reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dziewczyny macie moze jakies doswiadczenie z takim inhalatorem?
najszybszy INHALATOR MEDEL PRO 3 maski! | IM3 (626902342) - Aukcje internetowe Allegro

Kolezanka mi kidys mowila ze jak byla z synem w szpitalu to pielegniarki wlasnie z takim czyms przychodzily do niego. Jest niby napisane ze jest tez na przewlekle i nawracajace zapalenie pluc i oskrzeli.

ja jesli moje dziecko jest chore uzywam tylko inhalatora i robie inhalacje i wszytko przechodzi jak reka odjol juz dawno o tym pisalam wam...
ja uzywam wlasnie takiego inhalatora Sprzęt Medyczny - Inhalator dyszowy CONDOR II F400, - www.sprzet-medyczny.pl, Sklep wedlug mnie wszytkie sa takie same bo mialam wczesniej inny i go oddalam i zamienilam na tanszy i mniej robil szumu...
jesli twoj maly tak czesto choruje to sprubuj inchalacji i niech doktor ci przepisze jakis lek do inchalacji ja uzywalam Prontinal
a i jeszcze jedno kup najmniejsza maseczke bo w innych bedzie mu cala twarzyczke zaslaniac.
a i mam pytanie czy czyscisz malemu nosek woda morska ???

reklama
A ja mam juz dosyc... Ksawerek znowu chory:-( 3 raz w ciagu 1,5 mies. dwa razy mial zapalenie oskrzeli i jestem pewna ze pomimo szybkiej reakcji,syropow,kropelek itd ten kaszel i katar tez sie tym skonczy. Jesli tak to ja sie chyba powiesze niewiem co mam robic zeby juz przestal chorowac:-(

Kurde bardzo Wam współczuję.

Za to moja Mała ma na coś alergię i teraz jest na diecie i od nowa wprowadzamy każdy składnik:dry:

I nas dopadła w końcu pierwsza infekcja :no::-:)-:)-:)-:)-:)-(
W nocy Bartka zaczął męczyć pierwszy w jego życiu katarek :-( Oczyszczałam mu nosek solą w ampułkach i gruszką bo nic innego nie miałam, a rano pojechaliśmy do przychodni która ma dyżury w weekendy i tam przebadała go pani doktor, która stwierdziła że to początek infekcji. Narazie jest tylko katarek. Kupiliśmy aspirator do noska i sól w aerozolu Sterimar baby, poza tym mamy smarować pod noskiem maścią majerankową i zażywać syropek Eurespal profilaktycznie... I tu mam pytanie do mam, które już przechodziły katarek - czy jeszcze jakoś mogę pomóc mojemu maluszkowi, macie jakieś inne sposoby na katar? Na szczęście w gardełku nie ma narazie żadnych zmian. A tak na marginesie to mnie też dopadło. Boli mnie gardło i czuję się niezbyt dobrze. A sprawcą zamieszania jest chyba mężowy, bo on coś ostatnio kaszlał, a do lekarza nie poszedł :dry:

Ja polecam bardzo kropelki do nosa Euphorbium! Moja mała miala początek infekcji i po 3 dniach jak ręką odjął!

Kochana, ale Sinlac robi sie tylko na wodzie. Poczytaj zalecenia producenta. To jest tak kaloryczna kaszka, ma witaminki takie jak w mleczku. Czytalam gdzies, ze takie cos moze bardzo obciazyc nerki dzieciatku. Mi pediatra tez pozwolila tak zageszczac, ale jak poczytalam to przestalam.
Po Twoim poscie tez poszperałam w necie na temat sinlacu ,wczeniej skoro podany za zgoda pediatry to sie nawet nie zastanawiałam, i zeczywiscie pisza ze za duza ilosc białka moze szkodzic na nerki:confused:ale ja daje tylko po jednej miareczce wiec jest tego duzo mniej niz gdybym przyrzadzała taką kaszke typowa z 4-5 lyzek stołowych wiec mysle ze taka ilosc białka jej nie zaszkodzi szczególnie ze zadnych innych kaszek nie podaje, przy okazji popytam lekarki czym innym moznaby zageszczac

