2 pęcherzyki, potem jak miałam 3 tabletki dziennie to miałam 3 pęcherzyki.
Nie wiem czy ilość tabletek równa się ilości pęcherzyków czy to tylko zbieg okoliczności.
ja mam normalnie owulację, tylko teraz akurat kiedy miałam mieć IUI na cyklu naturalnym to tej owualcji nie było czyli złośliwość orgaznizmu... teraz by nie dopuścić do straty cyklu dostałam tak na lekko stytmulację tak lekarz powiedział... ale ja się zastanawiam czy nie wziąć całej, ale to pewnie będę się bała i posucham lekarza.

Dobry wieczór kobiety:happy2:
Co tu słychać?
M właśnie zasną.
Ja nie śpię nocami, bo on często w nicy z bólu stęka, kręci się.
Dzisiaj w ramach rekonwalescencji zrobiłam mu pierogi z serem :blink:

Wczoraj pytał się mnie, czy aby czasami we wtorek ja nie opróżniałam wódeczki:cool2:
bo coś mu tam świta:-D

Co tu słychać?
M właśnie zasną.
Ja nie śpię nocami, bo on często w nicy z bólu stęka, kręci się.
Dzisiaj w ramach rekonwalescencji zrobiłam mu pierogi z serem :blink:

Wczoraj pytał się mnie, czy aby czasami we wtorek ja nie opróżniałam wódeczki:cool2:

I co przyznałaś się czy udawałaś, że nie wiesz o co chodzi???

Dziewczyny niedługo będę świąteczne fasolki bo fajnie by było urodzić dzidzie na święta, ja jestem z 21.12 może uda mi się zrobić samej sobie prezent na urodziny!

A jak dlugo sie staracie?
my pierwszą fasolkę straciliśmy i teraz się staramy od marca 2008

bo ja mam podwyszone tetno a cisnienie bardzo niskie np tetno80 a cisnienie97/58. i bralam lek beto zk ale moj gin powiedziala ze powinamgo odstawic ba on wplyw na plod. i narazie nic nie biore tylko validol jak by sie podwyzylo.
a wiesz jaki masz powód tego podwyższonego tętna?
Dzięki :-) Jak tylko będą dwie kreski to fotke macie jak w banku !!!
Mówią, ze wiara czyni cuda więc ja też wierzę, że mi się uda !!! ;-)
ja też w to wierzę:tak: i jeszcze wierzę, że mi też się uda;-)
@ przylazla!!!! :baffled::baffled::baffled: Rano tempka w dol o 0.2C --- dzisiaj 36.6C, a po poludniu plamienie i teraz jak wrocilam, majciochy brudne... :baffled::baffled::baffled: Dzisiaj jestem raptem 9 dni po owu! Kurcze cos jest nie tak :angry: Wczoraj nie bralam luteiny, bo mialam dzisiaj rano pobranie (poziom estradiolu i progesteronu) i moze dlatego, ze przestalam brac luteine, to @ tak szybko przylazla :baffled::baffled: Nic nie rozumiem :szok:
olapolap - ja też nie rozumiem - to na pewno @ czy plamienia:-(
no ja tez tak mam, ja spie na boku o mi wszystko wycieka...tak sie na noc zabepieczam a i tak czesto brudze posciel, musze sie chyba w pieluchy na noc zaopatrywac :) wydaje mi sie, ze mam zbyt obfite miesiaczki , ale tylko 2 pierwsze dni potem juz jest ok, ale długo trwaja 6-7 dni
ja miałam podobnie - dwa pierwsze dni bardzo obfite i trwało 6-7 dni:crazy:
lekarz dał mi z tego powodu duphaston i teraz mam 5 dni i nie takie obfite:tak:
Dziękuję za wyjaśnienie, nie nadążam za Waszymi postami :-)
Co do ciuchów to racja, ale ja sama dla siebie chcę powrócić w miarę możliwości do swojej wagi 55 kg (rozmiar 38).
Jedynie zgadzam się na większy biust, dotąd mialam 75 C :-)
ja mam 75B ale nie chcę więcej:szok: to znaczy w ciąży tak ale po ciąży nie:tak:
Co u Was dobrego słychać? Są jakieś nowe fasoleczki?
U mnie zaczeły sie takie lekko żółte upławy i teraz nie wiem czy to uznać juz za plamienie i zacząć brać duphaston, ale gin mówiła o plamieniach ciemnych. Wizytę mam dopiero 4 kwietnia, chyba umrę do tego czasu z zamartwiania się:-(
Życzę Wam powodzenia w staraniach. Miłego weekendu
Motylku - a nie możesz zadzwonić do ginki:tak:
ja mam normalnie owulację, tylko teraz akurat kiedy miałam mieć IUI na cyklu naturalnym to tej owualcji nie było czyli złośliwość orgaznizmu... teraz by nie dopuścić do straty cyklu dostałam tak na lekko stytmulację tak lekarz powiedział... ale ja się zastanawiam czy nie wziąć całej, ale to pewnie będę się bała i posucham lekarza.
martnka - a może to ze stresu z tą owu takie wyszły problemy?
a co do clo - ja nie wiem, wydaje mi się, że lepiej posłuchać lekarza:tak:
pewnie teraz żałuje, że się nie mógł przyłączyć:-p

reklama
tak się zastanawiam... może ktos mial podobnie...
a więc moje cykle byly do tej pory bezbolesne, tzn. cos tam bolało ale tylko troche, ale ostatnio było strasznie mialam 3 dni męczarni, spac nie mogłam, brzuch to mialam taki wzdęty, ze spodnie to najwygodniej mi było jak mialam odpięte, masakra po prostu !!! i do tego mialam taki brązowawy śluz, zawroty glowy... A to mój pierwszy cykl staran więc trochę ciemna jestem w tych znakach naszych ciał :( W dodatku wydaje mi się że te męczarnie to nastąpiły po owulacji. Taką cichą nadzieję mam, że tak się działo bo się plemniczki dorwały do komórki :)

Ja teraz tak mam tylko też nie wiem czy to już okres się zaczyna czy co bo okres powinnam dostać dopiero za 9 dni

Do góry