reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Za pierszym razem nie dałam, ale potem zaczełam dawać masełko, w symie to ja trzy albo cztery razy dopiero sama gotowałam, narazie daję marchewkę,pietruszkę,filet z kutczaka,ziemniaczka i łyżeczkę masełka i wszystko w jednym garnku gotuję a potem miksuję
i miksujesz same warzywka wode odlewasz????

Nie jarek nie jest alergikiem, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo, ale drób jest najmniej uczuleniowy więc najpierw się od tego mięska zaczyna a ja wody nie odlewam bo za suche by to było, filet z kurczaka jest suchym mięsem i mogłoby to być takie dłowiące.

ja z 3 razy gotowalam same warzywka tylko maselka my nie mozemy wiec dodawalam oliwe z oliwek

Moja mama widziala sie z ordynatorka oddzialu dzieciecego w naszym szpitalu i pytala ja o te kupki zwiazane z tym sokiem marchewkowym i ta jej na to, zeby podawac dalej i kupkami sie narazie nie przejmowac, powinny sie unormowac. Niestety mama zapomniala dodac, ze malego wysypalo na brzuszku. I nie wiem czy podawac mu dalej cos z marchewka czy nie?

Moja mama widziala sie z ordynatorka oddzialu dzieciecego w naszym szpitalu i pytala ja o te kupki zwiazane z tym sokiem marchewkowym i ta jej na to, zeby podawac dalej i kupkami sie narazie nie przejmowac, powinny sie unormowac. Niestety mama zapomniala dodac, ze malego wysypalo na brzuszku. I nie wiem czy podawac mu dalej cos z marchewka czy nie?
Vilaska idz do alergologa najlepiej skoro dostal wysypki zleci dodatkowe badania pod katem alergii i bedziesz wiedziala .

Hej dziewczyny!
Dawno się nie odzywałam...ale jakoś nie maiłam czasu, a poza tym internet mi chodzi jakby chciał a nie mógł...
Mam do Was pytanko...co prawda nie wiem o jakich rzeczach wy tu dyskutujecie ale to dość ważne. Moja Zosia ma już prawie 5 miesięcy i wprowadziłam jej jabłuszka i kaszkę. pojadała też troszkę chrupek i zaczęła mi robić twarde zielone kupy:-:)baffled:...nie wiem czy to może być reakcja na kaszkę...i nie mam pojęcia jak temu zaradzić... POMÓŻCIE:tak:

Hej dziewczyny!
Dawno się nie odzywałam...ale jakoś nie maiłam czasu, a poza tym internet mi chodzi jakby chciał a nie mógł...
Mam do Was pytanko...co prawda nie wiem o jakich rzeczach wy tu dyskutujecie ale to dość ważne. Moja Zosia ma już prawie 5 miesięcy i wprowadziłam jej jabłuszka i kaszkę. pojadała też troszkę chrupek i zaczęła mi robić twarde zielone kupy:-:)baffled:...nie wiem czy to może być reakcja na kaszkę...i nie mam pojęcia jak temu zaradzić... POMÓŻCIE:tak:
Jezeli karmisz niunie mlekiem modyfikowanym to takie kupki sa normalne po tym mleku lub to moze byc reakcja na jablko.

no wreszcie się odezwałaś okruszku myślę ze to normalne po wproweadzeniu jabłuszka i kaszki wszystkie to przechodziłyśmy ja bym dalej podawała i poczekała aż się to unormuje chyba że mała się bardzo męczy przy tych kupkach

reklama
Bylismy dzis na kontroli bo maly zaczal strasznie wczoraj harczec, okazalo sie ze nie ma na szczescie jeszcze zapalenia oskrzeli. Spytalam o inhalator,powiedziala ze bardzo dobry pomysł a do czasu jak nie zamowie i dostarcza to mamy 2 razy dziennie inhalacje w przychodni. Mielismy juz jedna i pieknie sie "oczyszcza" po niej (kicha, z noska mu wszystko wylatuje, kaszlac wypluwa wydzielinke...) teraz idziemy na 17 mam nadzieje ze pomoga te inhalacje

Do góry