reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dziewczyny jak to jest z tym podawaniem kaszy manny (glutenu) wiem, że na początek pół płaskiej łyżeczki się daje, ale jak to zrobić jeśli ja daję jedzonka ze słoiczków:confused::confused:, mam ugotować tą kaszę :confused: ale w jakiej ilości wody :confused: i czy to mam dodać do słoiczka czy do mleka modyfikowanego :confused::confused:, normalnie czarna magia to jest, jak dla mnie :zawstydzona/y::no::no:, help:zawstydzona/y:

edee nie mam pojęcia :no::no::no:za dwa tygodnie idę do pediatry to dopiero wszystkiego dowiem się...ja na razie nie podaję kaszy mannej!!!

reklama
Dziewczyny jak to jest z tym podawaniem kaszy manny (glutenu) wiem, że na początek pół płaskiej łyżeczki się daje, ale jak to zrobić jeśli ja daję jedzonka ze słoiczków:confused::confused:, mam ugotować tą kaszę :confused: ale w jakiej ilości wody :confused: i czy to mam dodać do słoiczka czy do mleka modyfikowanego :confused::confused:, normalnie czarna magia to jest, jak dla mnie :zawstydzona/y::no::no:, help:zawstydzona/y:

edee ja tez jeszcze nie podaje

Dziewczyny a Wam chodzi z tym mleczkiem o bebiko czy bebilon?

Bo bebiko jest od 4 miesiąca , w zielonym opakowaniu, 2R takie zagęszczone.

Jesteśmy po pierwszym użyciu katarka i jestem zadowolona :tak::tak: W 2 minuty zrobił tyle co ja + frida w godzinę :sorry2: Co prawda w nosku Bartka szybko zbiera się katar, więc trzeba często odsysać, ale przynajmniej nie będę tak męczyć jego i siebie :tak:
A więc podobnie jak Agawar, polecam katarek :tak:

Jesteśmy po pierwszym użyciu katarka i jestem zadowolona :tak::tak: W 2 minuty zrobił tyle co ja + frida w godzinę :sorry2: Co prawda w nosku Bartka szybko zbiera się katar, więc trzeba często odsysać, ale przynajmniej nie będę tak męczyć jego i siebie :tak:
A więc podobnie jak Agawar, polecam katarek :tak:
CZYLI JEDNAK SIĘ SPRAWDZIŁ.... CIESZĘ SIĘ

Jako, ze ja nie karmiłam piersią zaczęłam podawać mannę jak Bartuś skończył 5miesiąc. Robię w ten sposób, ze dodaję 1 łyżeczkę kaszki z bobovita do kaszki ryżowe, mieszam i młody wcina.

Hej Laski!!!!!!!

My już po pierwszej kaszce....:0 malutkiej smakowało,ale chyba malo było... na poczatek dostała 130ml...i kupilismy w końcu Bobovita na noc z banankiem...zobaczymy jak nasza niunka bedzie spała...:-)

Ale wstyd mi sie przyznac zapomielismy dokupic smoczka do kaszek i sama powiekszyłam dziurke :zawstydzona/y: tak sie nie robi,ale jutro juz obiecuje ,ze kupie...

Olcia bardzo sie ciesze,ze sie bejdzie bez operacji:)
buziaczki karaluchy do poduchy:)

Dlaczego nie wolno samemu powiększyć smoczka??? :nerd: Mój misiek powiększył igiełką i potem wygotowaliśmy i takiego używamy (tylko raz dziennie - do kaszki). Mała musi się sporo namęczyć żeby kaszkę wypić to chyba dobrze... A niedługo zamierzam kaszkę łyżeczką dawać - bo tak zalecają - "jak najszybciej wszystko łyżeczką -wszystko co się da - co gęste"

Olcia, bardzo sie ciesze że oczko sie unormowało, oby już tak zostało

My dajemy vigantol, a wcześniej miałam witaD takie kapsułki
na razie pijemy mleczko nr 1, kupiłam jeszcze wczoraj 2 opakowania i jak skończymy to będę stopniowo przechodzic na nr 2

Bliźniaki - mi pediatra już 2 tyg temu nie kazała dawać witaminki D jeśli mała jest na mleczku modyfikowanym - ponieważ ono już zawiera wystarczającą ilość tej vit. i powiedziała żeby nie dawać - żeby nie przedawkować - no a poza tym mówiła, że z dzidzią się chodzi na spacery i łapie tą witaminkę od słoneczka:tak:....

Pozdrawiam szystkich!!!

Ewelew podobno nie mozna,bo ten sylikon sie wykrusza i jest bardzo szkodliwy dla maluszka...tak mi tłumaczyli....no my tez kaszkę tylko raz dziennie na noc doajemy.... kupiłam fajny smoczek z Baby Love, taki w krzyzyk...specjalny do kaszek, tylko z niego szybko leci....:sorry2:

reklama
Bliźniaki - mi pediatra już 2 tyg temu nie kazała dawać witaminki D jeśli mała jest na mleczku modyfikowanym - ponieważ ono już zawiera wystarczającą ilość tej vit. i powiedziała żeby nie dawać - żeby nie przedawkować - no a poza tym mówiła, że z dzidzią się chodzi na spacery i łapie tą witaminkę od słoneczka:tak:....

Pozdrawiam szystkich!!!

Ewelw co lekarz to inna opinia, my też jemy mleczko modyfikowane i witaminke mamy brać....:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:

i jeszcze mam pytanko jakiej firmy macie witamine D3 bo ja mam VITAD ale ostatnio cos niemoglam dostac i dzis sie dowiedzialam ze wycofuja z produkcji ale niewiem czemu i teraz sie zastanawiam jakiej firmy kupic:-)

dagulla ja dzisiaj kupiłam VITA D i pani w aptece powiedziała że nic nie wie o wycofaniu:sorry2::sorry2::sorry2:, oni na bieżąco zamawiaja i jest.....

Do góry