Dziewczyny macie moze jakies doswiadczenie z takim inhalatorem?
najszybszy INHALATOR MEDEL PRO 3 maski! | IM3 (626902342) - Aukcje internetowe Allegro

Kolezanka mi kidys mowila ze jak byla z synem w szpitalu to pielegniarki wlasnie z takim czyms przychodzily do niego. Jest niby napisane ze jest tez na przewlekle i nawracajace zapalenie pluc i oskrzeli.

ja jesli moje dziecko jest chore uzywam tylko inhalatora i robie inhalacje i wszytko przechodzi jak reka odjol juz dawno o tym pisalam wam...
ja uzywam wlasnie takiego inhalatora Sprzęt Medyczny - Inhalator dyszowy CONDOR II F400, - www.sprzet-medyczny.pl, Sklep wedlug mnie wszytkie sa takie same bo mialam wczesniej inny i go oddalam i zamienilam na tanszy i mniej robil szumu...
jesli twoj maly tak czesto choruje to sprubuj inchalacji i niech doktor ci przepisze jakis lek do inchalacji ja uzywalam Prontinal
a i jeszcze jedno kup najmniejsza maseczke bo w innych bedzie mu cala twarzyczke zaslaniac.
a i mam pytanie czy czyscisz malemu nosek woda morska ???
przy tym sprzecie sa 2 maseczki.Jedna dla dzieci. Czasem czyszcze sola fizjologiczna ale tylko ja cos w tym nosku twardego jest i nie chce wyjsc
A gdzie taka maseczke mialabym kupic?

Ja polecam bardzo kropelki do nosa Euphorbium! Moja mała miala początek infekcji i po 3 dniach jak ręką odjął!

Dzięki Agatkas za odpowiedź, tylko Ty mi jakiejś udzieliłaś.

Tak mi szkoda tego mojego szkraba, jeszcze niegdy tyle nie płakał co dzisiaj :-( A ja płakałam razem z nim, bo już nie wiedziałam jak mu pomóc. Pół godz temu w końcu zasnął, ale obudził się po 10 min bo już miał zatkany nosek :-( Oszczyściłam go i znowu zasnął, ale nie wiem na jak długo, bo katarek zbiera mu się w nosku bardzo szybko.

Agatkas, a te kropelki stosuje się równocześnie z wodą morską czy zamiast niej? :confused:

Ollcia ja polecam Otrivin Baby- w nim jest już też od razu roztwór z wody morskiej....albo Otrivin normalny po prostu w mniejszej dawce...babeczki w aptece bedą wiedziały....naszej malutkiej szybciutko pomógł... i wiem cos o tej męczarni...nasza kochana tez przechodziła...:zawstydzona/y: tzymam kciuki za szybi powrót maluzka do zdrowia:*:*:*

Ollcia Eurespol też mielismy zapisany i jeszcze witaminke C...dodawałam do herbatki 8 kropelek.... poki nie bedzie miał nic na gardełku to dobrze:))) .... jakby mu przeszło na gardełko"odpukac" to mozesz jeszcze dokupic wapno w syropku....Bedzie dobrze:*

reklama
Dzięki Agatkas za odpowiedź, tylko Ty mi jakiejś udzieliłaś.

Tak mi szkoda tego mojego szkraba, jeszcze niegdy tyle nie płakał co dzisiaj :-( A ja płakałam razem z nim, bo już nie wiedziałam jak mu pomóc. Pół godz temu w końcu zasnął, ale obudził się po 10 min bo już miał zatkany nosek :-( Oszczyściłam go i znowu zasnął, ale nie wiem na jak długo, bo katarek zbiera mu się w nosku bardzo szybko.

Agatkas, a te kropelki stosuje się równocześnie z wodą morską czy zamiast niej? :confused:

Ollcia ja robiłam tak, że najpierw psikałam wodą morską, czyściłam fridą i potem zakrapiałam 4 x dziennie po jednym psiknięciu do kazdej dziurki.

Do góry