reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

reklama
Tau kochana ja też nieboje sie o małego , wiem że u niego wporzadku , ja już taka jestem jak mam iść do lekarza jakiegokolwiek to robie w gacie ze strachu , jak już siąde w poczekalni to mi przejdzie:tak::tak::tak::tak:

Taaa a dookola siebie bedziesz miala zrzedzace mohery ktore maja tylko jeden temat - choroby!!
Powinien byc zakaz rozmawiania na temat zdrowia w takich miejscach!
Wczoraj myslalam ze juz wstane i zwroce uwage, ze sobie nie zycze wysluchiwania wszystkich zalow. Jezeli do przychodni trafil czlowiek zdrowy, to po wysluchaniu tego wszystkiego napewno wyszedl mocno rozchorowany :-D:-D

Dobrze ze jak ja siedze w poczekalni to same ciezarne tam sa i nie gledza.

Tau u mojego ginka niema starych matron , bo on jest dosć młody więc te ropuchy wstydzą sie :-):-) pozatym zawsze pacjentki są umawiane na konkretną godzine i jak przychodze to albo jest 1 albo nikogo niema także niemusze wysłuchiwać tych żali ale zgadzam sie z tobą że tak jest jak leżałam w szpitaly to nasłuchałam sie za wszystkie czasy , dobrze ze rodzinka sie pokapała i podrzuciła mp3 , słuchawki były prawdziwym wybawieniem.

Spore dzieciątka w czerwcu się szykują, a niektóre to już majowe:).

A u mnie na USG w 31 t.c. maszyna obliczyła niecałe 1700 gram,
za to położna w 33 t.c. za pomocą macania wyliczyła że 2400.

Trochę duża różnica, więc właściwie nie wiem jak duże dzieciątko przyjdzie mi urodzić. Mam nadzieję że USG się nie myli za bardzo - małe ciuszki na dłużej starczą:-).

dziewczyny gratuluje malych klopsikow :-)
ohhh jak ja bym chciala znac wage naszego malenstwa szczegolnie ze sie martwie bym przedwczesnie nie urodzila...zreszta pewnie wiele z Was ma podobne mysli.
Mowicie ze polozna jest w stanie okreslic wage przy pomacaniu brzuszku...troche ciekawe jak ona to robi... za 2 tyg mam wizyte beda ja oczywiscie wypytywac:-)

ja tez po wizycie maly ma sie dobrze z macanego wychodzi 2500g ale u mnie to realne bo mam porownanie na siatce z poprzednich ciaz i sie nakladaja za tydzien test z glukozy :( a za dwa tyg zapadnie decyzja czy dom nadaje sie na porod domowy przyjdzie polozna na wizytacje :D

Jezu, ja bym w życiu sie nie odważyła na poród w domu :szok: Odważna z Ciebie babka. Ja tam muszę mieć pełnąobstawę i "fullllllllllll serwis" żebym sie bezpiecznie czuła :tak:

reklama
ja tez po wizycie maly ma sie dobrze z macanego wychodzi 2500g ale u mnie to realne bo mam porownanie na siatce z poprzednich ciaz i sie nakladaja za tydzien test z glukozy :( a za dwa tyg zapadnie decyzja czy dom nadaje sie na porod domowy przyjdzie polozna na wizytacje :D

Agatko, super wieści! kobieto, wiesz co, czapki z głow, szczerze, bałabym się rodzić w domu, gratuluję odwagi :tak::tak:

Do góry