reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

My też dzisiaj wizytowaliśmy, dzidzia waży jakieś 1270g i to niepokoi moją ginkę, powiedziała ze jak do 13 maja nie bedzie 2500 g to ide do szpitala :baffled: I generalnie ciąża wygląda na ok 2 tyg młodszą, ale to od początku termin z OM wychodzi na 18 czerwca a z pomiarów to koło 30 czerwca :crazy: , czyli będę zamykać listę czerwcówek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A... i dzidzia się przekręciła i położenie mamy miednicowe.......

Jedyne pocieszenie to takie że wyniki krwi/moczu mam Ok.

reklama
Także wszystko jest super, a ostatni wynik moczu był jednak zafałszowany, bo jadłam w nocy lody z ogromną ilością polewy i mi tego nerki chyba nie przerobiły do rana :-D

Ja dzisiaj mialam USG i generalnie jak mial byc chlopiec tak i jest, klejnoty widac bardzo wyraznie. Wszystko jest ok, tylko lekarz uwaza ze ciaza jest wieksza niz to by wynikalo z OM.

Dziewczyny gratuluję dobrych wiadomości, miło czytać dobre wiadomości!!! :tak:
My też dzisiaj wizytowaliśmy, dzidzia waży jakieś 1270g i to niepokoi moją ginkę, powiedziała ze jak do 13 maja nie bedzie 2500 g to ide do szpitala :baffled: I generalnie ciąża wygląda na ok 2 tyg młodszą, ale to od początku termin z OM wychodzi na 18 czerwca a z pomiarów to koło 30 czerwca :crazy: , czyli będę zamykać listę czerwcówek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A... i dzidzia się przekręciła i położenie mamy miednicowe.......
Jedyne pocieszenie to takie że wyniki krwi/moczu mam Ok.

Nocanka nie zamartwiaj się wszystko będzie dobrze, Dzidzia nadrobi i mam nadzieję, że bez leżenia w szpitalu się obędzie:-).
Trzymam kciuki za Was i głowa do góry!!! :-)

kabaretka cieszę się że z maluszkiem wszystko okey :-).Duży już ten twój synuś :-).

nocanka a Tobie i twojemu maleństwu życzę przybrania na wadzę :-). I na pewno wszystko będzie dobrze :-).

Nocanka nie przejmuj się ja do tej pory uważałam że mój synuś jest duży bo w 31 tygodniu ważył 2036 g, a na to moja gin że za dwa tygodnie musze zrobić usg bo jak mały nie będzie rósł to też mnie do szpitala położą :baffled:, ale u mnie to wynika chyba z tego że moja gin uważa że synek jest o miesiąc starszy niż wynika to z terminu OM.
Dziewczynki czy oprócz Apapu można brać coś mocniejszego na ból głowy?? Bo od wczoraj mam taką migrenę że wczoraj wymiotowałam ze 3 razy i dalej mnie strasznie boli. CZy pomoże tylko amputacja głupiego łba?:baffled:
A pisałam wam że miałam skurcze i to takie bolesne, dzisiaj mnie mama pocieszyła "dziecko to normalne, też takie miałam na 2 tygodnie przed porodem..." ła no to mnie pocieszyła, bo ja zdaję sobie sprawę że to mogły być skurcze przepowiadające:szok: Ale 2 tygodnie to mało, i boję się że się Filip dużo za wcześnie urodzi.

Nocanka nie przejmuj się ja do tej pory uważałam że mój synuś jest duży bo w 31 tygodniu ważył 2036 g, a na to moja gin że za dwa tygodnie musze zrobić usg bo jak mały nie będzie rósł to też mnie do szpitala położą :baffled:, ale u mnie to wynika chyba z tego że moja gin uważa że synek jest o miesiąc starszy niż wynika to z terminu OM.
Dziewczynki czy oprócz Apapu można brać coś mocniejszego na ból głowy?? Bo od wczoraj mam taką migrenę że wczoraj wymiotowałam ze 3 razy i dalej mnie strasznie boli. CZy pomoże tylko amputacja głupiego łba?:baffled:
A pisałam wam że miałam skurcze i to takie bolesne, dzisiaj mnie mama pocieszyła "dziecko to normalne, też takie miałam na 2 tygodnie przed porodem..." ła no to mnie pocieszyła, bo ja zdaję sobie sprawę że to mogły być skurcze przepowiadające:szok: Ale 2 tygodnie to mało, i boję się że się Filip dużo za wcześnie urodzi.

A mnie się wydaje że tymi skurczami to nie masz co się przejmować :-). W trzecim trymestrze skurcze się nasilają i przygotowują macice do porodu :-).

A mnie zaczęło niepokoić moje podwyższone ciśnienie,przed ciążą zawsze miała prawidłowe a teraz mam średnio 140/80 :-(. Czy takie ciśnienie czymś grozi?

A mnie się wydaje że tymi skurczami to nie masz co się przejmować :-). W trzecim trymestrze skurcze się nasilają i przygotowują macice do porodu :-).

A mnie zaczęło niepokoić moje podwyższone ciśnienie,przed ciążą zawsze miała prawidłowe a teraz mam średnio 140/80 :-(. Czy takie ciśnienie czymś grozi?
Milkada nie chce Cię straszyc ale powiedz o tym ginekologowi moze to nic nie znaczy a moze to być wstęp do czegos poważnego. Ja miałam 150/100 i wylądowałam w szpitalu. Ustawili mi leki na nadcisnienie i jest ok :tak:

Magni mam pytanko odnośnie diety cukrzycowej, czy ja mogę pieczywo chrupkie masłem smarować czy to już niewskazane? I jeszcze powiedz mi po jakim czasie od rozpoczęcia diety cukier powinien się ustabilizować?:-)
Dzięki

Magni mam pytanko odnośnie diety cukrzycowej, czy ja mogę pieczywo chrupkie masłem smarować czy to już niewskazane? I jeszcze powiedz mi po jakim czasie od rozpoczęcia diety cukier powinien się ustabilizować?:-)
Dzięki
Madziumba możesz smarować jak lubisz bo masło nie ma większego wpływu na cukier tylko raczej na cholesterol a tym się nie musisz martwić ;-) Co do stabilizacji cukru to daj sobie parę dni,każdy organizm reaguje troszkę inaczej i kazdemu organizmowi cos innego wpływa na podniesienie poziomu cukru wiec się obserwuj. Szybko dojdziesz do wprawy i będziesz wiedziała co możesz a co nie:) Mi cukier podnosi bardzo makaron a obniża ser biały :-D

Powiem na pewno tylko wizytę mam dopiero na 30 kwietnia . A to przecież jeszcze dwa tygodnie... Będę mierzyć ciśnienie codziennie i jak się jeszcze podniesie to pójdę wcześniej do lekarza,lepiej dmuchać na zimne....:-)

reklama

Ja wiem, ze ciśnienie rozkurczowe nie powinno przekroczyć 100 bo to możne być niebezpieczne. Powinnaś porozmawiać o tym z lekarzem bo twoje 140/80 tez nie jest najlepszym wynikiem. Jeśli lekarz stwierdzi nadciśnienie to na pewno dostaniesz odpowiednie leki. A pyzatym to wskazane jest zaprzestanie picia kawy i coli. Za to kakao , czosnek, natka pietruszki. Pływanie, spacery oraz joga sa jak najbarddziej wskazane.

Do góry